تاریخ انتشار :يکشنبه ۳۰ شهريور ۱۳۹۹ ساعت ۱۴:۱۶
محمد نبی گرگیج، دانشیار گروه زمین شناسی دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت: برای اولین بار در جهان، سه گونه فسیل جدید مربوط به 320 میلیون سال قبل در ایران کشف شد.
کشف سه گونه فسیل جدید مربوط به 320 میلیون سال قبل در ایران
محمد نبی گرگیج، دانشیار گروه زمین شناسی دانشگاه سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون بیان کرد: در ادامه مطالعات مربوط به رساله دکترا که از سال 76 تا 81 به طول انجامید سرنخ هایی وجود داشت که سبب شد مطالعات را گسترش و به اکثر بخش های ایران مرکزی تعمیم دهم.
وی ادامه داد: این مطالعات در طبس که موضوع کار تحقیقاتی و رساله بنده بود به بخش های شمالی، جنوبی، شرقی و غربی و بلوک های مجاور تعمیم یافت و از سال 81 تاکنون این مطالعات رها نشده و در حدود 20 سال این منطقه در حال مطالعه است.

رئیس دانشکده علوم پایه دانشگاه سیستان و بلوچستان اظهار کرد: با توجه به پایه مطالعات و سرنخ های موجود، اهداف بزرگتری در این زمینه تعریف و در هر گام موارد جدیدتری کشف شده است که در همین راستا 13 مقاله آی اس آی چاپ شد و 16 گونه جدید هم تا سال 2011 معرفی کردیم و این مطالعات هم به سایر گروه های جانوری هدایت شد

گرگیج گفت: این مطالعات نشان داد بستر عظیمی برای کار حتی در دهه های آینده دارد و افراد دیگر هم می توانند تحقیقات را در آن منطقه با توجه به اطلاعات ادامه دهند، زیرا بیش از 40 درصد کار باقی مانده است.

رئیس دانشکده علوم پایه دانشگاه سیستان و بلوچستان ادامه داد: واحدهای جدیدی در بخش های غربی طبس شناسایی شد و با همکاران خارجی مشورت و نمونه های شناسایی شده را جهت تایید به آلمان، آمریکا، روسیه، اتریش و بلژیک ارسال کردم.

وی بیان کرد: این سه نمونه جدید برای اولین بار در دنیا کشف شده است که توسط انجمن ببین المللی فسیل شناسی هم تایید که برای اولین بار در جهان از طریق ایران مشاهده و معرفی می شود.

دانشیار گروه زمین شناسی دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت: این گونه ها در بخشهای غربی طبس بلوک کلمرد که شناسایی شد و مربوط به جانوران خزه ای شکل محیط های دریایی و با قدمت 320 میلیون سال قبل است که برای اولین بار نامگذاری شده است.

وی ادامه داد: این نمونه ها با نام های Dyscritella kalmardensis، دیسکریتلا کلمردنسیس با اشاره به ناحیه کلمرد طبس و  Rhombopora aryani، رومبوپورا آرینی که با اقتباس از نام پسرم آرین و Dyscritella multiporata دیسکریتلا مولتیپوراتا نامگذاری شده است که نشان می دهد این نمونه ها برای اولین بار از ایران به جهان معرفی می شود.

گرگیج گفت: این کار تحقیقاتی در قالب پروژه مشترک با دانشگاه هامبورگ آلمان این کار انجام شده است و کشف این نمونه ها می تواند زمینه ای را فراهم کند که پژوهشگران بین المللی ارتباطات خود را با ما قوی تر کنند و بستر برای مطالعات بیشتر فراهم شود زیرا این نمونه ها برای اولین بار در هیچ مجله ای کار و ثبت نشده است.

وی گفت: کلمرد طبس شباهت های زیادی به منطقه پامیر در شمال شرق افغانستان دارد که دارای حدود 2 هزار کیلومتر فاصله جغرافیایی است که می تواند حرکت این قاره ها و خرد قاره ها را از چند میلیون سال قبل تاکنون نشان دهد.

وی گفت: در صورتی که موقعیت اولیه آن ها ممکن است هزار تا 2 هزار کیلومتر ورای این منطقه باشد و با حرکت آن طی میلیون ها سال این موقعیت کنونی ایجاد شده است.

انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcceoqs42bqio8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها