تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۳۹
اسماعیل حسین زهی گفت: مقرر شد پیله وران سیستان و بلوچستان که کالا از مرز خارج می کنند از آن سو نیز کالا وارد کنند و نیاز به ارزآوری نداشته باشند.
پیله وران سیستان و بلوچستان از وارد کردن ارز معاف شدند/ نقش کلیدی مرز برای تامین کالاهای اساسی در دوران تحریم ظالمانه
اسماعیل حسین زهی نماینده مردم خاش، میرجاوه و تفتان در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون بیان کرد: بر اساس پیگیری های انجام شده و موافقت بانک مرکزی و وزارت صمت مقرر شد پیله وران سیستان و بلوچستان که کالا از مرز خارج می کنند از آن سو نیز کالا وارد کنند و نیاز به وارد کردن ارز نداشته باشند.
 
وی بیان کرد: جلسه ای نیز با حضور معاون اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان درباره معضلات پیله وران میرجاوه و دیگر نقاط استان برگزار شد.
 
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: پیله وران همانطور که از نام آن ها مشخص است باید مبادله کالا به کالا باید انجام دهند، در سیستان و بلوچستان این افراد کالا را از طریق مرز از کشور خارج می کردند، اما در مقابل آن ارزی وارد کشور نمی کردند.
 
حسین زهی ادامه داد: این قانون در گذشته تصویب شده بود اما به پیله وران اطلاع رسانی دقیقی نشده بود، این در حالی است که بانک مرکزی اصرار داشت پیله وران باید حتما ارز نیمایی وارد کنند که پیگیری های لازم در ین زمینه انجام و مشکل آن ها رفع شد.
 
وی اظهار کرد: پیله وران از طریق بازارچه های مرزی اقدام به تبادل کالا می کنند و با پیگیری های انجام شده سیستان و بلوچستان نیازی به ارزآوری از سوی پیله وران ندارد و در این زمینه مستثنی شده است.
 
نماینده مردم خاش، میرجاوه و تفتان در مجلس شورای اسلامی گفت: پیله وران استان کالایی خارج می کنند و لازم است از آن سوی مرز هم کالاهای مشخص شده از سوی وزارت صمت را وارد کنند که نیاز به ارزآوری نداشته باشد.
 
وی بیان کرد: مشکل دیگر پیله وران مربوط به مالیات آن هاست، به رغم اینکه برای آن ها مالیات در نظر گرفته شده بود اما آن ها اطلاع کامل نداشتند که باید اظهارنامه مالیاتی پر کنند که در این زمینه پیگیری های لازم انجام می شود.
 
حسین زهی افزود: ساماندهی واردات و صادرات کالا به عنوان رکن اساسی زندگی مردم مرزنشین و منبع ارتزاق آن ها از ضرورت های اجتناب ناپذیر است، حمایت از پیله وران موضوعی است که باید با حضور همه جانبه مدیران مربوطه و پیگیری وزارت امور خارجه در دستور کار باشد.
 
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تامین کالاهای اساسی در عصر فشار اقتصادی و تحریم های ظالمانه از مبادی مرزی بسیار مهم و کلیدی بوده و از این رو نقش تجار بسیار پررنگ تر است.
 
حسین زهی عنوان کرد: در راستای حل مشکلات پیله وران با تدوین آیین نامه جدید، تمدید کارت های پیله وری و افزایش کالاهای قابل تبادل گام های موثری برداشته خواهد شد.
 
انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcjmtevouqetvz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما