ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> ظرفیت های مرز سیستان و بلوچستان نادیده گرفته شده است حاشیه نشینی و تخلیه روستاها نتیجه عدم توسعه نامتوازن | عصر هامون
تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۳:۲۳
ملک فاضلی گفت: سیستان و بلوچستان اگرچه ظرفیت گسترده ای به نام مرز دارد اما از آن استفاده چندانی نمی شود.
ظرفیت های مرز سیستان و بلوچستان نادیده گرفته شده است/ حاشیه نشینی و تخلیه روستاها نتیجه عدم توسعه نامتوازن
ملک فاضلی، نماینده مردم سراوان، سیب وسوران و مهرستان در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون بیان کرد: در طول 40 سال گذشته آبادانی متوازن در کشور ایجاد نشده است و همین موضوع سبب شده افرادی که در سیستان و بلوچستان توانمند می شوند به دیگر نقاط کشور و حتی خارج از مرزها که عمران و آبادانی بیشتری دارد مهاجرت کنند.

وی اظهار کرد: نیروهای توانمند سیستان و بلوچستان به تهران و خراسان می روند در حالی که این استان برای توانمندی و مهارت آن ها هزینه کرده است، اما به دلیل مشکلاتی که در منطقه وجود دارد ماندگاری افراد کم می شود.

رئیس مجمع نمایندگان استان اظهار کرد: علت این مهاجرت عدم توسعه متوازن از دیدگاه بزرگان ما در کشور است، زیرا آن ها به آباد کردن محورهای اصلی تاکید دارند که اشتباه است، چرا که باید علاوه بر توسعه شهر و ایجاد کارخانه، راه و دیگر امکانات برای آن به توسعه روستاها هم توجه داشت تا تخلیه نشود و حاشیه نشینی صورت نگیرد.

فاضلی تصریح کرد: اگر این نگاه تغییر نکند وجود داشته باشد هیچ وقت حاشیه نشینی از بین نمی رود، بلکه بیشتر می شود،  این آسیب اجتماعی در کل کشوربه دلیل فراموش کردن مناطق محروم و روستاها است و عدم توسعه متوازن شهر و روستا حاشیه نشینی را در پی دارد.

وی بیان کرد: در زاهدان که شهر بزرگی است حاشینه نشینی دیده می شود ولی در سراوان دیده نمی شود، در یک دیوار سفید لکه سیاه کاملا واضح است ولی در دیوار خاکستری دیده نمی شود و این تعبیر شهرهای کوچک مانند سراوان است که 51 درصد حاشینه نشینی پنهان دارد.

این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: باید به فراهم کردن امکانات در روستاها اقدام کرد و از این طریق مانع از گسترش حاشیه نشینی شد، وظیفه نمایندگان این است که علاوه بر توانمند کردن نیروی انسانی به فکر ماندگاری آن ها هم باشند.

فاضلی اضافه کرد: زمانی نیروی انسانی ماندگار می شود که امکانات فراهم شود و فرزند و آینده او را دچار دغدغه نکند و احساس عقب ماندگی از افرادی که مهاجرت کرده اند را نداشته باشد.

وی اظهار کرد: برای نیروی تحصیل کرده باید محل کار و ماندگاری در نظر گرفته شود، نیروی انسانی توانمندی در همه زمینه ها داریم، هوش و توانایی فرزندان ما در این منطقه محروم بالاست و در کشور و دنیا بیشترین ضریب هوشی را دارند.

به گفته این مقام مسئول، آنچه خداوند به ما داده بی نهایت است ولی از آن حداقل بهره برداری را کرده ایم، متاسفانه جوانان ما کار را در دولت می بینند و به این سمت هجوم می آورند در حالی که فقط 10 درصد تحصیل کرده ها می توانند جذب دولت شوند و باقی در بازار خصوصی مشغول به کار خواهند شد.

وی گفت: معمولا بیشتر نیروی کار در بخش های صنعت و معدن جذب می شوند که در استان ما جایگاهی ندارد، سراوان فاقد کارخانه است و اگرچه ظرفیت گسترده ای با نام مرز دارد اما از آن استفاده چندانی نمی شود.

انتهای پیام/
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdchw6nzi23ni6d.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما