تاریخ انتشار :دوشنبه ۳ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۰۹
امام جمعه اهل سنت اسفند شهرستان دلگان گفت: بدون تردید بهترین جامعه اسلامی، جامعه ای است که فریضه مهم امر به معروف و نهی از منکر در آن رواج دارد.
امر به معروف احیا کننده سایر واجبات دینی است/ حادثه کربلا نمونه آشکار مبارزه با منکر ات و احیای معروفات بود
به گزارش عصرهامون علمای اهل سنت سیستان و بلوچستان با اشاره به هفته امر به معروف و نهی از منکر ، در مصاحبه هایی جداگانه به بیان اهمیت این فریضتین پرداختند.

امر به معروف و نهی از منکر از مهم ترین واجبات اسلام است
امام جمعه اهل سنت هامون عنوان کرد: امر به معروف و نهی از منکر از جمله مهم ترین واجبات دین مبین اسلام است که باید بیش از پیش در جامعه نهادینه شود.
مولوی عبدالله حسن زهی در گفتگو با خبرنگار اوشیدا؛ ابراز کرد: امر به معروف و نهی از منکر یکی از  مهم ترین واجبات توصیه شده از جانب پروردگار هستی بخش است به طوری که چندین آیه به توصیه در این خصوص اختصاص یافته است.
وی افزود: امر به معروف و نهی از منکر نوعی جهاد است و در این راستا پیامبر اکرم پس از بازگشت از جنگ فرمودند که شما را با جهاد  جدیدتری که همان جهاد با نفس و مبارزه با شیطان است آشنا می کنم که در حقیقت این جهاد در چارچوب امر به معروف و نهی از منکر می گنجد.
مولوی حسن زهی خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت امر به معروف و نهی از منکر در دین مبین اسلام تمامی علمای شیعه و اهل سنت نسبت به ترویج آن توصیه اکید دارند.
وی تصریح کرد: یکی از شاخصه های یک حکومت اسلامی موفق امر به معروف و نهی از منکر است که در این راستا انتظار می رود ادارات و سازمان های قوی و مستحکمی ایجاد شود تا کار امر به معروف و نهی از منکر و ترویج آن را در جامعه برعهده داشته باشد.

 تلاش دشمنان برای کمرنگ کردن دین و ترویج فساد
امام جمعه اهل سنت شهرستان هامون ادامه داد: یکی از شاخصه های امر به معروف و نهی از منکر در جامعه مسئله حجاب با ایجاد فرهنگ مناسب و غنی است تا مردم با اشتیاق کامل آن را انجام دهند.
وی با بیان اینکه از طریق ایجاد فرهنگ صحیح در جامعه اسلامی می توان امر به معروف و نهی از منکر را نهادینه کرد، خاطرنشان کرد: نقشه های شوم استکبار جهانی را می توان از طریق نهادینه کردن امر به معروف و نهی از منکر نابود کرد.
امام جمعه اهل سنت هامون بیان کرد: متاسفانه موانع زیادی در مقابل این فریضه الهی وجود دارد به طوری که اینترنت، ماهواره و فضای مجازی علیرغم داشتن مزایایی، سبب تشویق مردم به گناه و دوری آن ها از خدا و امر به معروف و نهی از منکر شده است.
وی در پایان گفت: کفار و دشمنان اسلام با نفوذ در تلگرام و سایر تکنولوژی های مجازی سبب نابودی بسیاری از فرهنگ های ناب شده اند که در این راستا باید فرزندان خود را با بعد خوب تکنولوژی ها آشنا کرد و دین و دیانت خود را رشد داد.
 
امر به معروف احیا کننده سایر واجبات دینی است
امام جمعه اهل سنت مینان سرباز گفت: بی‌تفاوتی در برابر ارزش‌ها آسیبی است که باعث می‌شود دین از انسان گرفته شود.
مولوی عنایت الله رسولی زاده در گفت و گو با خبرنگار پاپایا، با گرامیداشت هفته دفاع مقدس و عرض تسلیت به مناسبت فرارسیدن محرم و شهادت سیدوسالارشهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع)، اظهار داشت: امام حسین(ع) شهید امربه معروف و نهی ازمنکر بودند که باهدف زنده نگاه داشتن این فریضه دینی قیام کرده ودربرابر ظلم وستم حاکمان زمانه ایستادگی کردند.
وی افزود: اهمیت امربه معروف و نهی از منکر تاجایی است که نوه پیامبر مکرم اسلام و جگرگوشه آن حضرت با تمامی خانواده،اهل بیت و اصحاب خود به پیشواز شهادت رفتند تا این فریضه ارزشمند اسلامی تا ابد زنده بماند.
امام جمعه اهل سنت مینان سرباز با اشاره به نگاه ویژه اسلام نسبت به امربه معروف و نهی ازمنکر، بیان کرد: درواقع امربه معروف و نهی ازمنکر مسلمان واقعی را از کفار و مسلمان نماها جدا میکند چراکه به فرموده نبی مکرم اسلام(ص)مومن آینه برادر دینی خود است و باید عیب و مشکلاتش را به او گوشزد کند.
وی ادامه داد: امربه معروف و نهی از منکر قوانین خاصی دارد که باید کاملا رعایت شود اما بهانه گیری برای اینکه موقعیت و شرایط آن وجود ندارد اصلا قابل بخشش نیست.
رسولی زاده در پایان با تاکید بر اینکه توجه به امربه معروف و نهی ازمنکر باید درجامعه نهادینه شود، تصریح کرد: در جامعه ای که برادر مومن خود را مسئول گناهان و اشتباهات برادر مسلمان خود نداند گناه افزایش یافته و پایه های دین فرو میریزد پس لازم است تا همه مسلمین به این فریضه توجه ویژه ای داشته باشند.
 
هدف از قيام و نهضت امام حسين(ع) " امر به معروف"‌بود
مولوی محمدعلی شهنوازی امام جمعه اهل سنت شهرستان خاش در گفت و گو با خبرنگار تفتان ما با بیان اینکه شخص مومن و نمازگزار انسان را از منکر نهی می کند اما متاسفانه شخص منافق انسان را به منکر تشویق و ترغیب می کند، اظهار کرد: در عصر حاضر دشمنان نظام جمهوری اسلامی اساس و بنیان خانواده را مورد هجوم و حمله قرار دادند و می خواهند پایه های زندگی را سست کنند و با ورود ماهواره به منازل در جهت تخریب خانواده ها هستند و اين يكي از بزرگترين منكرات جامعه كنوني است.
وی بیان کرد: لازم است که فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر در جامعه نهادینه شود و لذا برای این اقدام ابتدا باید منکرات و معروف ها را شناسایی و از یکدیگر تشخیص دهیم چرا که زمانی تذکری داده می شود نباید مفسده ای در پي داشته باشد.
مولوی شهنوازی با بیان اینکه باید فریضه مهم و حیاتی امر به معروف و نهی از منکر به سه قسمت اساسی تقسیم شود، افزود: این سه قسمت شامل؛ قلبی، یدی و لسانی هستند که قلبی یعنی مسلمانان باید از گناه عزیزان خود ناراحت و غمگین شود و یدی یعنی  قوه قضاييه بايد آن را اجرا كند اما مهمترین وظيفه و رسالت ما در جامعه تذكر لساني است.

فریضه امر به معروف و نهی از منکر امری واجب و شرعی است
وی خاطرنشان کرد: امر به معروف و نهی از منکر امری واجب و شرعی است و لذا باید آثار و نتایج این فریضه مهم برای همه افراد دارای منفعت و سود باشد و از خشم و غضب الهي ما را نجات دهد.
امام جمعه اهل سنت شهرستان خاش با بیان اینکه هدف از قيام امام حسين(ع) در حقيقت زنده نگه داشتن و احياء فريضه مهم و تاثيرگذار امر به معروف و نهي از منكر بود، اذعان کرد: فلسفه فريضه مهم امر به معروف و نهي از منكر فقط محبت است و در حقيقت قيام امام حسين(ع)  درس عظیمی براي همه مردم بود زیرا با اين درس ما بايد تجربه كنيم كه ديگر به دشمن اعتماد نكنيم اما امروزه بعضي از افراد در كشور به دشمن اعتماد مي كنند و اين به ضرر ملت است.
وی اظهار کرد: چنانچه فريضه مهم امر به معروف از جامعه فراموش شود بركت از آن جامعه رخت می بندد و فساد و گناه نيز زياد مي شود لذا بايد به اين فريضه توجه ويژه اي داشته باشيم.
 
فریضه مهم و حیاتی امر به معروف و نهی از منکر زیر بنای همه احکام اسلام است
 مولوی یونس هاشمزهی امام جمعه اهل سنت مسجد بلال شهرستان خاش در گفت و گو با خبرنگار تفتان ما با بیان اینکه در عصر حاضر مصداق عملی امر به معروف، نظام جمهوری اسلامی ایران در تمام دنیاست، اظهار کرد: در شرایط کنونی منکرها همان طاغوتیان زمان هستند که هی بویی از انسانیت نبرده و مردم بی دفاع و مظلوم را قتل عام می کنند.
وی با بیان اینکه باید فریضه مهم و حیاتی امر به معروف و نهی از منکر به صورت درست و صحیح در جامعه اجرا و عملی شود، تصریح کرد: اگر چنانچه فریضه امر به معروف و نهی از منکر در جامعه نهادینه نشود بدون شک بدی در جامعه ترویج و گسترش پیدا خواهد کرد و بدی ها و نیکی ها محو می شوند و این به ضرر ملت و خطرات بسیار جبران ناپذیری را به همراه خواهد داشت.

 باید این فریضه در جامعه فرهنگ سازی شود
مولوی هاشمزهی گفت: در عصر کنونی دشمنان نظام از هر راهی برای تخریب و ضربه زدن به نظام استفاده می کنند و ترفندها و توطئه های خود را می خواهند پیاده سازی کنند و لازم است ملت با انجام فریضه مهم امر به معروف و نهی از منکر این نقشه ها را خنثی و دشمنان را مایوس و ناامید کنند.
 وی بیان کرد: پروردگار متعال در آیه 104 سوره آل عمران به وضوح مسلمانان را به امر به معروف و نهی از منکر امر فرموده است که نشان دهنده اهمیت این فریضه در اسلام است.
امام جمعه اهل سنت مسجد بلال شهرستان خاش با بیان اینکه همه مسلمانان موظف هستند جهت ترویج فریضه امر به معروف و نهی از منکر تلاش کنند، اذعان کرد: دو فریضه امر به معروف و نهی از منکر راه حمایت و حفاظت از دین محمدی(ص) و مبارزه و مقابله با منکران، مفاسد، انحرافات و تباهی‌ها است.
وی اظهارکرد: جامعه نباید از فریضه امر به معروف و نهی از منکر خالی باشد زیرا در صورت بی توجهی به این امر مهم و واجب، فساد بر اجتماع غالب می شود و لذا ضرورت اجرای این دو فریضه بیش از پیش نیاز است.
 
 بی تفاوتی نسبت به امر به معروف و نهی از منکر موجب فساد در جامعه خواهد شد
مولوی بلال مقدسیان امام جمعه اهل سنت اسفند شهرستان دلگان در گفتگو با دلگان پرس با اشاره به فرا رسیدن هفته امر به معروف و نهی از منکر، اظهار کرد: در قرآن کریم به فریضه پر اهمیت امر به معروف و نهی از منکر بسیار اشاره شده و در عمل کردن به آن تاکید فراوان شده است.
وی با بیان اینکه فریضه مهم امر به معروف و نهی از منکر یکی از احکام اسلامی است که در اسلام به آن سفارش زیادی شده است، افزود: قطعا تحقق و اجرای سایر فرایض الهی از آثار امر به معروف و نهی از منکر است.
امام جمعه اهل سنت اسفند شهرستان دلگان ادامه داد: در صورتی که به این فریضه مهم اسلامی در جامعه و اطراف خودمان بی تفاوت باشیم، بدون تردید جامعه اسلامی ما پر از فساد خواهد شد.
مولوی بلال مقدسیان اضافه کرد: امام حسین (ع) با هدف احیا فریضه امر به معروف و نهی از منکر و در راه دین اسلام به شهادت رسیده است.
وی بیان کرد: باید امر به معروف و نهی از منکر در جامعه اسلامی به قدری با اهمیت باشد که در صورتی فردی هم بخواهد عملی خلاف قانون و شرع را انجام دهد، خود پشیمان شود و یا حداقل آن را در انزار عموم انجام ندهد.
امام جمعه اهل سنت اسفند شهرستان دلگان عنوان کرد: بدون تردید بهترین جامعه اسلامی، جامعه ای است که فریضه مهم امر به معروف و نهی از منکر در آن رواج دارد.
مولوی بلال مقدسیان خاطرنشان کرد: امر کردن مومنان و مسلمانان به کارهای خیر و پسندیده و بازداشتن و نهی کردن آن از کارهای حرام یک شرعی و اسلامی است که وظیفه هر مسلمانی است.
مولوی دوست محمد درواخ امام جمعه اهل سنت شهرک کهک شهرستان زهک در گفتگو با پایگاه خبری ندای هیرمند بیان داشت: امر به معروف و نهی از منکر .ظیفه همه ی مسلمامان جهان است.
وی افزود: تک تک مسلمانان وظیفه دارند امر به معروف را داشته باشند اما کسانی که امر به معروف را بیشتر می دانند فضیلت آنها بیشتر از دیگران است و وظیفه دارند تا این امر مهم را بجا آورند.
امام جمعه اهل سنت شهرک کهک شهرستان زهک بیان داشت: امر به معروف در سه قسم است، یکی از قسمت های آن مربوط به همه ی امت رسول الله است و دیگر مربوط به علما می شود قسم سوم آن مربوط به اجرای امر به معروف توسط دولت است.
وی ادامه داد: وقتی کسی دین مبین اسلام را پذیرفته است باید در دستورات الهی نیز پیشرو باشد ، و قوانین الهی که یکی از آنان امر به معروف  ونهی از منکر است را اجرا کند، زیرا این مهم یکی از واجبات دین اسلام می باشد.
مولوی درواخ خاطرنشان کرد: به طور کل امربه معروف آنجا مورد اهمیت قرار می گیرد که فرد مسلمانان برادر مسلمان خود را از انجام کار های بد و ناپسند باز می دارد .
وی گفت: امر به معروب از واجبات دین اسلام است و هر فردی موظف به انجام آن می باشد لذا فرد مسلمان اجرای امر به معروف و نهی از منکر را نه تنها برای خود بلکه برای دیگران نیز تاکید کند.
 
حادثه کربلا نمونه آشکار مبارزه با منکر ات و احیای معروفات بود
مدرس دارالعلوم زنگیان سراوان گفت: کربلا نمونه آشکار مبارزه با منکر و احیای معروفات بود وهدف قیام شهید کربلا چیزی جزاحیای فریضه امربه معروف ونهی از منکر نبود.
مولوی محمدعلی بزرگزاده در گفت و گو با خبرنگار لادیز، اظهار کرد: هدف قیام شهید کربلا چیزی جزاحیای فریضه امربه معروف ونهی از منکر نبود و بسیار پسندیده است که هنگامی که درماه محرم از مظلومیت امام حسین (ع) یاد می شود از خود بپرسیم چرا این امام بزرگوار شهر وکاشانه خود را ترک می کند وبه این مظلومیت به شهادت میرسد آیا چیزی جز احیای معروفات بود درواقع حادثه کربلا نمونه آشکار مبارزه با منکر و احیای معروفات بود.
وی با اشاره به لزوم اجرای امربه معروف و نهی از منکر در جامعه، افزود:اگر امر به معروف در جامعه انجام نشود سلامت و امنیت اجتماعی جامعه به خطر خواهد افتاد، پیامبراسلام(ص) فرمودند وقتی کسانی که برکشتی سوارند اگریک نفر شروع به سوراخ کردن کشتی کن وسایرین بی تفاوت باشند به طور حتم همه غرق می شوند و این مثال زیبایی است که اگر درجامعه نسبت به رخدادهای نامناسب اطرافمان بی تفاوت باشیم جامعه به پرتگاه هلاکت سوط خواهد کرد و اگر به عنوان پیروان پیامبر برای سلامت جامعه احساس مسئولیت می‌کنیم باید امر به معروف و نهی از منکر کنیم.

سلامت جامعه در گرو اجرای امر به معروف و نهی از منکر است
وی خاطرنشان کرد: امر به معروف و نهی از منکر یک واجب الهی است و سلامت جامعه در گرو اجرای امر به معروف و نهی از منکر است و به وسیله این مهم جامعه اصلاح می شود و طبق تاکیدات مقام معظم رهبری، همه باید نسبت به اجرای این فریضه واجب الهی احساس مسئولیت کنند.
مولوی بزرگزاده تاکید کرد: اگر فریضه مهم و حیاتی امر به معروف و نهی از منکر در جامعه ای ترک شودبه طور قطع چنین جامعه ای از مسیر سعادت و رستگاری و پیشرفت دور می شود و طبیعی است در جامعه ای که این 2 فریضه مهم به حیطه فراموشی سپرده شود، رفته رفته آن جامعه انسجام و یکپارچگی اجتماعی خودش را از دست خواهد داد و شاهد رنگ باختن ارزش های دینی و رونق ضد ارزش ها را در جامعه خواهیم بود.
 
 رعایت حقوق دیگران مهم ترین امر به معروف در جامعه
امام جمعه اهل سنت شهرستان مهرستان اظهار داشت: دوری از منکرات راهی برای رسیدن به امنیت و آسایش در جامعه می باشد.
مولوی عبدالخالق حسین زهی امام جمعه اهل سنت شهرستان مهرستان در گفت وگو با شستون با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر وظیفه ای همگانی است که خداوند برای آحاد جامعه قرار داده است، گفت: برخی از معروفات و منکرات وجود دارند که مردم آگاهی لازم را به آن ندارند و لازم است که علما و فرهیختگان در راستای معروفات باعث بیداری مردم شوند.
وی با بیان اینکه امر به معروف باعث بروز برکات و منکرات موجب هلاکت و زیان در جامعه می شود، افزود: نهی از منکر امری حیاتی است که از اهمیت زیادی در جامعه برخوردار می باشد و افرادی که در مقابل منکرات سکوت کنند قطع به یقین موجب فروپاشی آن جامعه خواهد شد.
امام جمعه اهل سنت شهرستان مهرستان بی حجابی، بدحجابی، رباخواری، حرام خوری، قتل، غارت و بی پروایی نسبت به حقوق دیگران و رعایت نکردن حکم الهی را از جمله منکرات عنوان کرد و اظهار داشت: دوری از منکرات راهی برای رسیدن به امنیت و آسایش در جامعه می باشد.

رسیدن به امنیت و آسایش اجتماعی در راستای دوری از منکرات
وی با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر زمانی تاثیر گزار خواهد بود که خود عامل به آن چیزی که امر یا نهی می کند اعتقاد داشته باشد و دولتمردان باید نسبت به آن جدی باشند، تصریح کرد: دین را خراب نمی کنند مگر علما و مسئولین بی پروا که وظیفه خود را نمی شناسند.
مولوی حسین زهی با اشاره به اینکه دوری از منکرات و الگو برداری از معروفات می تواند تاثیر بسزایی در امر به معروف و نهی از منکر شخص امر و نهی کننده داشته باشد، اذعان داشت: اگر منکرات در جامعه زیاد شود دنیا رو به پایان خواهد رفت و همه جهان را ظلم و ستم فرا خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر همیشه تاثیر خود را بر روی افراد می گذارد و یادآوری آن می تواند به مردم سود برساند، عنوان کرد: ما هرگز نباید در جامعه و خانواده دست از امر به معروف و نهی از منکر بداریم و نا امید شویم.
امام جمعه اهل سنت شهرستان مهرستان در پایان رعایت حقوق دیگران را مهمترین معروف و انجام کارهای حرام را در جامعه بدترین منکرات دانست و گفت: توصیه می کنیم که همیشه از منکرات دوری کنید تا در سایه فضل الهی از برکات و ارزش های دینی بهره ببرید.
 
غفلت باعث کم شدن امر به معروف و نهی از منکر در جامعه شده است
عبدالملک ملکی پور در گفتگو با چهاربهاران گفت: در حال حاضر نماز و زکات در جامعه به علت وابستگی به دنیا کم شده است و مساجد زر و زیور دار ولی خالی شده اند و این غفلت در جامعه است که باید امر به معروف شود.
وی افزود: شروع سال تحصیلی جدید بعضی از خانواده ها حتی کفش برای فرزندشان ندارند اما برخی در جامعه چنان ثروتی دارند که پول را با پول می خرند و دستور قرآن را برای دادن زکات و کمک به پایین ترها اجرا نمی کنند.
وی اظهار کرد: ربا و ندادن زکات یکی از بزرگترین عوامل و مصادیق اختلاف طبقاتی در جامعه است که نیاز به امر به معروف در اجرای زکات و نهی از منکر در جلوگیری از وام های ربوی است که مال حلال را نیز در حرام نابود می کند.
وی عنوان کرد: اولین مرحله از امر به معروف و نهی از منکر عمل است، دوم تذکر و اگر موقعیت آن هم نبود باید در دل نهی کرد چراکه عدم اگر نهی نشود هر دو گروه در جامعه نابود می‌شوند.
وی تصریح کرد: امروز گناهانی همچون حسد، بخل، ربا و فساد دامن جامعه را گرفته است که نیاز به نهی از منکر دارد و اگر جلوگیری نکنیم تبعات بدی به دنبال خواهد داشت.
وی تشریح کرد: هفته امر به معروف و نهی از منکر مصداق عمل به کردار انسانی ست و در عمل مقبول درگاه حق است نه حرف، همانطور که گناهان باعث ضعف در ایمان می شود نهی از منکر نیز سدی بر راه گناهان کبیره و صغیره خواهد بود که اصلاح و پیشرفت جوامع اسلامی را در پی دارد.
 انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcevn8o.jh8vni9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما