کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

گزارشی از حمله بی سابقه ملخ های صحرایی به جنوب کشور؛

همراهی سعودی ها با ملخ ها/ نقش شوم عربستان برای نابودی مزارع ایران!

28 فروردين 1398 ساعت 8:35

حجم و تعداد زیاد ملخ های صحرایی حمله کننده به مزاع جنوبی کشور نشان دهنده این حقیقت است که عربستان عمدا با این آفت مبارزه نکرده تا هجوم آنان موجب نابودی کشاورزی ایران شود.


به گزارش عصرهامون، همه ساله در برخی از استان های جنوبی شاهد هجوم ملخ های صحرایی به مزارع کشاورزی هستیم، ملخ هایی که هر چیز سبزی بر سر راهشان باشد را می خورند و روزانه فاصله ای بین 200تا400کیلومتر را برای یافتن غذا طی می کنند.

در این بین چیزی که موجب شده حمله امسال ملخ های صحرایی به کشورمان با سال های پیش را متفاوت کند، حجم این حملات و تعداد زیاد ملخ ها است که بنا بر اعلام  مدیر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات کشور امسال هجوم ملخ از خرمشهر تا چابهار با تعدد استان های درگیر و عمق آلودگی همراه است که خطر جدی برای بخش کشاورزی و منابع طبیعی به شمار می رود که این موضوع یادآور حمله ملخ در بین سالهای 40 تا 42 است که در سطح 2.5 میلیون هکتار مبارزه انجام شد و در نهایت علاوه بر خسارت های سنگین به بخش کشاورزی موجب بروز قحطی در شهرهای جنوبی کشور شد.

به اعتقاد کارشناسان سازمان حفظ نباتان کشور  که اگر با این آفت در عربستان مبارزه می شد ما اکنون دچار این معضل نبودیم، این موضوع می تواند ناشی از آن باشد که عربستان عمدا با این آفت مبارزه نکرده تا هجوم آنان موجب نابودی کشاورزی ایران شود چرا که ملخ صحرایی بالدار به دلیل گسترش سریع و توان و قدرت جابجایی می تواند همه محصولات زراعی، سبزی و صیفی، باغی، عرصه های منابع طبیعی از جمله علف های هرز و گیاهان دارویی را مورد حمله قرار دهد و در زمانی کوتاه یک کشور را با قعطی روبه رو کنند.
 
تامین اعتباری برای مبارزه با ملخ ها نشده است
حیدر زورقی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون اظهار کرد: با توجه به آخرین گزارش ارسالی از سازمان خواروبار کشاورزی(فائو) مبنی بر هجوم دسته های ملخ از شبه جزیره عربستان به استان های جنوبی کشور از جمله سیستان و بلوچستان  به منظور ردیابی و دیده بانی ومبارزه با این آفت خطرناک ۲۷اکیپ دیده بانی، ۷اکیپ خودرویی مبارزه ویک هواپیمای سم پاشی  برای مبارزه با ملخ صحرایی توسط سازمان جهاد کشاورزی استان پیش بینی وکار مبارزه را از ۱۳اسفند ماه سال گذشته در شهرستان کنارک آغاز کرده اند.

به گفته وی، تاکنون یازده هزارو 160 هکتار از مراتع سیستان و بلوچستان علیه ملخ صحرایی سمپاشی شده است.

وی با بیان اینکه علیرغم پیگیری مکرر، تأمین اعتبار جهت مبارزه با ملخ صحرایی صورت نگرفته است، گفت: دسته های پر تراکم این ملخ ها هر نوع سرسبزی اعم از علوفه، غلات، صیفی جات و حتی علف های هرز را که در مسیر خود ببینند مورد هجوم قرار داده و از بین می برند.

 
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان هشدار داد که با توجه به بارندگی های فروردین، افزایش رطوبت و درجه حرارت شرایط مناسبی برای خروج پوره ملخ صحرایی و هجوم دستجات بزرگ ملخ از شبه جزیره عربستان به استان  که خسارات هنگفتی به بخش کشاورزی وارد خواهند کرد، فراهم شده است.

زورقی در پایان به منظور مبارزه به هنگام با ملخ صحرایی مهاجر خواستار احداث باندهای پروازی بیشتر جهت هواپیمای سمپاش در مجاورت با استان هرمزگان و محدوده جازموریان وتخیصیص اعتبار لازم جهت تداوم مبارزه با این آفت خطرناک شد.
 

 
انتهای پیام/
 


کد مطلب: 110686

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/interview/110686/همراهی-سعودی-ملخ-نقش-شوم-عربستان-نابودی-مزارع-ایران

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir