تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۱ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۵۲
مسئول بسیج سازندگی سپاه سلمان سیستان و بلوچستان گفت: سیستان و بلوچستان در عین جوان بودن، محرومترین نقطه کشور هم می باشد که این دو با هم همخوانی ندارد.
سیستان و بلوچستان جوان ترین و محرومترین نقطه کشور است/ برخی چوب لای چرخ طرح های اقتصاد مقاومتی می گذارند
به گزارش عصرهامون، سرهنگ علی اکبر جعفری در حاشیه بازدید از دفتر جدید این پایگاه خبری به خبرنگار ما گفت: وجود معادن بکر و دست نخورده ای به مثل آنتیموان و صدها معدن به مثل این یک ظرفیت است که تاکنون بهره گیری از آنها مغفول مانده است.
وی ادامه داد: معدن یک ظرفیت خدادادی است که باید بیشتر به آن پرداخته شود.
وی بیان کرد: وجود دو کشور افغانستان و پاکستان که به شدت مصرف گرا هستند نیز یک ظرفیت است که اگر موانع ترانزیت حل شود یک درآمد بسیار بالایی از این بخش عاید کشور می شود.
وی تصریح کرد:وجود باد که برخی آن را معضل میدانند هم یک نعمت است که از آن استفاده نمی کنیم، اگر در حوزه نیشابور برویم مزرعه ها و پنل های بادی زیادی مشاهده می کنیم که از آنها تولید برق می کنند و این درحالی است که ما آفتاب بسیار خوبی نیزداریم که تنها ضرر آن را داریم و از ظرفیت های آن بهره نمی بریم.
وی تاکید کرد: ظرفیت مرز هم نباید در استان فراموش شود، اگر جریان کوله بری ساماندهی شود نه آنکه مثل قبل صدها کار دیگر در کنار آن انجام شود هم می تواند وضعیت اقتصادی منطقه را تغییر دهد.
سرهنگ جعفری یکی دیگر از ظرفیت های مغفول مانده استان را بخش کشاورزی عنوان کرد و گفت: درست است که استانی خشک و بی آبی هستیم اما ظرفیت هاب بسیار بالایی در استان داریم که نمونه بارز آن خرما است که حدود 29نوع خرما در این خطه از کشور وجود دارد اما با بررسی که انجام دادیم در سال گذشته، بیش از 32نوع بسته بندی و کارتن خرما به استان ما می آید و خرمای این مناطق با بسته بندیهای استان کرمان، بم و یا حاشیه خلیج فارس به دیگر نقاط صادر می شود.
وی موز را از دیگر ظرفیت های استان برشمرد و ادامه داد: در زمینه انبه ما همه ساله شاهد ورود قوطی ها و بسته بندیهای پاکستان هستیم که 8نمونه انبه ما در آنها بسته بندی و به دیگر نقاط ارسال می شود و ما از ظرفیت آنها بهره نمی بریم.
این مقام مسئول خاطر نشان کرد: امروزه دنیا در علم اقتصاد  به این نکته رسیده که سود در فروش محصول نیست بلکه باید به فرآوری آنها پرداخت تا به سود رسید که متاسفانه بهترین کاری که دولتمردان مادارند انجام می دهند فروش محصولات بر سر درخت است  که این هنر نیست، در این استان به این پهناوری و گستردگی یک صنایع تبدیلی  و یا کارخانه فرآوری میوه جاتی به مثل خرما پیدا نمی شود.
مردمی شدن اقتصاد کاری است که بسیج سازندگی انجام می دهد
وی اظهار در پاسخ به سوال خبرنگار ما در زمینه نقش بسیج سازندگی درتحقق فرمایشات مقام معظم رهبری در 22اسفندسال95در دیدار با اعضای شورای خبرگان رهبری و تاکید ایشان بر این مطلب که «مردم باید اقتصاد مقاومتی را در زندگی خود ببینند که اکنون نمی بینند»، گفت: فرمایش مقام معظم رهبری چند بعد  دارد  که شامل مردمی کردن اقتصاد، دخیل کردن مردم در اقتصاد و مساعدت اقتصادی دولت می باشد، مردمی کردن اقتصاد کاری است که بسیج سازندگی دارد انجام می دهد یعنی ما با بدنه جامعه و مردم داریم کار می کنیم، تسهیلات در اختیارشان می گذاریم آموزشهای لازم را به آنها داده و یک حرفه ای را به افراد آموزش می دهیم که این حرفه منجر به این بشود که یک کار اقتصادی کوچک و زودبازده را در دستور کارشان بگذارند که تحقق فرمایش مقام معظم رهبری که مردمی کردن اقتصاد است
وی گفت: مردمی شدن اقتصاد یعنی مشارکت مردم در بحث ها و فعالیت های دولت و دولت هم باید به آنها کمک کند که در این بخش یک مقدار مشکل داریم، دولت در 4سال گذشته در سیستان و بلوچستان به دنبال پروژه های کلان بوده که نمونه آن فولاد مکران بوده و این کار خوبی می باشد و ما هم با آن مخالف نیستیم و دولت سرمایه گذاری خارج از کشوری و یا خارج استانی را به استان می آورد که برای آینده استان بسیار خوب است.
مسئول بسیج سازندگی سپاه سلمان استان اظهار کرد: سیستان و بلوچستان با تمام ظرفیت هایی که دارد، استان محرومی است، در حال حاضر در حوزه سیستان شاهد مهاجرت مردم از روستاها و تخلیه آنها هستیم، مردم استان در حال حاضر  سبد زندگی، رزق و خدمت رسانیشان خالی و تهی است، ما اعتقاد داریم اول باید این روند زندگی را نگه داشت، وضع موجود را حفظ و شکم مردم را سیر کرد و بعد از آن پروژه ها و طرح های دیگر را در دستور کار قرار داد.
آموزش بیش از 3هزار بی سواد توسط بسیج سازندگی
این مقام مسئول در زمینه تفاهم نامه 10شهریور1394بسیج سازندگی کشور با نهضت سواد آموزی در راستای رفع بی سوادی، گفت: متولی رفع بی سوادی در کشورآموزش و پرورش است که باید در سه سطح والدین، دانش آموزان و بازماندگان از تحصیل انجام دهند.
وی ادامه داد:ما با آموزش و پرورش یک تفاهم نامه را امضاء کردیم که براساس آن 10هزار نفر را  در طی سه سالآموزش دهیم، در سالهای گذشته بیش از 3هزار نفر را آموزش دادیم، ما بی سواد در استان زیاد داریم و از روند کار باسواد شدن افراد رضایت نداریم.
وجود 415گروه جهادی شناسنامه دار در سیستان و بلوچستان
مسئول بسیج سازندگی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: 415گروه جهادی شناسنامه دار در استان داریم، گروه جهادی شناسانامه دار با گروه جهادی فعال فرق می کند.
وی گفت: گروه های جهادی شناسنامه دار کد ثبت جهادی دارند، بخشی از اینها مرحله ای بودند، در حال حاضر 230تا240گروه جهادی در استان وجود داردند که درحال فعالیت های جهادی در بازه های زمانی  مختلف می باشند، در گذشته دوبازه زمانی ایام نوروز و تابستان عمده بازه زمانی فعالیت گروه های جهادی در نقاط مختلف استان بوده است که این بازها ها در حال حاضر دائمی شده و در کل ایام سال فعالیت های گروه های جهادی را در استان خواهیم داشت و این گروه ها تنها کار عمرانی نمی کنند و از ابتدای امسال تاکنون 8گروه تخصصی در  این خطه از کشور به فعالیت پرداختند که نمونه آن ویزیت بیماران در روستاها و حاشیه شهرها می باشد.
وی اظهار کرد: 60درصد از گروه های جهادی استان اهل تسنن و 40درصد شیعه هستند که از کل گروه های جهادی 80درصد مرد و 20درصد بانوان هستند که به صورت تلفیقی در حوزه های مختلف با هم به اجرای کارهای جهادی می پردازند.
وی تاکید کرد: گروه های جهادی باید نماد وحدت و امنیت باشند، در استان شیعه و سنی در کنار هم اقدام به اجرای فعایت می کنند.
سرهنگ جعفری گفت: گروه های جهادی توانمندی کامل دارند و درحال حاضر مدارس با 4کلاس به بالا را می سازند.
برای بهبود تولید و صادرات نیازمند انسجام دستگاه های اجرایی هستیم
وی با اشاره به ارائه تسهیلات، آموزش و کمک در تولید و بازاریابی محصول در استان گفت: برخی با صدور دستور العملهای بدون پشتوانه و یا کار کارشناسی شده در روند تولید محصولات مانع تراشی می کنند، به طور مثال ما تسهیلات می دهیم برای پرورش ماکیان به مثل بلدرچین اما وقتی طرف برای فروش بخواهد مرغ ها را زا محل پرورش بیرون بیارود برخی نهادها آنها را ضبط کرده و تولید کننده که با مجوز اقدام به پرورش می کند را جریمه های کلانی می کند و این کار بی انصافی است.
وی بیان کرد:  بهانه هایی به مثل آنفولانزای مرغی و صدور دستورالعملهایی که از کشور می آید بدون بررسی و منطقه نگری در استان اجرا می شود که کار درستی نمی باشد، تولیدکنندگان ما در حال حاضر برای بازپرداخت تسهیلات درمانده شده اند، که این کار برخی از نهادها عین چوپ لای چرخ گذاشتن و ایستادگی در تحقق فرمایش رهبر معظم انقلاب در زمینه اقتصاد مقاومتی است.
وی تاکید کرد: ما با اکثر دستگاه ها تفاهم نامه همکاری داریم که در روند این تولیدات کمک کنند اما متاسفانه با اینگونه رفتارها مواجه می شویم.
وی با اشاره به قطب بندی شدن 11محصول در 11شهر استان، تاکید کرد: بزرگترین مشکل ما در استان سنتی بودن است، مردم پذیرش کار در تعاونی را ندارند و هر کس می گوید خودمان کار را به تنهایی انجام می دهیم، در زمینه قطب بندی ها تاکنون315نفر جذب شده اند و درحال تلاش هستیم تا بتوانیم مشکل تعاونی ها را هم حل کنیم.
وی در پایان گفت: بسیج سازندگی آمادگی دارد با مشارکت دستگاه ها، کارهای به زمین مانده دستگاه ها را انجام دهد و ظرفیت نیرویی و امکانات و تجهیزات و حتی ریالی خود رادر کار مشارکتی با دستگاه ها بیاورد و در فعالیت های عام المنفعه نیز در کنار دولت باشد، همانطور که در واکسیناسیون دام و طیور اول امسال بیش از یک میلیارد تومان هزینه کردیم و بدون دریافت یک ریال از دولت به مردم خدمت کردیم.
انتهای پیام/
  https://www.asrehamoon.ir/vdcfm0d1.w6dcjagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما