تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۱۱
مدیرکل ثبت احوال سیستان و بلوچستان گفت: قبل از سال 57، هیچ گونه تلاشی برای حفظ و حراست از مرزهای هویتی ایرانیان صورت نمی گرفت، اما امروز دستیابی به این اسناد برای یک فرد بیگانه غیرممکن است.
تقویت و حراست از مرزهای هویتی، مهم ترین دستاورد ثبت احوال پس از پیروزی انقلاب
رضا راحت دهمرده در گفتگو با خبرنگار عصرهامون، با بیان اینکه قبل انقلاب استقبال چندانی از جانب مردم برای ثبت وقایع حیاطی و تهیه اسناد هویتی صورت نمی گرفت، اظهار داشت:کل خدمات ارائه شده ثبت احوال در آن زمان خدمات صدور شناسنامه بود و خدمت دیگری به مردم ارائه نمی کرد.

وی یکی از مشکلات حال حاضر این سازمان را دیر ثبتی و کم ثبتی مربوط به سال های قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران عنوان کرد و افزود: حتی مختصر اسناد صادره در آن زمان از هم دقت در تاریخ تولد و حساسیت در انتخاب نام و نام خانوادگی برخوردار نبود و هر چه خود فرد انتخاب می کرد بدون بررسی ثبت می شد.
 

این مقام مسئول یکی از چند دستاورد عظیم پس از انقلاب در این حوزه را تغویض شناسنامه های شاهنشاهی به شناسنامه های جمهوری اسلامی در دهه 60 عنوان کرد و افزود: این اقدام باعث شد تا اولا تمامی شناسنامه های افراد بالای 15 سال عکس دار شود، ثانیا اسناد راکد مشخص شود و همه شناسنامه های فوتی که قبلا ثبت نشده بود از رده  خارج شوند.

وی طرح اصلاح اساسی سیستم ثبت احوال در سال 68 را از دیگر دستاوردهای بزرگ دیگر این سازمان پس از پیروزی انقلاب برشمرد و تصریح کرد: با اجرای این طرح برای کلیه اسناد موجود ثبتی تا سال 1297، شماره شناسنامه ها حذف و شماره اختصاصی ملی جایگزین آن شد؛ پس از این اتفاق کلیه دستگاه ها مکلف شدند تا تنها از این شماره برای ارائه خدمت استفاده کنند.

وی خاطرنشان کرد: همچنین طرح آرشیو الکترونیکی که با اجرایی شدن آن تمامی اسناد ثبتی از جمله ولادت و فوت به وسیله تجهیزات خاص در پایگاه اطلاعاتی سطح کشور صورت برداری و داده آمایی شد نیز گام بزرگ و حرکتی ارزشمند بود که پس از اجرای آن 120 میلیون سند ثبتی در کلیه ادارات ثبت احوال کشور قابل مشاهده شد.

مدیرکل ثبت احوال استان سهولت در دسترسی مردم به دفاتر ثبت احوال را از دیگر تلاش های صورت گرفته پس از سال 57 در استان ذکر کرد و اظهار داشت: قبل از انقلاب فقط 6 اداره ثبت در سطح استان وجود داشت، اما امروزه به فضل الهی و برکت انقلاب اسلامی، 49 اداره به این عدد اضافه شده و در حال حاضر 55 اداره و نمایندگی مشغول خدمت رسانی به مردم شریف استان هستند.
 

وی ادامه داد: امروز مفتخریم که حتی در مناطق روستایی و عشایری با ایجاد اداره و نمایندگی باری را از دوش مردم استان در نقاط بسیار دور برداشته ایم و شرایطی را ایجاد کرده ایم که دیگر نیاز به مراجعه شان به شهر و اتلاف وقت و هزینه نیست.

راحت دهمرده با بیان اینکه مهلت ثبت ولادت 15 روز است و در حال حاضر 98/2 درصد از ولادت ها در این بازه زمانی ثبت می شود افزود: قبل از انقلاب حتی یک درصد هم در این بازه ثبت نمی شد؛ علاوه بر این، آمار وفات هم که قبل از سال 57 گاهی اصلا ثبت نمی شد به رقم 94/5 درصد رسیده و تلاش می کنیم تا این رقم را در مهلت 10 روزه بهبود بخشیم.

وی از دیگر خدمات شاخص این سازمان را صدور شناسنامه برای فاقدین این سند هویتی در استان یاد کرد و گفت: 28 هزار نفر از افرادی که تابعیت شان از طریق مراجع ذی صلاح تایید شده بود،پس از انقلاب شناسنامه دار شدند و در تلاشیم تا وضعیت تعداد اندک باقیمانده را نیز هر چه سریع تر مشخص کنیم.

دهمرده از صدور یک میلیون و 800 هزار شناسنامه مکانیزه برای مردم استان از سال 86 به بعد خبر داد و گفت: به طور متوسط در سال 250 هزار شناسنامه مکانیزه صادر و تحویل هم استانی ها داده می شود؛ همچنین در بحث کارت های هوشمند ملی نیز که از سال 91 آغاز شد از جمعیت یک میلیون و 800 هزار نفر بالای 15 سال در استان، قریب به 82 درصد یعنی 1میلیون و 500 هزار نفر در 70 ایستگاه سراسر استان درخواست صدور کارت داشته اند که علیرغم پراکندگی شهرهای استان از این حیث نیز در رتبه نهم کشور هستیم.
 
انتهای پیام/
 
 
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcf0cdycw6dx1a.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما