تاریخ انتشار :جمعه ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۰۰:۳۹
قاسم سیاسر گفت: تاکنون تعداد 6میلیون برگ سند آرشیوی مربوط به استان گردآوری و در مرکز اسناد و کتابخانه ملی سیستان و بلوچستان نگهداری می شود.
سیستان و بلوچستان در رده دوم مجهزترین و غنی‌ترین آرشیو و کتابخانه ملی/نگهداری 6 میلیون سند تاریخی و 150 هزار نسخه کتاب
به گزارش عصرهامون، سیاسر مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی سیستان و بلوچستان در گفت و گو با زاهدنیوز بیان کرد: مدیریت اسناد و کتابخانه ملی سیستان و بلوچستان در سال 1372 در زاهدان تاسیس شده و تا سال 1381شعبه ای از سازمان اسنادملی کشور بوده است ، پس از ادغام سازمان اسناد ملی و کتابخانه ملی کشور، سازمان استاد ملی زاهدان نیز به سازمان اسناد و کتابخانه ملی سیستان و بلوچستان تغییر کرد.

وی افزود: این سازمان در حوزه اسناد مکتوب و کتابخانه فعالیت دارد و این مرکز متولی صیانت از میراث مکتوب استان است، تمام اسناد و مدارک معتبر مرتبط با استان در این مرکز گردآوری می شود و از زمان تاسیس تاکنون تعداد 6میلیون برگ سند آرشیوی مربوط به استان گردآوری و در این مرکز نگهداری می شود که همه این موارد اصل اسناد است.

وی با بیان اینکه این مرکز متولی میراث مکتوب استان و نهادی فرهنگی است؛ خاطرنشان کرد:  تعداد 150 هزار نسخه کتاب در این مرکز نگهداری می شود، البته در حوزه میراث شفاهی نیز اقداماتی انجام شده است و واحدی به نام آرشیو میراث شفاهی در این مرکز وجود دارد.

این مقام مسئول اذعان کرد: در این راستا مصاحبه هایی با افرادمختلف مطلع در موضوعات مختلف انجام شده است و دراین مرکز برای استفاده محققان و پژوهشگران آرشیو و نگهداری می شود.

سیاسر تاکید کرد: این مرکز در دو حوزه کتابخانه و آرشیو فعالیت می کند، دو گروه آرشیو و کتابخانه وظایف مربوط به حوزه فعالیت خود را در این مرکز انجام می دهند، این مرکز از نظر فضا و امکانات و منابع موجود بین 12 مدیریت استانی سازمان اسناد و کتابخانه های ملی کشور در رتبه دوم قرار دارد.

وی تصریح کرد: قدیمی ترین سندی که در این مرکز نگهداری می شود مربوط به اوایل دوره حکومت ناصرالدین شاه قاجار و فرمانی خطاب به یکی از بزرگان منطقه سیستان بزرگ آن زمان است، کتاب الرقاق قدیمی ترین کتاب موجود در این مرکز و مربوط به 710 یا 715 سال گذشته است.

مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی سیستان و بلوچستان اذعان کرد: کتابخانه شادروان سیاوش پرواز و کتابخانه استاد ایرج افشارسیستانی دو بخش کنابخانه این مرکز را تشکیل می دهد و اکثر این کتاب ها مربوز به حوزه علوم انسانی است.

به گفته سیاسر، افرادمختلف می توانند از کتابخانه مرکز استفاده کنند اما اسناد بیشتر در کارهای تحقیقی و دانشگاهی استفاده می شودو بهره برداری از آنها نیازمند تخصص است.

وی با بیان این که نگهداری آرشیو ها در شرایط کاملا استاندارد انجام می شود، افزود: کمبود فضا مشکل اساسی این مرکز است و اکنون به دلیل کمبود فضا امکان افزایش منابع کتابخانه ای مرکز را نداریم، زمینی برای احداث ساختمان جدید مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان تهیه شده اما بودجه موردنیاز ساخت تامین نشده است.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcenx8z7jh8wpi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما