تاریخ انتشار :دوشنبه ۳ شهريور ۱۳۹۹ ساعت ۰۰:۲۵
​رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان مطرح کرد؛

آفت پروژه های نیمه تمام در جنوب شرق کشور/ انتهای برنامه ششم؛ زنگ پایان طرح های بالای 70 درصد

مهرداد عرب اول گفت: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده پروژه‌های نیمه تمام سیستان و بلوچستان با پیشرفت فیزیکی بالای 70 درصد تا پایان سال یا انتهای برنامه ششم توسعه به بهره برداری خواهد رسید.
آفت پروژه های نیمه تمام در جنوب شرق کشور/ انتهای برنامه ششم؛ زنگ پایان طرح های بالای 70 درصد
مهرداد عرب اول، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان در گفت و گو با عصرهامون بیان کرد: پروژه‌های ناتمام خاص سیستان و بلوچستان نیست، متاسفانه این آفت را در کل کشور داریم و شاهد انباشت طرح هایی هستیم که در دولت‌های مختلف به صورت نیمه تمام رها شده است.
 
وی با اشاره به دلایل تاخیر در بهره برداری از طرح های در دست اجرا، ادامه داد: بودجه، اعداد و ارقامی است که پیش‌بینی می شود و امکان دارد که به طور کامل محقق نشود، بنابراین در برخی موارد که بنا بر هر دلیلی بودجه تحقق نیافته است، نتوانسته‌ایم پروژه‌ها را به سرانجام برسانیم.
 
این مقام مسئول اذعان کرد: با توجه به این مهم، سال گذشته و امسال سیاستی در استان تدبیر شد و آن عدم شروع پروژه‌های جدید بود، بنابراین سراغ پروژه جدید نرفتیم و طرح های نیمه تمام را احصا و پروژه‌های نیمه‌تمام بالای ۷۰ درصد را هدف گذاری کردیم، حتی برخی از برنامه ها را که پیشرفت آن در حد ۱۰ تا ۲۰ درصد بود، کنار گذاشتیم و در شرایط فعلی روی آن متمرکز نمی شویم، چراکه به طور قطع با این منابع نمی‌توان آن را جمع کرد.
 
وی با تاکید بر این که انرژی را روی پروژه‌های بالای 70 درصد گذاشتیم که سیاست دولت نیز همین است، تصریح کرد: توزیع بودجه امسال در سطح شهرستان ها با همین نگاه بود و اعتبارات به سمت پروژه‌های نیمه تمام با پیشرفت فیزیکی بالای 70 درصد که امکان بهره‌برداری آن تا پایان سال یا انتهای برنامه ششم توسعه یعنی انتهای سال 1400 مهیا است، شیفت پیدا می کند.
 
ظرفیت تبصره 19 برای پروژه های نیمه تمام
 
این مقام مسئول افزود: همچنین ظرفیت بسیار خوبی تحت عنوان تبصره 19در قانون ایجاد شده است که بر مبنای آن اگر چنانچه بخش خصوصی وارد پروژه ای شود و برایش جذابیت داشته باشد، این ظرفیت وجود دارد که پروژه را در اختیار بگیرد و کامل کند.
 
 وی ادامه داد: آیین‌نامه‌هاو دستورالعمل های این طرح به استان ابلاغ شده است و هر پروژه ای را که بخش خصوصی راغب باشد و بخواهد در اختیار بگیرد، بر اساس مدل‌های تعریف شده در کارگروه مربوطه، واگذار و از محل همین تبصره ۱۹ نیز به آنها کمک می‌ شود، یعنی اگر برای اتمام پروژه نیاز به تسهیلات بانکی باشد، سود و کارمزد آن را از همین محل به بخش خصوصی می‌دهیم تا بتواند پروژه را بگیرد.
 
عرب اول با بیا این که این سیاستی است که طی دو، سه سال اخیر با هدف کاهش پروژه‌های نیمه تمام در حال اجراست، اضافه کرد: بدون تردید یک سری از پروژه های دولتی برای بخش خصوصی جاذبه دارد که از جمله آن می توان به طرح های ورزشی و فرهنگی اشاره کرد.
 
استقبال سرمایه گذاران بر خلاف شعارها
 
وی گفت: خوشبختانه در سیستان و بلوچستان علی رغم این که برخی شعار می‌دهند که بخش خصوصی خیلی ورود نمی‌کند، این گونه نیست حداقل به حوزه خود بنده بارها رجوع و درخواست هایی ارائه شده است که این مهم را در شورای برنامه‌ریزی ارائه و با دستگاه‌های اجرایی مکاتبه کردیم تا در این رابطه اقدام کنند.
 
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: یکی از شاخص های ارزیابی مدیران دستگاه‌های اجرایی توسط استاندار به تعداد پروژه هایی که به بخش خصوصی واگذار می کنند بر می گردد، بنابراین این سیاست را به جلو می بریم و در کنار آن از منابعی که در اختیار استان قرار می گیرد برای تکمیل پروژه های بالای 70 درصد پیشرفت فیزیکی بهره می بریم.
 
وی تاکید کرد: پروژه های نیمه تمام را تامین اعتبار می کنیم تا به سرانجام برسد، این یکی از دغدغه های جدی ماست، چرا که وقتی طرحی نا تمام باشد، وقتی اتفاق طبیعی رخ دهد، همان کارهایی هم که انجام شده از بین می‌رود، لذا هر چه این پروژه‌ها سریعتر به سرانجام برسد و نهایی شود به صلاح دولت است.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcefo8zvjh8w7i.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما