تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۸ ساعت ۰۸:۴۸
جمعی از کارشناسان سیاسی سیستان و بلوچستان با تاکید بر اینکه ملاک انتخاب افراد نباید بر پایه قوم گرایی و مذهب باشد، گفتند: نتیجه حضور گسترده پای صندوق های رای پیشرفت کشور است.
ملاک انتخاب افراد نباید بر پایه قوم گرایی و مذهب باشد/نتیجه حضور گسترده پای صندوق های رای پیشرفت کشور است
به گزارش عصرهامون، فعالیت  های انتخاباتی در شهرهای مختلف کشور در حالی بالا گرفته و مردم شور و شوق مضاعفی برای حضور در پای صندوق های رأی پیدا کرده اند که تنور انتخابات در هر گوشه ای از سیستان و بلوچستان نیز گرم شده وطرفداران هر نامزد مشغول تبلیغ برای کاندیدای مورد نظر خود هستند.

در همین راستا شماری از کارشناسان سیاسی سیستان وبلوچستان با بیان اینکه تبلیغات انتخاباتی باید به دور از قوم گرایی و مسائل مذهبی باشد، گفتند: نتیجه حضور گسترده پای صندوق های رای پیشرفت کشور است.

شرکت در انتخابات انجام تکلیف هر ایرانی است

امیر فرزادی، کارشناس مسائل سیاسی در گفت و گو با خبرنگار ما، با بیان اینکه شرکت در انتخابات به گونه ای انجام تکلیف است و همه ایرانیان باید برای احقاق حق خود موظف به حضور گفت: مردم در نظر داشته باشند که کاندیدای مورد نظر خود را از چند فیلتر مورد سنجش قرار دهند تا در آینده بتوانند فرد اصلح را وارد مجلس کنند.

وی  تصریح کرد: مهمترین اصل معیار انتخاب فرد اصلح انقلابی گری و ولایت مداری فرد است، فردی که بتواند با اخلاق پیش برود و شجاعانه از حق مردم منطقه خود در مجلس دفاع کند.

فرزادی با تاکید بر اینکه امروز مجلس به افرادی از جنس انقلاب نیاز دارد ، اظهار کرد: یک نماینده باید با در نظر گرفتن مسائل روز دنیا از تریبونی که به امانت گرفته است سخن به میان آورد.

این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: شرایط سیستان به گونه ای است که تفکرات یک شخص برای آبادانی آن افاقه نمی کند؛ لذا بسیار ضروری و البته کارساز است اگر سایر افرادی که در ورود به مجلس ناموفق بودند، ایده و تفکر خود را به نمایندگان منتخب ارائه دهند.

وی تصریح کرد: مردم باید بدانند که هر یک رای آنها می تواند سرنوشت یک منطقه را عوض کند و در آینده کشور تاثیرگذار باشد؛ لذا با حضور در انتخابات و شناسایی فرد اصلح خود برای آینده سرزمین محل سکونت تصمیم بگیرند.

فرزادی با اشاره به لزوم خودداری از طایفه گری و رودربایستی در انتخاب فرد اصلح برای حضور در مجلس و نمایندگی از مردم یک جامعه گفت: صندلی مجلس برای خدمتگزاری به مردم و امانتی در دست صاحب آن است؛ مردم باید دقت و تلاش کنند تا با انتخابی هوشمندانه این امانت مهم را به شایسته ترین فرد بسپارند.

فرزادی خاطرنشان کرد: در استان سیستان و بلوچستان معمولا طوایف نقش بسزایی در حمایت از کاندیدها دارند، حمایت هر یک از طوایف به منزله اخذ رأی بالا برای افراد محسوب می شود که این امر موجب ضایع شدن حق سایر کاندیدها خواهد شد.

وی با بیان اینکه طایفه گرایی در انتخابات مجلس، مساله ای است که موجب ممانعت از ورود افراد اصلح به مجلس خواهد شد ادامه داد: این نگاه قومیتی و طایفه ای در تعیین نمایندگان مساله ای است که امروزه به آفتی در انتخابات تبدیل شده است و باعث هدر رفت فرصت درخشش استعداد ها و در نهایت ناکارآمدی مجلس می شود.

این کارشناس سیاسی همچنین بیان داشت: یک مجلس ناکارآمد باعث پدیدار شدن زندگی اجتماعی جدید و اقتصادی ضعیف تر برای مردم خواهد شد.

وی گفت: اگر با استفاده از معیارهایی که رهبر انقلاب به آن اشاره کردند بتوانیم فرد اصلح را انتخاب کنیم مطمئنا مجلسی قوی و انقلابی را برای تصمیمات مهم کشوری خواهیم داشت.

وی بیان داشت: همانطور که از شرکت در انتخابات به عنوان یک وظیفه یاد می شود همانگونه نیز گزینش افراد برای شناسایی فرد اصلح یک وظیفه محسوب می شود .

تعهد و تخصص؛ دو ويژگی كلی و الزامی برای یک نماینده
یکی دیگر از کارشناس مسائل سیاسی نیز در گفت و گو با خبرنگار ما تعهد و تخصص دو ويژگی كلی و الزامی برای كانديداتوری نمايندگان مجلس شورای اسلامی عنوان کرد و گفت: اگر شخصي يكی از اين دوبال را داشته باشد و نماينده مجلس شود، باز هم سقوط خواهد كرد؛ زيرا در جهان امروز تعهد دينی و انقلابی نمايندگان است كه ايجاد بصيرت دينی کرده و به انسان شهامت و شجاعت می دهد.

سلطانعلی دهمرده تفکر انقلابی را معیاری مهم برای یک منتخب شایسته دانست و ادامه داد: به طور کلی نماينده ای با خط مشی فكری انقلابی قادر خواهد بود در برابر زيادی خواهی های دشمنان سر تعظيم فرود نياورد.

این عضو هیات علمی دانشگاه خاطرنشان کرد: تخصص داشتن يک نماينده با بصيرت، او را قادر خواهد ساخت تا در راستای استقلال كشور گام های موثری بردارد و كشور را به سوی خوكفايی سوق دهد، زيرا در شرایط استقلال است كه مغزهای بومی متفكر شكوفا شده و كشور را از وابستگی نجات می دهد.

دهمرده در پایان خاطرنشان کرد: یک نماينده بايستی حائز معيارهای انقلابی، با بصيرت، شجاع و ولايت پذير باشد تا بتواند در مورد حقوق مردم ايران و مسلمانان جهان تصمیم گیری و استقامت كند.

توانمندی؛ مهم ترین معیار انتخاب یک نماینده خوب

 
یکی دیگر از کارشناسان مسائل سیاسی در استان نیز در گفت و گو با خبرنگار ما با بیان اینکه انتخابات مجلس شورای اسلامی، اولین انتخابات پس از بیانیه گام دوم انقلاب است، گفت: مردم توجه داشته باشند که فردی را راهی مجلس کنند که در وهله اول ولایت مداری، اخلاق، و قدرت و  شجاعت در کار را داشته باشد و پیگیر امورات مربوط به حوزه انتخابیه خود باشد.
 
یعقوب کریمی ادامه داد: در حال حاضر با توجه به شرایط و تنش هایی که با دشمنان داریم، حضور فردی با اطلاعات، مخرب و خلاق که بتواند با هوشمندی بالا تهدید های موجود در هر حوزه را به فرصت تبدیل کند بسیار مهم و ضروری است.
 
کریمی با تاکید بر اینکه دوره آزمون و خطا به پایان رسیده است، اضافه کرد: باید به فردی اتکا کنیم که بتواند در این شرایط مثمر ثمر باشد.
 
وی با اشاره به اینکه نظام و انقلاب نه قومیتی و نه مذهبی بوده است، خاطر نشان کرد: مبنای امام خمینی (ره) که منجر به پیروزی انقلاب اسلامی شد، یک نظام و امت اسلامی بوده و هر کس در هر جایگاهی که قرار دارد باید برای پیشبرد اهداف انقلاب تلاش کند.
 
این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد:  مردم فردی را انتخاب کنند که دارای توانمندی و اندیشه و تفکر انقلابی باشد و در این برهه از  زمان یک شخصیت توانمند باشد.
 
کریمی گفت: این طور نباشد که چون فلان کاندید از قوم و گروه من باشد به وی رای بدهم باید انتخاب اصلح داشته باشیم.
وی در پایان تصریح کرد: ملت سرافراز ایران اسلامی علیرغم تمامی مشکلات موجود باز هم در دوم اسفند ماه پای صندوق های رای حاضر خواهند شد و توطئه دشمنان که در حال احیای مسائل قومیتی و مذهبی هستند را خنثی خواهند کرد. 

لزوم بررسی ویژگی های کاندیداها بدون تعصبات قومی و مذهبی

احمد رضا طاهری در گفت و گو با خبرنگار ما در خصوص معیارهای یک انتخاب خوب، گفت: مردم باید بدون اینکه تحت تأثیر تبلیغات و سخنان گروه های مختلف قرار گیرند در ابتدا مشخصات و ویژگی های نامزدها را با دقت و بدون تعصب خانوادگی، مذهبی و قومی بررسی کنند.

این کارشناس سیاسی در ادامه اضافه کرد: به عنوان مثال، نامزد انتخاباتی مورد نظر چه تجربیاتی دارد و قبلا به چه صورت در راه خدمت به جامعه تاثیرگذار بوده؛ همچنین بررسی عملکرد  این افراد در گذشته در حوزه کاری خود چگونه بوده بسیار مهم است.

وی افزود: علاوه بر این ها مردم باید به وظایف نمایندگان مجلس آشنا باشند، چرا که در این صورت بهتر می توانند تشخیص دهند که یک نامزد انتخاباتی که خود را در معرض رأی مردم قرار داده تا چه حد در عملی کردن قول و قرارهای خود می تواند با مردم صادق باشد.

طاهری با اشاره به اینکه مردم در تعیین نماینده خود نقش بسیار مهم و کلیدی ایفا می کنند، گفت: این انتخاب در واقع بسیار مهم و سرنوشت ساز است. فردی که برگزیده می شود با رأی خود در مجلس حداقل برای 4 سال سرنوشت سیاسی کشور را تعیین می کند.

وی اظهار کرد: اگرچه دوره یک نماینده 4 سال است اما بازتاب فعالیت‌ها و برنامه های نمایندگان ملت قطعا بیش از چهار سال خواهد بود؛ حال این بازتاب ممکن است منفی باشد یا مثبت. به همین جهت لازم است تا همه ما در تعیین نامزدها بدون تعارفات بیشترین دقت را داشته باشیم.

این کارشناس سیاسی با بیان اینکه قوم و مذهب هر دو مهم و مقدس هستند و عامل قومیت باعث تحکیم قومیت و فاکتور مذهب موجب تقویت مذهب می شود، این دو مساله را را از عوامل تاثیر گذار مشارکت سیاسی در استان سیستان و بلوچستان برشمرد و خاطر نشان کرد: قومیت و مذهب در جای خود بسیار ارزشمند هستند و در حد معمول، ایرادی هم ندارد که این دو معیار در انتخاب دخیل باشند، چرا که بافت فرهنگی استان سیستان و بلوچستان بدین شکل تعریف شده است.

این استاد یار دانشگاه در در ادامه افزود: نباید از این دو عامل مهم برای مقاصد خاص استفاده افراطی کرد؛ قومی کردن و یا مذهبی کردن انتخابات اگر از حد معمول تجاوز کند ممکن است شایسته سالاری و تخصص را به حاشیه بکشاند.

انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdch-znzv23nivd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما