کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

در خواست نمایندگان مردم سیستان وبلوچستان در مجلس شورای اسلامی از روحانی؛

رئيس جمهور به وعده های سفر خودپايبند باشد/اشتغال باید اولویت اول دولت باشد/راه های سراوان قتگاه مردم شده است

12 آذر 1396 ساعت 7:59

جمعی از نمایندگان مردم سیستان و بلوچستان در مجلس شورای اسلامی عمده مشکلات مردم استان را بیکاری و حاشیه نشینی مطرح کردند و گفتند: اشتغال باید اولویت اول دولت باشد که متاسفانه این اتفاق نیفتاده است.


به گزارش عصرهامون، در پی اولین سفر استانی رئیس جمهور کشور به سیستان وبلوچستان جمعی از نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی به بیان مشکلات حوزه انتخابیه خود پرداخته و عمده مشکلات مردم استان را بیکاری و حاشیه نشینی مطرح کردند و گفتند: اشتغال باید اولویت اول دولت باشد که متاسفانه این اتفاق نیفتاده است.
حسینعلی شهریاری در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون مشکل عمده استان سیستان وبلوچستان به ویژه شهر زاهدان را بیکاری جوانان عنوان کرد و افزود: اشتغال باید اولویت اول دولت باشد که متاسفانه این اتفاق نیفتاده است.
وی دیگر مشکل شهروندان زاهدانی را آب آشامیدنی دانست و ادامه داد: 30 درصد شهر زاهدان فاقد لوله کشی است و آن خط انتقال آبی هم که از زابل به زاهدان می آمد به علت کمبود منابع مالی دولت یکسال است که تعطیل و غیرفعال شده است.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی حاشیه نشینی را از دیگر مشکلات بیان کرد و گفت: بین 250 تا 300 هزار نفر در زاهدان حاشیه نشین داریم که وضعیت آنان بدتر از روستانشینان است؛ حاشیه نشینی معضل جدی کلان شهرها است که منجر به آسیب های اجتماعی جدی  لذا این مسائل باید در اولویت دولت ها قرار گیرد و منابع مالی کافی باشد تا بتوان امید به رخ دادن اتفاقات خوب بست.
شهریاری با بیان اینکه مشکل تمام وعده هایی که داده می شود منوط به منابع مالی است، افزود: در این خصوص هر سال بودجه ای پیش بینی و تصویب می شود ولی در نهایت در خیلی مواقع این منابع تحقق پیدا نمی کنند مثلا در سال 95 حدود 2 هزار میلیارد تومان برای طرح ها و پروژه های عمرانی سیستان و بلوچستان  هزینه شد که از این مبلغ 22 درصد به صورت اسناد خزانه داده شد اسناد خزانه هم زیاد طرفدار و مشتری نداردو مابقی هم تحقق پیدا نکرد؛ منابع مالی نبوده وگرنه دولت هم وقتی قول می دهد می خواهد به آن عمل کند ولی به دلایل مختلف تحقق پیدا نمی کند.
وی در تکمیل مطلب فوق بیان کرد: نباید فراموش کرد به مواردی که در برجام آرزوی آن را داشتیم خیلی ها تحقق پیدا نکرد و اتفاق نیفتاد، مشکل بانک های بزرگ هنوز وجود دارد.
نماینده مردم زاهدان در ادامه خاطر نشان کرد: در سفر رئیس جمهور شاهد اتفاقاتی در دانشگاه ها هستیم و کارهایی را سیستم های اطلاعاتی و امنیتی می کنند که دانشجویان معترض هستند، در شان رئیس جمهور نیست و قطعا ایشان از این بند و بحث های امنیتی اطلاعی ندارد زیرا در غیر این صورت قطعا تذکر می داد که مراقبت کنند چون در سفر قبلی هم تصاویری در شبکه های اجتماعی منتشر شد که در شان رئیس جمهور نیست وی باید صحبت کند تا مسئولین ظاهر خود را حفظ کنند تا مسئله ای رخ ندهد که تصاویر آن در شبکه های اجتماعی پخش شود و جایگاه رئیس جمهوری خدشه دار شود.

رئيس جمهور به وعده هاي خود در سفر به سيستان و بلوچستان پايبند باشد
نماينده مردم شهرستان خاش و عضو كميسيون هاي اجتماعي و اشتغال مجلس شوراي اسلامي گفت: میانگین نرخ بیکاری در شهرستان خاش 21 درصد است و دولت بايد در خصوص حل معضل بيكاري جوانان و اشتغالزايي با برنامه هاي هدفمند حركت كند.
علی كرد  در گفت و گو با خبرنگار تفتان ما با اشاره به خواسته ها و مطالبات حوزه انتخابيه شهرستان خاش از رئيس جمهور، اظهار كرد: ايجاد دانشگاه علمی کاربردی و راه اندازی رشته های لوله کشی گاز و جوشکاری صنعتی با توجه به پروژه گازرسانی به حوزه انتخابیه شهرستان خاش از نیازهای اساسی است.
وي تصریح كرد: عدم راه اندازی اینترنت پرسرعت در مرکز بخش ها و دهستان های پرجمعیت ایرندگان، کارواندر، پشتکوه، سنگان، گوهرکوه، کورین، نصرت آباد، تفتان جنوبی، ریگ ملک و لادیز به عنوان یک معضل جدی سبب رنجش مردم و عدم کارایی ادارات در مناطق مذکور شده است که مردم این مناطق را مجبور به طی مسافت های کیلومتری به مرکز شهرستان برای انجام امورات اداری کرده است.
كرد گفت: باتوجه به ارتفاع استان از سطح دریا و خشکسالی های اخیر ۹۰ درصد قنوات و چشمه سار ها دچار خسارت شده است که بايد اعتبارات ویژه ای از صندوق توسعه ملی به حوزه انتخابیه شهرستان های خاش و میرجاوه اختصاص داده شود.
وی احداث بیمارستان ارتش باتوجه به فاصله از مرکز کشور، موقعیت جغرافیایی شهرستان خاش در استان و وجود دو پادگان مهم و استراتژیک در خاش را از ضروریات منطقه برشمرد و افزود: علاوه بر بیمارستان ارتش، توسعه بیمارستان کنونی شهرستان خاش از ضروریات و نیازهای اساسی است.
نماينده مردم شهرستان خاش در مجلس شوراي اسلامي گفت: ایجاد کارخانه برای رفع بیکاری ۲۱ درصدی در حوزه انتخابیه خاش مي تواند موثر باشد.
وي خاطرنشان كرد: دولت باید برای مشكل بيكاري و اشتغال جوانان در زمینه ایجاد کارگاه ها و کارخانه تولید سیمان، گچ، موتورسازی، دوچرخه سازی، لاستیک سازی، چرم سازی و صنایع تبدیلی کشاورزی سرمایه گذاری کند.
كرد گفت: حوزه انتخابیه شهرستان خاش در چهار سال اخیر بیشترین آمار تصادفات و تلفات ناشی از این حوادث را در سطح استان داشته است که بايد دولت نسبت به راه اندازی اورژانس هوایی در حوزه انتخابیه خاش اقدام کند.
وي اذعان كرد: ایجاد زیرساخت های صنایع و معادن و رفع مشکلات حادثه دیدگان جاده ای و اورژانس هوایی و انتقال آب از کارواندر به خاش و گزو، تعیین تکلیف نشدن راه مرزی و تجارت مرزی، گازرسانی، ایجاد فضاهای آموزشی و اختصاص صد در صدی اعتبارات عمرانی از جمله مهمترين مشكلات حوزه انتخابيه شهرستان خاش است.
عضو كميسيون اجتماعي مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه جمع آوری مطالبات و حل مشکلات مردم استان در سفر رئيس جمهور تنها راه توسعه سيستان و بلوچستان است، اظهار كرد: پروژه دو بانده شدن راههای خاش به زاهدان، ایرانشهر و سراوان و توسعه شبکه ملی شمس، رفع مشکل مجوز برای چاههای مرزی برای استفاده مرزنشینان و بهره گرفتن از ظرفیت های استان، جاده دیگ اشکن واقع در گوهرکوه به بزمان، سرخگزی به ایرندگان و سمسور به چاه احمد از درخواست های مهم مردم شهرستان خاش هستند.
 
رها شدن آب به کشور پاکستان در سایه عدم مدیریت صحیح آب های زیر زمینی
نماینده مردم شهرستان های سراوان،  سیب و سوران و مهرستان از عدم حضور رییس جمهور در این حوزه انتخابیه که بیشترین رأی را در انتخابات به وی داده اند،  انتقاد کرد و از عدم مدیریت صحیح آب خای زیرزمینی موجود در این منطقه نیز گلایه مند بود.
محمد باسط درازهی در نشست شورای اداری سه شهرستان که با حضور وزیر نیرو در سراوان برگزار شد از عدم حضور رئیس جمهور در حوزه انتخابیه انتقاد کرد و با اشاره به چهار بار سفر روحانی به استان، گفت: حوزه انتخابیه سراوان در انتخابات ریاست جمهوری دولت یازدهم و دوازدهم بالاترین درصد رأی را به وی داده اند اما روحانی در این حوزه حضور نیافته است و مردم این منطقه شدیدا به این موضوع معترض هستند چرا که مردم این دیار خواستار حضور رئیس در این شهرستان می باشند.
وی با اشاره به وجود سه سد بزرگ در حوزه انتخابیه از عدم مدیریت و استفاده صحیح از منابع آب ذخیره شده گلایه مند بود و با اظهار تاسف از اینکه امروز برای احقاق حق آبه هامون از سد کجکی افغانستان در وزارت خارجه جلسه گرفته می شود که چه امتیازاتی به دولت مقابل داده شود تا شیر آب سد کجکی را باز کند،  اضافه کرد: در حوزه انتخابیه سراوان به دلیل عدم مهار،  آب فراوانی وارد کشور پاکستان می شود،  کاش مقابل این آب گرفته می شد تا دولت پاکستان در اسلام آباد با تشکیل کارگروه برای گرفتن آب از ایران امتیازات دیگری می داد.
نماینده مردم سراوان،  سیب و سوران و مهرستان  با توجه به اینکه شیب آب ایران به سمت پاکستان است،  افزود: برای آب های زیرزمینی و روی زمینی مدیریتی انجام نگرفته است و کشاورزان این منطقه نمی توانند از دشت مشترک مکسوخته که سفره آب مشترک با کشور پاکستان هست استفاده کنند، این در حالی است که کشور پاکستان به وفور از آن برای کشاورزی و رونق اقتصادی مردمانش بهره وری می کند.
درازهی از فشار و ولتاژ پایین برق که خساراتی را به مردم وارد کرده است،  گلایه مند بود و گفت: بودجه انتقال فاز 230 وات از آشار به مهرستان و انتقال فاز 132 وات از سراوان به سیرکان باید به سرعت تخصیص داده شود تا مردم بیشتر از این متحمل ضرر نشوند.
 
راه های سراوان به قتگاه مردم تبدیل شده است
وی شهرستان سراوان را ظرفیت مناسبی برای استفاده از انرژی خورشیدی و بادی دانست که با حمایت بخش خصوصی می توان دستاوردهای بزرگی در این منطقه داشته باشد.
وی همچنین با اشاره به وجود  3500 کیلومتر راه روستایی و خاکی در حوزه انتخابیه، یاد آور شد: در این حوزه انتخابیه هیچ گونه راه اصلی وجود ندارد،  وراه های موجود نیز به قتلگاه مردم تبدیل شده اند.
نماینده مردم سراوان،  سیب و سوران و مهرستان افزود: ارتقاء مجتمع آموزش عالی به دانشگاه، تسریع در روند مرز رسمی کوهک، کلنگ زنی گاز رسانی به حوزه انتخابیه، تسریع در مطالعات راه آهن که مصوبه بودجه 96 مجلس ، استخراج معادن، به کار گیری نخبگان بلوچ در پست های مدیریتی را خواسته های مردم این منطقه بیان کرد.

انتهای پیام/


کد مطلب: 100039

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/interview/100039/رئيس-جمهور-وعده-های-سفر-خودپايبند-باشد-اشتغال-باید-اولویت-اول-دولت-راه-سراوان-قتگاه-مردم-شده

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir