تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۸ ساعت ۱۲:۰۴
مسعود فیروزکوهی،کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: بیشتر مبتلایان به ویروس کرونا با سیستم ایمنی ضعیف روبه رو و گرفتار بیماری های زمینه ای هستند که باید برای تقویت سیستم ایمنی بدن تغذیه مناسب داشته و همه کمبودهای غذایی را رفع کنند.
راهکارهای تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقاومت در برابر کرونا
مسعود فیروزکوهی در گفت و گو با عصرهامون بیان کرد: کرونا ببیشتر مبتلایان به بیماری های زمینه ای کنترل نشده شامل دیابت، قلبی – عروقی، فشار خون، کبدی، کلیوی، بیماری های عفونی و تنفسی، چاقی و لاغری، افراد با ضعف یا نقص سیستم ایمنی، افراد مبتلا به سوء تغذیه، کمبود ریز مغذی ها و درشت مغذی ها، زنان باردار، سالمندان و کودکان زیر 5 سال را مورد حمله قرار می دهد.

به گفته وی، برای پیشگیری از بیماری های عفونی شامل سرماخوردگی، آنفلوانزا و کرونا راهکارهایی وجود دارد که می تواند بسیاری از افراد را در برابر بیماری سلامت نگه دارد، یکی از کارهای بسیار ساده شست و شوی مرتب دست است، ضرورت دارد بعد از هر بار دست زدن به سطوح مختلف به ویژه در اماکن عمومی دست ها شسته شود، در غیر این صورت اگر دست با چشم، دهان و بینی برخورد کند، در صورت وجود عامل میکروبی می تواند باعث ابتلای فرد به بیماری شود.

خاصیت ویروس کرونا

این کارشناس با اشاره به خاصیت ویروس کرونا اظهار کرد: این ویروس وقتی به وسیله عطسه و سرفه پرتاب می شود، یا بیماری که به سر و صورت خود دست می زند و آبریزش بینی دارد اگر دستش را به سطوح بزند، می تواند آن را آلوده می  کند و در صورت داشتن عطسه و سرفه، این ویروس به دلیل سنگین بودن روی سطوح مختلف می نشیند و کمتر در هوا معلق می ماند.

فیروزکوهی ادامه داد: تاکید بر این است که دست ها روزانه چند مرتبه شسته شود، اگر فردی عطسه کند و افراد دیگری در کنارش باشند به صورت مستقیم ذراتی که از دهان فرد بیمار پرتاب می شود می تواند اطرافیان را مبتلا کند.

وی با بیان این که برای این که دیرتر بیماری سراغ ما بیاید نیاز است که ایمنی بدن افزایش یابد، گفت: برای افزایش ایمنی بدن باید تغذیه درست و متنوع داشته باشیم، غذاهای خانگی برایمان مهم باشد، اهل ورزش و تحرک و شاد باشیم و هر روز بخندیم، یکبار آزمایش کاملی دهیم و اگر دچار کمبود ریز مغذی ها بودیم، برای رفع آن اقدام کنیم، اگر بیماری زمینه ای داریم، آن را با تغذیه و دارو و تحت نظر متخصصان مربوطه کنترل کنیم، اگر بیمار شده ایم، سرما خورده ایم یا به هر دلیل عطسه و سرفه داریم، از ماسک استفاده کنیم تا برای دیگران مشکل ساز نشویم و فوری برای درمان اقدام کنیم.

کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی ادامه داد: همچنین برای افزایش ایمنی بدن باید بهداشتی و پاک باشیم، دست هایمان را مکرر در طول روز با آب و صابون و به  خوبی بشوییم، دست هایمان را پس از تماس با سطوح، به بینی، دهان، گوش و چشم نزنیم و در بازار و فروشگاه ها و وسایل حمل و نقل  کمتر به سطوح دست بزنیم.

تاثیر تغذیه در افزایش ایمنی بدن

فیروزکوهی با بیان این که تغذیه یکی از عوامل تاثیرگذار در افزایش ایمنی بدن است افزود: اگر به طور کلی تغذیه مطلوب باشد ایمنی بدن بالا می رود، تبعیت از هرم غذایی در برنامه غذایی خانوار که بر اساس مطالعات مداوم و گسترده در فرهنگ غذایی کشور و با توجه به نیاز هر فرد به مواد غذایی برای حفظ سلامتی تهیه شده باشد بهترین الگوی مصرف را ارائه می دهد و باعث تامین کافی ریز مغذی ها و درشت مغذی ها می شود.
به  گفته وی، برای تقویت سیستم ایمنی بدن تامین املاح شامل کلسیم، آهن، منیزیم، سلنیوم، روی، اسیدهای چرب امگا 3، آنتی اکسیدان ها و ویتامین های C ،B ، A، E و D خیلی مهم است.

این کارشناس با تاکید بر این که برای داشتن تغذیه خوب باید تنوع غذایی داشت ادامه داد: باید از سبزیجات در وعده های غذایی استفاده کرد، مصرف میوه در برنامه باشد و در رابطه با بیماری کرونا تامین ویتامین C از اهمیت زیادی برخوردار است، بنابراین باید از مرکباتی نظیر پرتقال، لیمو، لیمو شیرین، نارنگی و ... استفاده شود.

فیروزکوهی اضافه کرد: یکی از عواملی که باعث افزایش مقاومت بدن می شود، مواد پروتئینی است که می توان آن را با خوردن گوشت مرغ، حبوبات، ماهی، لبنیات و تخم مرغ تامین کرد تا علاوه بر پروتئین بخشی از املاح و ویتامین ها هم تامین شود. استفاده از ادویه جاتی نظیر زردچوبه، فلفل، زعفران، زنجبیل و به ویژه عسل طبیعی در تقویت ایمنی بدن تاثیر چشمگیری دارد. مصرف سیر، پیاز، هویج، اسفناج و کلم بروکلی نیز در تامین ویتامین A و C کمک زیادی می کند.

لزوم مصرف آب

وی با بیان این که آب نیز باید به اندازه مصرف شود افزود: در کنار آب می توان از دمنوش هایی نظیر بابونه، نعنا، بارهنگ، چای سبز و سیاه در طول روز استفاده کرد. جوانه ها از دیگر مواد غذایی است که می توان به صورت تازه در منزل یا پودر شده تهیه و همراه غذا و سالاد میل کرد، به ویژه برای کودکان و سالمندان بسیار مفید است.

این کارشناس تغذیه گفت: مغزهایی نظیر پسته، بادام، گردو و ... مقاومت بدن را بالا می برد و املاح را تامین می کند اما اگر توانایی تامین آن را ندارید از تخمه ها استفاده کنید، تخمه آفتابگردان و کدو می تواند بسیاری از مواد مغذی را به بدن برساند. اگر کمبود ویتامین ها بسیار زیاد باشد باید از مکمل ها البته با تجویز پزشک یا راهنمایی کارشناسان تغذیه استفاده کرد.

فیروزکوهی بیان کرد: اگر فرد به بیماری خاصی نظیر فشار خون، دیابت و کبد چرب مبتلا باشد باید آن را با دارو و غذا کنترل کند، هر اندازه کنترل کمتر باشد و این بیماری ها بیشتر اذیت کند به همان اندازه مقاومت بدن کم و زودتر گرفتار دیگر بیماری ها به خصوص ویروس کرونا می شود.

غذاهایی که سیستم ایمنی بدن را ضیف می کند

وی با اشاره به غذاهایی که سیستم ایمنی را تضعیف می کند افزود: غذاهای چرب، سرخ کردنی ها، ته دیگ، سس مایونز، شوری ها، غذاهای خیلی شیرین، خیلی برشته و نوشابه های گازدار باید از برنامه غذایی حذف شود یا کاهش یابد، سعی کنید غذا را در منزل استفاده کنید اما اگر شرایط کاری شما به گونه ای است که برای نهار یا شام امکان رفتن به خانه ندارید تا حد امکان از غذای خانگی استفاده و کمتر از اغذیه فروشی ها غذا تهیه کنید، چراکه ممکن است افراد مبتلا در این مکان ها تردد بیشتری داشته باشند.

کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: اگر از بیرون غذا تهیه می کنید بهتر است گرم باشد، زیرا وجود میکروب روی غذای سرد، افراد را سریع بیمار می کند ولی غذای گرم به دلیل این که گرما باعث کاهش یا از بین رفتن ویروس می شود سالم تر و بهتر است.

فیرزکوهی با بیان این که تا حد امکان به جای استفاده از پول از کارت استفاده کنید تا دست ها برخورد کمتری با سطوح داشته باشد ادامه داد: اگر از فروشگاه ها مواد غذایی شامل کنسرو تامین می کنید قبل از باز کردن آن، اطرافش را شست و شو دهید تا اگر عامل ویروس روی آن باشد تمیز شود، بعد از آن دستان خود را بشویید و سپس در ظرف را باز کنید.

در پایان گفتنی است اگر در طول روز چنین نکات ساده ای رعایت شود امکان ابتلا به ویروس کرونا کاهش می یابد و می توان مراقب سلامتی خود بود.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcbw8b8arhb5wp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما