تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۰۰:۰۰
عمار صمصامی گفت: ضوابط برگزاری مراسم عزاداری های محرم الحرام 1442هجری قمری با شعار عزاداری مسئولانه -هم عرض ارادت و هم حفظ سلامت اعلام شده است.
اعلام دستورالعمل های برگزاری عزاداری های محرم در زاهدان/ رعایت ضوابط بهداشتی در همه مراحل
عمار صمصامی ‌رئیس کانون مداحان زاهدان در گفت و گو با عصرهامون بیان کرد: دستورالعمل اجرایی در بخش های متفاوت اعلام شده است که برگزاری مراسم عزاداری عمومی در فضاهای سربسته صرفاً در ایام مشخص شده و ساعات محدود و در مساجد، حسینیه ها و تکایایی مجاز است که به تشخیص کارگروه استانی دارای شرایط مناسب بهداشتی و مدیریتی هستند.

به گفته این مقام مسئول، کاهش زمان مراسم، تراکم حداقلی، آلودگی زدایی منظم، رعایت فاصله یک و نیم متر و استفاده مستمر و همگانی از ماسک، برگزاری مراسم در اماکن مجاز صرفا با رعایت اصول انجام می شود .

رئیس کانون مداحان زاهدان اضافه کرد: هیچ گونه پذیرایی در جریان برگزاری مراسم عزاداری و پس از آن انجام نمی شود و اطعام و نذورات صرفاً مطابق دستورالعمل های بهداشتی در پخت و پز و بسته بندی به صورت بیرو ن بر و در ظروف غیر مشترک و یک بار مصرف توزیع خواهد شد.

صمصامی تصریح کرد: جابجائی هیات ها و دسته روی، استفاده از طبل، سنج و وسایل مشابه در برگزاری مراسم مجاز نیست، به علاوه برپایی هر نوع ایستگاه های صلواتی توزیع نذورات و چای موکب ها، خیمه ها، چادر و...در همه شهرستان ها ممنوع است.
 
وی در خصوص ضوابط اجرای مراسم گفت: میکروب زدایی مستمر محل برگزاری مراسم با محلول های مجاز، قبل، هنگام و بعد از مراسم، استقرار همیاران سلامت هیئت در ورودی محل برگزاری مراسم و انجام تب سنجی، در صورت امکان شست وشو و ضدعفونی دست ها، کنترل و اهدا ماسک و استقرار ظروف حاوی مواد ضدعفونی کننده دست ها با پایه نگهدارنده به تعداد و فاصله مناسب در محل برگزاری مراسم از ضوابط اجرای مراسم بوده و جهت حفظ سلامت عزاداران استفاده از ماسک برای همه افراد در محل برگزاری مراسم ضروری است.

به گفته این مقام مسئول، پرهیز از برهنه شدن و رعایت فاصله گذاری هنگام سینه زنی، علامت گذاری مکان استقرار افراد در هیئت برای حفظ فاصله مکانی، محاسبه حداکثر ظرفیت فضای سرپوشیده بر اساس فاصله گذاری مجاز و آماده‌سازی فضای بیرونی مراسم برای حضور افراد بیش از ظرفیت، استقرار سیستم تهویه مطبوع و هواکش برای محیط های سرپوشیده با تأکید بر استفاده از تهویه طبیعی، باز بودن در و پنجره، پرهیز از برگزاری مراسم در مکان های فاقد پنجره، پارکینگ، زیر زمین و ... و اجرای مراسم حداکثر در مدت زمان یک ساعت برای محیط های سر پوشیده و 2 ساعت برای فضای باز از دیگر ضوابط اجرایی است. 

رئیس کانون مداحان زاهدان گفت: تأکید بر استفاده از ماسک توسط مداح و سخنران مراسم و توصیه عموم به استفاده از آن، نظافت، شست وشو و میکروب زدایی مستمر سرویس های بهداشتی، نصب سیستم لوله کشی صابون مایع، ترجیح استفاده از صندوق های کفشداری اختصاصی و ضدعفونی روزانه آن، استفاده از کیسه های یکبار مصرف برای کفش عزاداران، جمع‌آوری آبخوری ها و آبسردکن ها و ارائه بطری آب آشامیدنی یک نفره از دیگر موارد اجرایی است و دفع پسماندها باید به شیوه بهداشتی در سطل‌های دردار پدالی و کیسه های پلاستیکی محکم بدون درز و نشت صورت گیرد.

اخذ مجوز ایستگاه صلواتی از سازمان تبلیغات اسلامی

وی بیان کرد: توصیه کلی مبنی بر عدم برگزاری ایستگاه صلواتی و اکتفا به پخش نوحه خوانی با صدای ملایم، لزوم اخذ مجوز ایستگاه صلواتی از سازمان تبلیغات اسلامی و مشخص بودن مسئول ایستگاه صلواتی و صدور کارت بهداشت برای متصدیان، نظافت، شست وشو و ضدعفونی مستمر ایستگاه صلواتی، توصیه عمومی به توزیع مواد غذایی و نوشیدنی بسته بندی شده یک نفره و به شکل سلف سرویس، پرهیز از توزیع مواد غذایی و نوشیدنی به شکل فله، استقرار تجهیزات شستشو و ضدعفونی دست برای مراجعین به ایستگاه، طراحی معبر و علامت گذاری فضای مقابل ایستگاه های صلواتی برای رعایت فاصله گذاری لازم از ضوابط اجرایی ایستگاه های صلواتی است. 

 صمصامی درباره ضوابط پذیرایی در هیئت و طبخ و توزیع غذای نذری گفت: به توزیع غذا درب منازل نیازمندان، ارائه نذورات به صورت خشکه در صورت امکان، دوخت و توزیع ماسک و مواد ضدعفونی نذری توصیه می شود‌. 

وی بیان کرد: استفاده از ظروف یک بارمصرف گیاهیِ یک نفره در صورت توزیع مواد غذایی گرم و پخته، توزیع آب و نوشیدنی و ماست به شکل بسته بندی های یک نفره، عدم سرو انواع سبزیجات و سالاد و مواد فاسدشدنی، لزوم معرفی محل طبخ غذا و آشپزها به اداره بهداشت و اخذ مجوزهای لازم، ممنوعیت ورود و خروج به محل طبخ غذا و دخالت افراد متفرقه در تهیه و توزیع غذا و چای و لزوم اخذ کارت گواهی تندرستی برای مسئولان پذیرایی و طبخ غذای هیئت باید رعایت شود و همچنین رعایت تمامی ضوابط بهداشتی در ورود و خروج محل طبخ غذا و پذیرایی ضروری است. 
 
وی اظهار کرد: شست وشوی دقیق و ضدعفونی ظروف و ابزار طبخ غذا قبل بعد از طبخ، خودداری از صرف غذا در محل هیئت و به شکل جمعی و تأکید بر ارائه غذا به صورت بیرون بر، توزیع غذا در کوتاه ترین زمان پس از طبخ و به شکل گرم و با بسته بندی بهداشتی یک نفره، ممنوعیت عرضه غذای روباز، مشارکت همیاران بهداشت هیئت و بسیج در نظارت بر طبخ و توزیع غذا، لزوم رعایت ضوابط بهداشتی و عدم دخالت افراد متفرقه در توزیع غذا، عدم پذیرش غذای آماده و بسته های غذایی نذری از افراد ناشناس توسط هیئت ها، ممنوعیت ذبح و قربانی احشام در جلوی هیئت های عزاداری و یا تکایا و مساجد،  تغییر سبک غذایی نذورات در صورت عدم امکان رعایت ضوابط و استفاده از بسته های غذایی بسته بندی شده کارخانه ای، ممنوعیت استعمال دخانیات در محل و یا اطراف مراسم از دیگر ضوابط است.

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcb0wb8grhb5zp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها