تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۰۰
مهرداد عرب اول گفت: یکی از آفت های بزرگی که در برنامه نویسی کشور وجود دارد این است که متاسفانه به دلیل تغییر دولت ها، رویکردها هم به طور کامل عوض می شود.
تغییر رویکرد دولت ها؛ آفت بزرگ برنامه نویسی در کشور/ بالغ  بر ۷۰ درصد پروژه‌های ملی استان به آب و راه اختصاص دارد
به گزارش عصرهامون؛ مهرداد عرب اول، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان بیان کرد: به طور معمول سازمان برنامه و بودجه کشور و به تبع آن سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان ها وظیفه ارزیابی برنامه‌های توسعه را برعهده دارند، از شش برنامه توسعه ای که بعد از انقلاب داشتیم قوی ترین آن برنامه سوم توسعه بود که بین ۶۰ تا ۶۵ درصد آن اجرایی شد.

وی اذعان کرد: یکی از آفت های بزرگی که در برنامه نویسی کشور وجود دارد این است که متاسفانه به دلیل تغییر دولت ها رویکردها هم به طور کامل عوض می شود، به عنوان مثال بعد از اتمام برنامه سوم توسعه برنامه چهارم را یک دولت نوشت که اجرای آن بر عهده دولت بعدی بود، اما حتی پنج درصد این برنامه اجرایی نشد و بایکوت شد. 

به گفته این مقام مسئول، تا وقتی که نگاه کلان نسبت به سیستم برنامه‌ریزی به این شکل باشد، شک نکنید که اگر بهترین برنامه نویسان هم مسائل استان ها و کشور را احصا کنند باز هم اجرایی و عملیاتی کردن آن ابزار لازم را ندارد، این مهم به مدیریت استان یا حتی کابینه دولت برنمی گردد مگر اینکه نگاه ها نسبت به مباحث برنامه ریزی عوض شود.

وی تصریح کرد: سازمان برنامه بودجه ستاد تدوین برنامه هفتم را شکل داده است، اما دست و دل همه می لرزد، چراکه ۱۴۰۰ سال پایانی برنامه ششم توسعه است و چه تضمیمی وجود دارد که برنامه ای که الان نوشته و تدوین می شود در دولت بعدی ضمانت اجرا داشته باشد.

عرب اول تصریح کرد: ما فقط منابع و تلاشمان را برای تدوین این برنامه صرف می‌کنیم و معلوم نیست که اجرا می‌شود یا خیر، بنابراین سیاست های کلی برنامه هفتم را بر اساس خروجی آنچه که در برنامه ششم نشر شد احصا کرده ایم، سازمان برنامه و بودجه این ستاد را تشکیل داده و به طور قطع از نیمه دوم سال اقدام های لازم برای تدوین آن آغاز می‌شود.

تدوین لایحه 1400 و برنامه هفتم توسعه

وی گفت: در شرایط فعلی تدوین لایحه ۱۴۰۰ که از وظایف اصلی این سازمان محسوب می شود، در دست تدوین است که پس از فراغت از این لایحه به طور کارشناسی به برنامه هفتم خواهیم پرداخت، اما این دغدغه کماکان وجود دارد که اجرایی می شود یا خیر، ما به عنوان کارشناسان حوزه برنامه‌ریزی معتقد هستیم نباید خللی در زمان اجرا ایجاد شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان با اشاره به محور شرق نیز بیان کرد: هر آنچه در استان اتفاق می افتد خروجی مطالعات محور شرق است که از جمله آن می توان به بندر چابهار، محور ترانزیت، گاز، راه آهن، توسعه بنادر، مرزها و بازارچه های مرزی اشاره کرد، بعد از این سند هیچ مطالعات بالا دستی در این مقیاس و کیفیت نداشتیم تا این که مطالعات آمایش انجام شد، با وجود این که بر تاخیر آن نقد می شود اما با افتخار می توان گفت که یکی از بهترین مطالعات ما بعد از سند محور شرق است.

وی اضافه کرد: سعی داریم که با هماهنگی استاندار در مراسم رونمایی از این سند که پنجم شهریور ماه همزمان با هفته دولت برگزار می شود، پکیجی که مشاور سند آماده کرده در اختیار همه مدیران و رسانه ها قرار بگیرد، البته بخش عمده‌ای از این مطالعات در قالب چکیده آن در سایت سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان بارگذاری شده است.

۵۷۰ میلیارد تومان اعتبار برای راه ها

عرب اول با اشاره به پیگیری ها در راستای ردیف های بودجه ای حذف شده و همچنین توزیع کارشناسی آن گفت: کل منابع عمرانی کشور امسال ۸۸ هزار میلیارد تومان است که نسبت به ۵۷۱ هزار میلیارد تومان حدود 15.5 درصد از منابع عمومی دولت صرف اعتبارات تملک می شود، از سویی در جدول 1-10 رتبه دوم بعد از خوزستان به سیستان و بلوچستان اختصاص دارد و حدود ۷.۶ درصد از اعتبارات ۲۶ میلیون تومانی این جدول به این استان تعلق دارد.

وی با بیان این که در اعتبارات ملی سهم استان هزار و پنج میلیارد تومان است که تاکید می کنم از این رقم ۵۷۰ میلیارد تومان فقط مربوط به حوزه راه ها است، اذعان کرد: بالغ بر ۷۰ درصد پروژه‌های ملی استان مربوط به حوزه آب و راه است، این 2 موضوع اساسی و مهم در توسعه استان نقش اساسی دارد.

این مقام مسئول با اشاره به سهم سه درصدی استان در بودجه 99 گفت: در ردیف‌های متفرقه بودجه نیز از ۲۶ هزار میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان سهم سیستان و بلوچستان 2 درصد است که مجموعه مدیریتی استان تمام انرژی و وقتش را گذاشته تا سهم استان از این دو قسمت به هفت درصد برسد. 

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcgx79q7ak9x74.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما