تاریخ انتشار :پنجشنبه ۸ آبان ۱۳۹۹ ساعت ۲۰:۳۶
محمد شهرکی گفت:برای رسیدن به شرایط بهتر بجای تفرقه و اختلاف، با هم بودن به عنوان یک راهبرد وحدتی است.
با هم بودن، راهبرد ایجاد وحدت در جهان اسلام است
به گزارش عصرهامون، محمد شهرکی پژوهشگر علوم سیاسی به مدت بیست سال است که در سمت های مدیریتی به عنوان مدیر و معاون در رسانه ملی مشغول به کار می باشد و به عنوان محقق صاحب ده ها مقاله و دو کتاب است.

در همین راستا و به مناسبت هفته وحدت، دفتر تقریب مذاهب اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی سیستان و بلوچستان گفتگویی با وی انجام شد.
 
فلسفه وجودی هفته وحدت را چگونه توصیف میکنید؟

هر کجا توسعه و پیشرفت اتفاق افتاده خمیر مایه و پایه آن همراهی، همگامی، همدلی و وحدت مردمان آنجا بوده است در حوزه های مختلف اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و ... هر کجا نفاق و انفصال وجود داشته مایه عقبگرد بوده و مشغول شدن مردم به چیزهایی که آنها را از تعالی باز داشته. اسلام دین کمال و تعالی است. دین باهم بودن است نه دین انشقاق و اختلاف. پس باید به این درک و تحلیل برسیم که اسلام یعنی با هم بودن.

تا چه حد وحدت و همدلی در استان سیستان و بلوچستان موفقیت آمیز بوده است؟

یکی از سیاست های شوم و دهشتناک استعمار کهنه و نو این است که با تولید اختلاف از گذشته تا کنون به اهداف خود در کشورهای ثروتمند مسلمان برسد: راه غارت منابع کشورهای مسلمان فقط با اختلاف افکنی حاصل می شود و دشمن این را خوب میداند. پس باید با علم به این برنامه دشمن، هدفمند با تکیه بر قرآن و آموزه های ناب اسلام و دوری از مباحث افراطی به وحدت عملی برسیم. مردمان خوب سیستان و بلوچستان به نظرم با همه مشکلات و توطئه دشمنان در این خصوص خوب عمل کرده اند، اما هنوز جای کار دارد. تعامل و تعاطی کانون های فکر و اندیشه و نخبگان استان در تحقق همگامی عملی می تواند موثر باشد.

در بعضی از کشورهای همسایه اختلافات شدید بین شیعه و سنی منجر به قتل و کشتار مسلمانان شده است؟ نظر شما در این خصوص چیست؟

متاسفانه این یک واقعیت است. چالش های دنیای اسلام به واسطه توطئه دشمنان زیاد شده است. البته نقش مسلمانان افراطی را هم نمی شود نادیده گرفت. خواص و استراتژیست های دنیای اسلام میتوانند این فضا را تعدیل و تلطیف نموده و اختلافات را فراموش کنند و به مشترکات چنگ بزنند و از تولید حساسیت با احترام متقابل پرهیز کنند و برای رسیدن به شرایط بهتر بجای تفرقه و اختلاف، با هم بودن را به عنوان یک راهبرد تجربه کنند.

بنظر شما جهان اسلام به چه شکل می‌تواند انسجام داشته باشد؟

قرن ها و سالهاست که متاسفانه ما بر خلاف آموزه های دینی و سفارش پیامبر (ص) از یک سوراخ گزیده می شویم. واقعاٌ چرا، در صورتیکه میدانیم این کار بد خواهان اسلام است. پس چرا  قدم عملی بر نمیداریم. در وهله اول هوشمندی دنیا اسلام خاصاٌ خواص، حضور موثر در مباحث بین المللی، تشکیل اتحادیه های مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در دنياي اسلام، تشکیل سازمان حل اختلاف کشورهای مسلمان با عضویت کشورهای مسلمان، کمک های مالی به کشورهای کم توسعه یافته مسلمان، مشارکت در صلح جهانی و غیره میتواند تاثیر گذار باشد. اگر دنیای اسلام به وحدت درونی برسد قطعاٌ دشمنی دشمنان دیگر کارایی ندارد.

برای مقابله با سیاست‌های تفرقه ای که گاها از جانب دشمنان اسلام صورت می‌گیرد چه اقداماتی باید انجام شود تا این سیاست‌ها را بتوان خنثی کرد؟

 از وحدت گفتاری باید به وحدت عملی و رفتاری برسیم تا این تحقق شود. برای این مهم باید ضمن پرهیز از افراط به درک احترام متقابل برسیم و تاب تحمل همدیگر را داشته باشیم. تقویت نقاط مشترک، استفاده از توان افراد توانمند مذاهب مختلف اسلام در کشور، تقویت بنیه علمی و فرهنگی مسلمانان، توسعه متوازن و دادن فضا به افراد تقریبی میتواند تاثیر گذار باشد.

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcao6n6i49nee1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما