تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۹ ساعت ۰۹:۲۲
محمدعلی ابراهیمی گفت: یکی از جالب ترین و شگفت انگیزترین پدیده های ژئوتوریسمی و زمین شناسی در سیستان و بلوچستان، گِلفشان نام دارد که در آن، گل سردی به بیرون پرتاب می شود.
"ناف دریا" شگفت انگیزترین پدیده ژئوتوریسمی جنوب شرق کشور/ ترکیبات گِلفشان احتمال وجود گسل، آب و نفت و وقوع زلزله را نشان می دهد
محمدعلی ابراهیمی، رئیس گروه تبلیغات اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون بیان کرد: این پرتابه ها به مرور مخروط های کوچک و بزرگی را تشکیل می دهند، شکل گلفشان و عملی که در آن اتفاق می افتد، در نگاه اول فعالیت های آتشفشانی را یادآور می شود، در صورتیکه دانشمندان معتقدند این پدیده الزاما ربطی به فعالیت های آتشفشانی ندارد.

این مقام مسئول تصریح کرد: فشارهای زمین شناختی گلفشان های سرد را ایجاد می کند و فعل و انفعالات آتشفشانی باعث به وجود آمدن گلفشان های داغ می شود که گاهی فعال و گاهی غیرفعال هستند.

رئیس گروه تبلیغات اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان اظهار کرد: یکی از مزیت های گلفشان این است که با مشاهده آن می توان به احتمال وجود گسل و یا وقوع زلزله در آن پی برد، به جز این، ترکیباتی که در این گلفشان ها وجود دارد نشان دهنده وضعیت داخلی زمین از نظر وجود آب و نفت است.

ابراهیمی ادامه داد: در ایران و جنوب سیستان و بلوچستان و هرمزگان می توان این پدیده را تماشا کرد، در شمال کشور هم استان هایی مثل گلستان این پدیده را دارند.

رئیس گروه تبلیغات اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان بیان کرد: معروف ترین گلفشان ایران در سیستان و بلوچستان و در منطقه "تنگ" در شهرستان کنارک قرار دارد و شامل چندین تپه است که مردم به زبان محلی به آن"ناف دریا" یا "بولوبولو" می گویند.

وی ادامه داد: از این تپه ها در حال حاضر، یکی فعالیت گلفشانی دارد و به طور طبیعی کاملا سرد است که به دلیل فشارهای زمین شناختی ایجاد شده، چون در گلفشان های گرم، پرتاپ شدن گل ها با بخار همراه است.

انتهای پیام/
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdciyrazrt1apq2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما