تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۹ شهريور ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۴۷
حجت الاسلام علیرضا اصغری حسامیه گفت: موضوع احیای قیام سیستانی ها به عنوان اولین خون خواهان امام حسین (ع) به سمع مقام معظم رهبری رسید و ایشان از این موضوع استقبال و تشویق کردند که این جریان با قوت ادامه پیدا کند.
سیستانی‌ها؛ نخستین خونخواهان سیدالشهدا(ع)‌/ اجتماع 25 محرم؛ گامی برای انتقال پیام نهضت عاشورا
به گزارش عصرهامون، ۲۵ محرم امسال قرار است، در سیستان شاهد اجتماعی به نام پاسداشت اولین قیام به خون خواهی امام حسین علیه السلام باشیم، موضوعی که برای اولین بار محرم سال گذشته در سیستان مطرح و با استقبال مردم مواجه شد، برای اطلاع رسانی در خصوص این موضوع، اسناد تاریخی، پیامدها، آثار و اهداف آن با حجت الاسلام علیرضا اصغری حسامیه که از دست‌اندرکاران اصلی این اجتماع است، گفت و گویی انجام شد.
 
اصغری حسامیه در باره اسناد تاریخی این قیام، بیان کرد: مسئله قیام مردم سیستان به خونخواهی امام حسین علیه السلام در سال ۶۱ هجری یعنی سالی که سیدالشهدا به شهادت رسید از موضوع هایی است که به صورت پراکنده در کتب معتبر تاریخی ذکر شده و محقق ارجمند آیت الله دوانی این موضوع را به صورت جامع و عامل جمع‌آوری کرده است.
 
وی ادامه داد: البته یکی از روحانیان ارزشمند استان به نام حجت الاسلام حیدری نسب هم با توجه به کتاب آیت‌الله دوانی و دیگر کتب تاریخی تحقیق جامعی در این باره انجام داده که به چاپ رسیده است.

پاسداشت پیشینه تاریخی
 
این کارشناس مذهبی درباره اهمیت این موضوع، گفت: اجتماع مردم سیستان علاوه بر پاسداشت پیشینه تاریخی و تعظیم شعائر دینی، عامل قدرت و قوت جامعه ماست، زیرا تمام ادیان، مذاهب و اقوام سعی می‌کنند با جمع کردن نیروهایشان و اجتماعات انسانی بزرگ، قدرت و شوکت خود را به دنیا نشان دهند اما به اعتراف دوست و دشمن هیچ پرچمی مجال رقابت با پرچم اباعبدالله (ع) برای اجتماع بشری را ندارد و این بیرق موثرترین، مهمترین و تاریخی ترین پرچم برای بزرگترین اجتماعات بشری بوده و است.
 
وی با اشاره به دلایل اهمیت این قیام نیز اذعان کرد: مردم سیستان اولین گروهی بودند که به خونخواهی امام حسین (ع) با فاصله بسیار کمی بعد از واقعه عاشورا قیام کردند، در حالی که تمام بلاد اسلامی از این موضوع با خبر شدند اما هیچ اقدامی نکردند و از سویی این قیام در زمان حکومت یزید انجام شد، در حالی که چنین اقدامی در زمان حیات یزید اتفاق نیفتاده بود و قیام توابین و مختار حدود پنج سال بعد از خیزش مردم این خطه و پس از مرگ یزید انجام شد.
 
این خطیب درباره متولیان این اجتماع، بیان کرد: اجتماع مردم سیستان در 25 محرم یک موضوع کاملا مردمی است و هیچ ارگان و نهادی درباره آن برنامه‌ریزی، سیاست‌گذاری و هدف‌گذاری نداشته، البته از ظرفیت ارگان ها و نهادها استفاده می شود که جای تقدیر دارد.
 
چرایی احیای قیام سیستانی ها
 
اصغری حسامیه که از فعالان اصلی برگزاری این اجتماع است، درباره چرایی احیای آن، اذعان کرد: مردم سیستان هم دوست داشتند، مانند دیگر مردم ایران همچون حسینیه اعظم زنجان اجتماعی، اجتماع با شکوه بم و حتی بیرون از ایران مانند اجتماعات بزرگی که در کربلا و برخی کشورها است، برای سیدالشهدا اجتماع باشکوهی داشته باشند که اولین گام در سال ۱۳۹۰ برداشته شد و تعدادی از طلبه‌ها با همکاری سازمان تبلیغات زابل در اربعین آن سال اجتماعی در میدان امام حسین (ع) داشتند.
 
وی افزود: در سال بعد نیز این اجتماع با سخنرانی محمد حسین رجبی دوانی برگزار شد، وی درباره اجتماع سیستانی ها برای امام حسین (ع) به موضوع اولین قیام به خونخواهی سیدالشهدا که از سیستان بود، اشاره کرد و همین مسئله و طرح آن باعث شد که این فکر به ذهن ما برسد که به جای اجتماع اربعین که قاعدتاً بسیاری از مردم به پیاده روی می روند و آن شکوه و عظمت را به دلیل نبود ارادتمندان اهل بیت (ع) در شهرها نخواهیم داشت، لذا در موضوع پاسداشت قیام سیستان به خونخواهی اباعبدالله متمرکز شدیم.
 
گام هایی که یکی پس از دیگری برداشته شد
 
این کارشناس درباره اقدام های بعدی برای تحقق این اجتماع، بیان کرد: گام اول بررسی تاریخی این مسئله بود که حدود سه سال زمان برد، قدم دوم به تاییدیه گرفتن از بزرگان تاریخی، علمی و مذهبی درباره این موضوع اختصاص یافت که به سمع و تایید آن ها رسید و مورخان هم بیانیه دادند و مهمتر از همه این که به سمع مقام معظم رهبری رسید و ایشان از این موضوع استقبال و تشویق کردند که این جریان با قوت ادامه پیدا کند.
 
وی افزود: گام سوم توجیه بزرگان منطقه بود که با جلسات متعدد، پیام‌های مختلف، مصاحبه های رادیویی تلویزیونی و طرح مسئله در منبرها و سخنرانی ها، توزیع نوشته ها و استفاده از فضای مجازی، آن ها هم توجیه و همراه شدند، قدم بعدی عمومی کردن و فراگیر شدن موضوع بود که از ظرفیت رسانه‌ها و افراد استفاده شد و به طور تقریبی همه مردم سیستان و خارج از آن درباره این موضوع اطلاع دارد.

برگزاری باشکوه اجتماع
 
اصغری حسامیه با بیان این که گام آخر این بود که باید این بستر سازی اجتماع را کلید می زدیم، اضافه کرد: در سال ۱۳۹۸ این اجتماع در میدان امام حسین (ع) زابل بسیار خوب و باشکوه برگزار شد.
 
وی درباره انتخاب ۲۵ محرم به عنوان اجتماع پاسداشت قیام مردم سیستان گفت: با توجه به اینکه کلیت موضوع قیام سیستان در تاریخ است، اما جزئیات آن ذکر نشده و از جمله درباره تاریخ اطلاع مردم سیستان از شهادت امام حسین (ع) و زمان قیام آن ها هیچ مطلبی ذکر نشده، بر اساس حدس و گمان هم نمی شد موضوع را پیش برد، 25 محرم را به دلیل این که فضای شهادت اباعبدالله و ماه محرم و بنا بر نقل ها سالروز شهادت امام سجاد (ع)؛ پیام آور عرصه کربلا و نهضت عاشوراست، این روز انتخاب شد تا این اجتماع بتواند به عنوان پیام رسان نهضت عاشورا ایفای نقش کند.
 
این خطیب شهیر با اشاره به آثار ملی، منطقه ای و فراملی این موضوع، افزود: رسیدن به اهداف بلند این اجتماع منوط به حضور همه آحاد جامعه و ارادتمندان به اهل بیت (ع) و همه مردم ولایتمدار سیستان است، بنابراین انتظار می رود هر کسی با هر توانی در این راستا اقدام موثری انجام دهد و با حضور باشکوهشان اسباب بین المللی آن را فراهم کنند.
 
انتهای پیام/
 
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcgny9q3ak9x34.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما