تاریخ انتشار :سه شنبه ۴ آذر ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۱۸
حسنیه ارباب افضلی گفت: بسیج الگوی سبک زندگی اسلامی ایرانی و مصداق عینی مشارکت اجتماعی در حل مشکلات جامعه است.
بسیج؛ مصداق عینی مشارکت اجتماعی در حل مشکلات جامعه/ تضعیف فرهنگ ساده‌ زیستی علت بروز شکاف اقتصادی است
حسنیه ارباب افضلی، کارشناس مسائل اجتماعی در گفت و گو با عصرهامون، گفت: مشارکت اجتماعی از پدیده‌های اجتماعی واجب‌ الوجودی است که در ضرورت وجودی و کارکردهای آن هیچ تردیدی وجود ندارد.

وی با بیان این که مشارکت اجتماعی یکی از اصول اساسی سبک زندگی اسلامی – ایرانی در بعد اجتماعی است، ادامه داد: براساس آیات قرآن و روایات و احادیث معتبر بزرگان دین اسلام همواره بر کمک کردن، مشورت کردن و حل مشکلات دیگران تاکید شده و تجربه های مختلف نیز نشان داده است که هر وقت مردم برای حل یک مشکل عزم خود را جذب کردند و بسیجی وار وارد میدان شدند، آثار بسیار خوبی به جا گذاشتند.

به گفته ارباب افضلی، بسیج به عنوان بزرگترین نهاد مردمی در ایران که ده ها میلیون نفر از مردم کشور در آن عضویت دارند، ظرفیت بسیار بزرگی برای بروز و ظهور مشارکت اجتماعی فعال و تاثیر گذار در جامعه است که این نقش آفرینی را بارها در رویدادها و مسائل مختلف از جنگ تحمیلی عراق علیه ایران تا بلایایی طبیعی مانند سیل و زلزله شاهد بوده ایم.

وی اضافه کرد: این روزها نیز بعد از شیوع ویروس کرونا در طرح کمک های مومنانه که با رهنمود مقام معظم رهبری شکل گرفت، نیروهای بسیج مردمی نشان دادند که برای باز کردن گره های اقتصادی از زندگی مردم نیز آمادگی کامل دارند.

ظرفیت بالای تفکر بسیجی برای ترویج سبک زندگی ایراینی - اسلامی

این کارشناس با تاکید بر این که اصل تفكر بسيجی با ویژگی‌های منحصر به فردش ظرفيت بالايی برای اجرا و ترويج سبك زندگی اصيل ايراني - اسلامي دارد، اذعان کرد: با توجه به عضويت ده‌ها ميليون ايراني در اين نهاد مردمی، بسيج و تفكر بسيجی قابليت آن‌ را دارد تا سبك زندگي اصيل ايراني - اسلامي را در كشور به اجرا در آورد.

وی عنوان کرد: یکی از پايه‌های سبك زندگی ايرانی - اسلامي ساده زیستی است، موضوعی که در شرایط اقتصادی فعلی، جامعه ما بسیار نیازمند آن است تا بار سنگین تشکیل خانواده و فرزندآوری از دوش مردم برداشته شود، این در حالی است که تفکر بسيجی تشريفات را کنار می گذارد و ساده‌زيستی را براي همراهی با عموم مردم ترويج می کند.

ارباب افضلی با اشاره به این که تضعیف فرهنگ ساده‌ زیستی علت بروز شکاف اقتصادی است، بیان کرد: يكي از موانع تشكيل خانواده در جامعه امروز همین موضوع های حاشيه‌ ای، تجملات و تشريفات است، اما ساده زيستی می تواند به ازدواج آسان و تشكيل خانواده به موقع و پايدار كمك و سطح توقعات را تعديل و مديريت كند.

وی تصریح کرد: اگر ساده‌زيستي در سبک زندگي همه مردم نهادینه شود، اضافه درآمدهاي ما به جاي آن كه صرف تشريفات شود، می تواند در جهت توليد و سازندگي مورد استفاده قرار گیرد.

این کارشناس مسائل اجتماعی خاطرنشان کرد: فرهنگ ساده‌زيستي، شكوفايي اقتصادي، يكپارچگي مردم، تحقير نشدن گروه‌هاي با درآمد پايين جامعه و بسياري از كاركردهاي اجتماعی را به دنبال خواهد داشت که این مهم جز با تفکر و روحیه بسیجی تحقق نخواهد یافت.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcba5b8grhbfap.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما