تاریخ انتشار :پنجشنبه ۸ آبان ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۲۲
حسینعلی شهریاری گفت: دولت ها به جز حرف چیزی تحویل مردم سیستان و بلوچستان ندادند و در واقع نتوانسته اند هیچ کاری برای رفع مشکل آب این استان انجام دهند.
هیچ؛ همه تلاش دولت ها برای رفع مشکلات پهناورترین استان کشور/مصوبه 16 ساله انتقال آب از دریای عمان هنوز بلاتکلیف است
حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفت و گو با عصرهامون بیان کرد: متاسفانه چندین هزار روستا در بلوچستان با تانکر آبرسانی می شوند و در خیلی مواقع به صورت سقایی هم به آن ها آب نمی رسد، در نتیجه مردم برخی مناطق مجبور هستند از آب هوتک ها استفاده کنند که این آب قابل شرب نیست.
 
وی ادامه داد: سال 72 یعنی 25 سال پیش که میرزاده، معاون اجرایی رئیس جمهور وقت بود، 2 نفر از مشاوران وی به سیستان و بلوچستان و بلوچستان آمدند و هوتک ها و کپرهای مردم را از نزدیک دیدند، به قدری متاثر شدند که گفتند باید از اینجا فیلم بگیریم و بگوییم آفریقاست، اما بعد از 25 سال هنوز هوتک ها، کپرها و مشکلات مردم در خصوص آب آشامیدنی باقی است.
 
نماینده مردم زاهدان در مجلس تصریح کرد: هوتکی که یکسال می ماند، حیوانات از آن استفاده می کنند، جلبک می زند و مشکلات دیگری را به همراه دارد، از سویی بچه ها هم برای آبتنی به سراغ آن می روند که اگر خیلی گود باشد، برخی ها زمان شنا غرق می شوند و جانشان را از دست می دهند.
 
وی گفت: متاسفانه دولتمردان در رابطه با مسائل این استان که بیشترین مشکل آب آشامیدنی را از بلوچستان تا سیستان دارد، اقدامی انجام نداده اند، اگر آب ورودی سیلاب ها به شمال استان نباشد، دچار خشکسالی می شود و علاوه بر این منطقه، زاهدان هم آب نخواهد داشت، از سویی در شرایط کنونی هم 30 درصد مردم این کلانشهر آب آشامیدنی مناسبی برای استفاده ندارند.
 
شهریاری با اشاره به این که مردم جنوب سیستان و بلوچستان در جوار اقیانوس از آب بی بهره هستند، ادامه داد: آب دریای عمان باید شیرین شود تا بتوانند از آن برای آب شرب روستاهای بلوچستان از آن آبرسانی کنند.
 
وی اذعان کرد: از زمان دولت اول احمدی نژاد، مصوب شد که آب از دریای عمان شیرین و به نقاط مختلف سیستان و بلوچستان منتقل شود، چهار دولت یعنی 16 سال گذشت، اما دولت ها نتوانستند هیچ کاری برای رفع مشکل آب این استان انجام دهند.
 
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: آخر مجلس دهم مجدد طرح انتقال آب از دریای عمان تصویب شد، اما اعلام کردند که قرار است این آب به سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان شمالی منتقل شود که استانداران این سه استان هم پای تفاهم نامه را امضا کردند، ولی در حالی که یکسال است از امضای آن ها می گذرد و با وجود این که امسال اعلام کردند که هفته دولت عملیات اجرایی این پروژه آغاز می شود، هنوز اقدامی صورت نگرفته است.
 
وی تصریح کرد: دولت ها به جز حرف چیزی تحویل مردم ندادند، وقتی مردم اعتراض می کنند یا ناهنجاری اجتماعی پیش می آید، می گویند چرا این اتفاق افتاد، اما در حالی که مردم سیستان و بلوچستان را به عنوان شهروند درجه 2 و سه فرض می کنند، آن ها چه باید کنند که البته مردم این استان خیلی نجیب هستند و همیشه از دولت ها حمایت کردند، اما آن ها از قلک رای مردم سییستان و بلوچستان حداکثر سوء استفاده را کردند.
 
 شهریاری اضافه کرد: رای قلکی مردم سیستان و بلوچستان برای دولت ها و روسای جمهور بوده، اما آن ها قدردان نبودند و حق مردم را ادا نکردند، اگر در دنیای حاضر می آیند و استیضاح می شوند، ولی بازخواست نمی شوند، اما برای جور و ظلمی که به مردم رواداشتند در پیشگاه الهی بازخواست خواهند شد.
 
وی با تاکید بر این که آب هوتک آلوده است و بیماری می آورد، افزود: نمایندگان مردم سیستان و بلوچستان در مجلس، افراد زنده ای هستند و دلشان بیشتر از دیگر نماینده ها به حال شهرشان می سوزد، اما از دیگر نمایندگان انتظار می رود که در فصل بودجه، اعتبارات مناسبی را برای این استان در نظر بگیرند، در واقع مشکل زمانی حل می شود که منابع مالی قابل توجهی اختصاص یابد.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcjovevmuqettz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما