تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۲۹
در شرایطی که خشکسالی های پی در پی رمق سفره های آب زیرزمینی را از بین برده است، استفاده از روش های نوین آبیاری علاوه بر کاهش مصرف آب سبب جهش در میزان تولید محصولات کشاورزی می شود.
اجرای 13 هزار و 500 هکتار آبیاری نوین در دلگان/ کشاورزی مدرن، کلید جهش تولید
به گزارش عصرهامون، سیستان و بلوچستان یکی از کم باران ترین استان های کشور محسوب می شود، استفاده از سیستم های آبیاری نوین در این استان که ذخیره آبی چندانی ندارد می تواند تا حد زیادی نیاز کشاورزان به مایه حیات را مدیریت و زمینه را برای تولید بیشتر محصولات کشاورزی فراهم کند.

صرفه جویی در مصرف آب، سرعت بالای رویش گیاه، به کارگیری کود همزمان با آبیاری، جلوگیری از رشد بی رویه علف‌های هرز، صرفه جویی در مصرف انرژی، برداشت راحت تر محصولات و افزایش کمی و کیفی محصولات از مزایای به کارگیری روش‌های آبیاری نوین به شمار می‌رود.

شهرستان دلگان در سیستان و بلوچستان دارای بیش از 13 هزار هکتار اراضی با سیستم آبیاری نوین است که توانسته در افزایش تولید محصولات کشاورزی این منطقه تاثیر داشته باشد.

عظیم بامری، یکی از کشاورزان دلگانی به خبرنگار ما گفت: کشاورزی شغل آبا و اجدادی مردم دلگان است، یک سال پیش برای استفاده از سیستم های آبیاری نوین در یک هکتار از زمین های کشاورزی ام اقدام کردم و پس از اتمام طرح متوجه کاهش مصرف آب شدم.

وی ادامه داد: به علاوه به دلیل آنکه از روش های غرقابی در آبیاری زمین استفاده نکردم علف های هرز کمتری هم رشد کردند و وقت و هزینه ام را برای از بین بردن آن ها صرف نکردم.

محمود فتاحی، یکی دیگر از کشاورزان دلگانی اظهار کرد: برای استفاده از آبیاری نوین فقط 15 درصد هزینه را کشاورز تقبل می کند، 85 درصد آن بر عهده دولت است، به علاوه 15 درصد سهم کشاورز هم به صورت خدمات پرداخت می شود و به همین دلیل نیازی نیست هزینه ای برای این کار صرف شود.

اجرای آبیاری نوین در 13 هزار و 500 هکتار از اراضی دلگان

مجتبی شجاعی فرماندار دلگان در این خصوص به خبرنگار ما بیان کرد: دلگان کم ارتفاع ترین نقطه استان از سطح دریا است و منابع غنی آبی دارد.

به گفته این مقام مسئول، تحت تاثیر بارندگی نقاط همجوار از جمله بزمان که دومین نقطه مرتفع استان است و مناطقی از استان کرمان و فنوج و سرازیر شدن سیلاب ها به سمت دلگان، سفره‌های آب زیر زمینی غنی در این شهرستان ایجاد شده است.

وی ادامه داد: با توجه به این ظرفیت در اوج خشکسالی در سال‌های گذشته دلگان لطمه ای ندیده است، اشتغال مردم 90 درصد  کشاورزی بوده و پایداری شرایط اشتغال کنونی وابسته به بهره وری مناسب از آب و خاک است.

به گفته این مقام مسئول، از ۲۸ هزار هکتار اراضی دلگان ۱۳ هزار و پانصد هکتار تحت پوشش سامانه های نوین آبیاری قرار گرفت و از این حیث در سیستان و بلوچستان رتبه اول را داریم که نزدیک ۴۰ درصد را شامل می شود و ۳۰ درصد از عملکرد کل استان در دو سال اخیر را در برگرفته است.

فرماندار دلگان اظهار کرد: میانگین پوشش آبیاری نوین در سطح اراضی کشور ۲۲ درصد است که این رقم در دلگان ۴۰ درصد را شامل می شود.

شجاعی تصریح کرد: اخیراً با سفر دکتر خاوازی وزیر جهاد کشاورزی حدود هزار و سیصد هکتار دیگر تحت پوشش سامانه های نوین آبیاری رفت و به ازای هر هکتار سه هزار مترمکعب صرفه جویی در مصرف آب ایجاد و به اندازه ۵۰ میلیون متر مکعب با آبیاری تحت فشار صرفه جویی شده است.

انتهای پیام/
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcbawb8arhb5sp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها