ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> تلف شدن شماری از آبزیان به علت شکوفایی جلبک کشنده مردم در خرید دقت کنند | عصر هامون
تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۱ تير ۱۳۹۸ ساعت ۱۱:۵۴
مدیر کل شیلات سیستان وبلوچستان از شکوفایی جلبکی کشنده در منطقه دریای چابهار خبر داد و گفت: با آغاز فصل مونسون هر ساله این مشکل رخ می دهد و نوعی جلبک قرمز رنگ در دریا مشاهده می شود.
تلف شدن شماری از آبزیان به علت شکوفایی جلبک کشنده/ مردم در خرید دقت کنند
هدایت اله میرمرادزهی در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون دقایقی قبل از مشاهده شکوفایی جلبکی (کشنده قرمز) در منطقه دریای چابهار خبر داد و افزود: از 10 روز گذشته و با آغاز فصل مونسون هر سال با این مشکل مواجه می شویم  که نوعی جلبک قرمز رنگ در دریا مشاهده می شود.

به گفته وی، این کشنده قرمز در برخی موارد سمی تولید می‌کند که بر بخش مرکزی سیستم عصبی ماهیان تأثیر می‌گذارد، همچنین این جلبک کار اکسیژن دهی به بخشی از منابع آبزی را کم و باعث خفه شدن آبزیان می شود که نمونه آن در اسکله هفت تیر رخ داده و بخشی از سفره ماهی ها، مار ماهی ها،  کفشک و بخش زیادی از میگوهایی که در سال گذشته رها سازی شده بود را تلف کرده است.

وی با بیان اینکه نمونه برداری های لازم در این خصوص انجام و برای آزمایش ارجاع داده شده است، گفت: این مشکل گاها پیش می آید اما برای جلوگیری از روند آن تولیدکنندگان به ویژه در منطقه گواتر باید در زمان هایی خاص از سال اقدام به آبگیری از دریا نکنند.

وی از شهروندان خواستار آن شد تا از خرید آبزی مرده که از دریا استحصال شده خودداری کرده و ماهی و میگوی مورد نیاز و مصرفی خود را از سوله هایی که تدارک دیده شده تهیه کنند تا از سلامت آنها اطمینان کامل داشته باشند.

مدیر کل شیلات استان خاطر نشان کرد: در گذشته هم این اتفاق رخ داده و به بخش هایی از مزارع خسارت وارد کرده که اقدامات لازم برای پرداخت بیمه به آنان انجام شده که درپیگیری روز گذشته از بیمه، پرونده افراد تکمیل و به بیمه مرکزی در پایتخت کشور ارسال شده که خسارت ها به تولیدکنندگان پرداخت شود.

 به گزارش عصرهامون کشند قرمز یا شکوفایی جلبکی پدیده‌ای طبیعی است که براثر نوعی جلبک میکروسکپی به وجود می‌آید. این موجود زنده در برخی موارد سمی تولید می‌کند که بر بخش مرکزی سیستم عصبی ماهیان تأثیر می‌گذارد و سبب فلج شدن سیستم تنفسی آنها شده و مرگ ماهیان را به دنبال دارد. همچنین عوامل ایجادکننده کشند قرمز تغیرات شرایط آب و هوایی، پدیده پر غذایی، فاکتورهای هیدرولوژیکی و برخی آلودگی‌ها با منشأ انسانی و… است.

آثار مخرب ناشی از شکوفایی جلبکی به این صورت است که با تراکم بالای ارگانیسم‌های کشند قرمز، ماهی‌ها را از طریق مسدودکردن آبشش‌های آنها خفه می‌کند و همچنین به طور غیرمستقیم نیز می‌تواند از طریق کاهش اکسیژن محلول در آب باعث مرگ آبزیان شود.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcdos0fxyt0fk6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما