تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۹ ساعت ۰۹:۰۹
سعید مساعد گفت: رعایت دستورالعمل های بهداشتی در شهرستان سراوان بسیار ضعیف بوده و یکی از علل افزایش قربانیان کرونا در مراجعه دیرهنگام به پزشک جهت تشخیص و درمان است.
مراجعه دیرهنگام علت فوت مبتلایان به کرونا در شرقی ترین نقطه ایران/ نادیده گرفتن پروتکل های بهداشتی در سراوان
به گزارش عصرهامون، سعید مساعد، رئیس مرکز بهداشت شهرستان سراوان در گفت و گو با شستون با اشاره به اینکه کل کشور از 10 ماه گذشته تاکنون در حال مقابله با ویروس کرونا است، بیان کرد: علی رغم تلاش های انجام شده در راستای کشف واکسن هنوز به نتیجه مطلوب نرسیده ایم اما داروهای مورد تایید سازمان بهداشت جهانی مورد استفاده قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه پیشگیری قبل از درمان است، گفت: اوضاع شهرستان اصلا مناسب نیست و شمار مبتلایان و قربانیان کرونا در حال افزایش است که می طلبد مردم همکاری لازم را با کادر درمان داشته باشند.

رئیس مرکز بهداشت سراوان ادامه داد: آگاهی لازم نسبت به ویروس کرونا از طریق مرکز بهداشت و سیستم بهداشتی به مردم ارائه شده و نیازمند رعایت از سوی مردم هستیم.

تست رایگان کرونا فقط با تشخیص پزشک

مساعد تصریح کرد: شهروندان باید نکات بهداشتی وفاصله گذاری اجتماعی را رعایت و دست ها را مدام با آسب و صابون شسته و از ماسک استفاده کنند، همچنین از حضور در تجمعات غیر ضروری خودداری و از بستر فضای مجازی برای  عرض تسلیت مراسمات عزاداری بهره مند شوند.

وی با تاکید برایان مطلب که مراسمات عروسی یکی از دلایل افزایش مبتلایان به کرونا است، اضافه کرد: با هر تجمع ایجاد شده تعداد فوتی ها و مبتلایان به این ویروس افزایش می یابد، تلاش کردیم تا هزینه تست تشخیص کرونا در سراوان رایگان باشد که این امر محقق شد اما به این منظور نیست که برای همه افراد به صورت رایگان انجام شود، سه مرکز 16 ساعته در شهرستان در حال ارائه خدمات به شهروندان هستند که با تشخیص پزشکان حاضر در این مکان ها تست برای افراد رایگان است.
 
این مقام مسئول اذعان کرد: برای افراد بالای 60 سال، مادران باردار و بیمار زمینه ای تست ها رایگان است اما دلیل بر آن نیست که برای همه افراد بالای 60 سال و مادران باردار رایگان باشد بلکه تاکید بر تشخیص پزشک خواهد بود.

وی بیان کرد: اگر فرد دچار علایمی همچون تب، لرز، سرفه، تنگی نفس، اسهال، استفراق، تهوع، ضعف، احساس خستگی، بدن درد، از دست دادن حس بویایی و چشایی، سردرد و سرگیچه و عوارضی همچون سکته مغزی باشد به تشخیص پزشک تست به صورت رایگان انجام می شود.

رئیس مرکز بهداشت سراوان تصریح کرد: اما اگر فرد به طور مثال با فرد کرونایی در ارتباط بوده و فاقد علائم باشد پزشک درخواست یک سری از آزمایشات را می کند احتمال دارد از نظر بالینی مشکوک نباشد اما در انجام آزمایشات مشکوک باشد آنجا هم تست به صورت رایگان انجام می شود.

مساعد خواستار همرامی مردم با پزشکان و داشتن همکاری لازم از سوی مردم با کادر درمان شد و  مهم ترین و بهترین وسیله پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا استفاده از ماسک عنوان کرد و ادامه داد: اگر مردم دستورالعمل های لازم را رعایت کنند حتما می توانیم بیماری را کنترل کنیم اما اگر رعایت نشود همانطور که در سطح کشور مشاهده می کنیم تعداد مبتلایان و قربانیان کووید19 افزایش می یابد.

عادی شدن مرگ انسان ها به دلیل ابتلا به کرونا

وی گفت: گویا در این برهه از زمان مرگ انسان ها عادی شده، علیرغم اینکه فوت460 نفر در روز دردآور و رنج آور است اما عده ای اصلا به رعایت اصول بهداشتی توجه ای ندارد،بیماران مبتلا به کرونا به علت مراجعه دیر هنگام به بیمارستان و زمانی که کاملا ریه فرد درگیر شده  و از نظر پزشکی نمی توان برای آناقدامی انجام داد، مراجعه می کنند.

به گفته این مقام مسئول برخی از افراد در شهرستان سراوان که نتیجه تست کرونا آنها مثبت می شود اما با رضایت شخصی از بیمارستان خارج شده و پس از 15 روز که ریه فرد کاملا درگیر است با سطح اکسیژن خون 20 درصد به بیمارستان مراجعه کرده که هیچ پزشکی نمی تواند کاری برای آنها انجام دهد.

مساعد ادامه داد: از مردم خواهش می شود به محض بروز و ظهور علایم بالینی فورا به مراکز درمانی و پزشک جهت کنترل بیماری مراجعه کنند.

وی با توجه به اینکه رعایت پروتکل های بهداشتی در شهرستان سراوان بسیار ضعیف است، یادآور شد: نه تنها مردم عادی رعایت نمی کنند چه بسا که افراد تحصیل کرده نیز این موضوع را به شوخی گرفته اند، طبق گزارشات ارسالی معلمان، دبیران و فرهنگیان که الگوی دانش آموزان هستند این موضوع مهم را رعایت نمی کنند.

وی تصریح مرد: آمار مبتلایان به کرونا در معلمان بیشتر از دانش آموزان است، آنها به جای اینکه در کلاس درس حضور داشته باشند و یا به صورت مجازی امر آموزش را ارائه کنند، در اتاق مدیریت مدرسه در حال گفت و گو و مصرف مواد خوراکی هستند.

عدم رعایت بهداشت در مدارس دینی 

مساعد در ادامه یادآور شد: در مدارس دینی سطح شهرستان آنطور که باید و شاید پروتکل های بهداشتی رعایت نمی شود به طوری که روحانیون با یکدیگر سدت داده و احوالپرسی می کنند.

وی گفت: اگر دستورالعمل های بهداشتی رعایت نشود با یک طغیان بیماری مواجه خواهیم شد که کنترل آن بسیار سخت خواهد بود.

به گفته این مقام مسئول مرکز بهداشت رسالت خود را در زمینه آگاهی و حساس سازی مردم انجام داده است، اگر مردم بهداشت را رعایت نکنند اوضاع بدتر خواهد شد.

دست و پنجه نرم کردن با کمبود نیرو و فرسودگی امکانات آزمایشگاهی

وی بیان کرد: در حال حاضر نمی توان گفت که فلان نقطه آلوده است چرا که آزمایشات انجام شده کل سطح شهرستان را در بر می گیرد اما باتوجه به فرسودگی امکانات آزمایشگی  و کمبود نیروی انسانی اگر مردم رعایت نکنند پرستاران، ماماها و پزشکان را از دست خواهیم داد.

رئیس مرکز بهداشت سراوان افزود: هر یازده مورد نمونه ای که در سیستم مشخص شود هفت ساعت به طول می انجامد که در طول شبانه روز می توان 33 مورد را بررسی کرد در صورتیکه  روزانه 60 مورد برای شهرستان سراوان و سیب و سوران را انجام می دهیم.

مساعد در پایان خاطر نشان کرد: حداقل در سطح شهرستان 30 تا 40 درصد از کادر درمان و بهداشتی به کرونا مبتلا شده اند که از مردم تقاضا داریم به دلیل کمبود نیرو بهداشتی و درمانی در سطح شهرستان، دستورالعمل های بهداشتی را به طور کاما رعایت کنند.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdciwrazut1apu2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما