کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

معاون توسعه آبزی پروری شیلات سیستان و بلوچستان:

20 هزارتن آبزی در نوار ساحلی جنوب شرق کشور تولید می شود/ پتانسیل ویژه اشتغال و ارزآوری در آب های مکران

20 شهريور 1399 ساعت 11:05

حمیدرضا نصیری گفت: تولید بیش از ۲۰هزار تن آبزی پروری را تا ۱۴۰۴ برنامه ریزی شده است که علاوه بر تولیدات آبزی پروری و امنیت غذایی، در اشتغال، توسعه اجتماعی و همچنین ارزآوری برای کشور تاثیرات مثبت خواهد داشت.


حمیدرضا نصیری معاون توسعه آبزی پروری اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان (آب های ساحلی) در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون بیان کرد: پرورش میگو در استان از سال ۱۳۷۸ با بهره برداری رسمی از مجتمع پرورش میگوی شهید صنعتی گواتر آغاز شد.

وی اظهار کرد: در سال ۸۵ با سطح زیرکشت حدود هزار و صد هکتار و تولید بیش از 2 هزار و پانصد تن جزو رده‌های بالای کشور محسوب می شد.

به گفته این مقام مسئول، بروز طوفان گونو در سال ۸۶ و به دنبال آن شیوع بیماری ویروسی لکه سفید در سال ۸۷  و تکرار آن در سال های ۹۰,۹۱,۹۲,۹۳,۹۴ و تا سال های اخیر با شدت و ضعف و نیز وقوع طوفان های سیل آسای مکرر و آسیب به زیرساخت ها، مشکلات بانکی و بازار فروش میگو و... باعث ایجاد رکود و وقفه در توسعه آبزی پروری میگو شد.

معاون توسعه آبزی پروری اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان (آب های ساحلی) گفت: در سال‌های اخیر نیز با تجربیات حاصل شده و اقدامات صورت گرفته و افزایش سطح دانش فنی بهره‌ برداران موفقیت های نسبی در خصوص پرورش میگو در کنار بیماری حاصل شده است.

نصیری تصریح کرد: همچنین حضور سرمایه گذاران توانمند و حمایت های بخش‌های مختلف از این موضوع سبب شد شرایط توسعه آبزی پروری میگو در مسیر رو به رشدی قرار گیرد، به نحوی که در ادامه کار و برای سال های آتی تا ۱۴۰۴ برآورد تولید میگو بیش از  ۱۱ هزار تن و سطح زیر کشت بیش از سه هزار و پانصد هکتار قابل انتظار است.

وی افزود: در حال حاضر بخشی از مجتمع گواتر فعال است که با حمایت ها و اقدامات در حال پیگیری ضمن فراهم شدن بخش حداکثری مجتمع مذکور برای تولید سال آتی، مجتمع های پرورش میگو رودیک و کشت و صنعت مکران(گوردیم) نیز وارد فرآیند پرورش میگو و تولید می شوند.

به گفته این مقام مسئول، در سال جاری نیز با توجه به اقداماتی که از سال گذشته پس از برداشت میگو جهت آماده سازی و فعال سازی مزارع صورت پذیرفت بیش از ۹۰۰ هکتار از مزارع تقریباً آماده ورود به پرورش شدند.

وی ادامه داد: متاسفانه بروز سیلاب دی ماه ۹۸ و همچنین شیوع بیماری کرونا از اواخر سال گذشته و به ویژه محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های ناشی از آن در فروردین و اردیبهشت سال جاری سبب کاهش سطح فعالیت بهره برداران شد.

معاون توسعه آبزی پروری اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان (آب های ساحلی) گفت: برنامه ریزی و اقدامات در حال انجام و پیگیری برای فراهم کردن شرایط جهت تسریع، تسهیل و توسعه آبزی پروری به ویژه میگو و ماهی در منطقه است که بخشی از نتایج آن ها در سال جاری و بخش قابل توجه آن در سال ۱۴۰۰و سال های آتی نمودار می شود.

انتهای پیام/
 


کد مطلب: 129673

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/interview/129673/20-هزارتن-آبزی-نوار-ساحلی-جنوب-شرق-کشور-تولید-می-شود-پتانسیل-ویژه-اشتغال-ارزآوری-آب-های-مکران

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir