> نبرد با کرونا خطرناک تر از جنگ جهانی است مردم غرق در مشکلات اقتصادی؛ مسئولان درگیر دعوای بی ثمر خانگی | عصر هامون
تاریخ انتشار :سه شنبه ۴ آذر ۱۳۹۹ ساعت ۰۷:۰۰
حسینعلی شهریاری گفت: یک جنگ ویروسی وجود دارد که خطرناک تر از جنگ نظامی است، بنابراین نباید نگرانی ها را با اختلاف نظرها و دعوای بی ثمر خانگی افزایش دهیم، بلکه باید مسئولان امر در راستای کاهش مشکلات و دغدغه های مردم تلاش کنند.
نبرد با کرونا خطرناک تر از جنگ جهانی است/ مردم غرق در مشکلات اقتصادی؛ مسئولان درگیر دعوای بی ثمر خانگی
در پی استعفای معاون تحقیقات وزارت بهداشت و مباحثی که این روزها در خصوص استفاده از داروی های نامتعارف و دیگر اقدام های انجام شده از سوی این معاونت و جدال در این وزارتخانه مطرح است، با حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت و گویی انجام شد که در این باره به عصرهامون گفت: همکاری هایی به اسم تحقیقات در خصوص برخی بیماری هایی که شیوع پیدا می کند، بین همه مجامع علمی و خاصا دولت ها و وزارتخانه ها با سازمان بهداشت جهانی صورت می گیرد.

وی اذعان کرد: یک جنگ ویروسی وجود دارد که خطرناک تر از جنگ نظامی است، به گونه ای که در همین مدت کوتاه آمارهای رسمی مرگ و میر کشورمان بالای 40 هزار نفر است و اگر مرگ و میرهای غیر رسمی را هم در نظر بگیریم، آمار قابل توجهی خواهد بود.

شهریاری تصریح کرد: در حالی که در هشت سال دفاع مقدس 250 هزار شهید دادیم، اما طی این مدت جان هموطنان زیادی گرفته شد و بسیاری از مدافعان سلامت به شهادت رسیدند.

نماینده مردم زاهدان در مجلس گفت: الان وقت این نیست که برخی مسائل را رسانه ای و این گونه مطرح کنیم، اگر افراد ایراد و نقطه نظری به ویژه در حوزه سلامت، بهداشت و درمان دارند، بهتر است بنشینند و با همدیگر مسائل را حل کنند. 

وی در خصوص موضوع استفاده از داروهای نامتعارف نیز گفت: داروهای استفاده شده در کشور نامتعارف نبود، بلکه در دنیا استفاده می شود، سازمان غذا و داروی آمریکا نیز این دارو را تایید کرده که روی برخی آدم ها ممکن است، تاثیرگذار باشد و برای برخی دیگر موثر نباشد.

عدم تایید تاثیرگذاری 100 درصدی داروهای کرونا

شهریاری با بیان این که در ارتباط با بیماری کرونا در دنیا هنوز دارویی وجود ندارد که ثابت شده باشد که حتما تاثیر گذار است، ادامه داد: دارویی که می گویند روی سه هزار نفر تحقیق شد، یکی از داروهای اصلی اش "رمدسیویر" بود که در دنیا استفاده می شود و گروه زیادی هستند که روزانه با ما تماس می گیرند که چرا این دارو کم است و نیست، در حالی که تولید داخلی هم شده است.

وی تاکید کرد: دارویی که صد در صد برای این ویروس موثر باشد، هنوز در دنیا شناخته نشده است، اما واکسن آن را بعضی از کشورها از جمله شرکت فایزر آمریکا ساخته اند که شرایط نگهدای اش خیلی سخت است و باید در دمای 70- درجه محافظت شود.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی افزود: شرکت های دیگر هم در روسیه، هند و کوبا در حال تولید واکسن کرونا هستند، در ایران نیز اقدام هایی شروع شده که سه مورد آن به مرحله بالینی یعنی تست روی انسان رسیده است، وقتی فردی کرونا می گیرد، ممکن است 2 یا سه ماه بعد مجدد مبتلا شود، واکسنی هم که تولید می شود باید در 2 نوبت تزریق و در مرحله بعد نوع استنشاقی آن استفاده شود.

ناتوانی دنیا در تولید انبوه واکسن کرونا 

وی ادامه داد: این در حالی است که حدود هشت میلیارد نفر در دنیا زندگی می کنند، بنابراین برای مصونیت آن ها 16 میلیارد واکسن نیاز است، ایران هم که 85 میلیون نفر جمعیت دارد که اگر بخواهد برای هر فرد 2 نوبت از این واکسن استفاده کند، 170 میلیون واکسن نیاز دارد، اما هیچ جای دنیا توان تولید حجم زیادی از آن را ندارد. 

شهریاری اذعان کرد: با یکی از کشورها که واکسن تولید می کند، قراردادی منعقد شده، با این وجود از آنجایی که کشور دیگری قصد دارد 30 میلیون واکسن از آن ها تهیه کند، به طور قطع تولید کننده اولویت را به این کشور می دهد تا ایران که سه میلیون واکسن درخواست کرده است.

شهریاری افزود: علاوه بر این با چند کشور دیگر که سازنده واکسن هستند، قراردادهایی داریم و امیدواریم که اگر واکسنی تولید شود، به ما هم بدهند، اما به طور قطع در ارتباط با واکسن هایی که در کشور روی آن کار می شود، امیدواری خیلی زیادی وجود دارد، ولی ساختنش یک بحث و تولید تجاری و انبوه آن مسئله ای دیگر است. 

مردم گرفتار مشکلات معیشتی و کرونا

وی گفت: برخی فکر می کنند که شاید واکسن داخلی اردیبهشت ماه به تولید برسد، اما ظرفیت تولیدمان به اندازه ای نیست که بتوانیم همه را تحت پوشش قرار دهیم، ممکن است سه شرکتی که در حال کار هستند، هر کدام بتوانند یک میلیون واکسن تولید کنند که با مقداری که بخواهیم واکسیناسیون عمومی انجام دهیم و مدام آن را تکرار کنیم، خیلی فاصله دارد.

نماینده مردم زاهدان در مجلس با تاکید بر این که این ها مسائل مهمی است که این روزها باید پیگیری شود، اذعان کرد: مردم مشکلات معیشتی و اقتصادی جدی دارند که نتوانسته ایم آن را رفع کنیم، از سویی هم بیماری مرگ بار کرونا شایع است، بنابراین نباید نگرانی ها را با اختلاف نظرها و دعوای بی ثمر خانگی افزایش دهیم، مسائلی که به هیچ وجه به صلاح مملکت نیست و باید دست به دست هم دهیم تا مشکلات کاهش یابد و نگرانی های مردم کم شود.

انتهای پیام/ 
https://www.asrehamoon.ir/vdcf00dyvw6dmja.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها