کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه سیستان و بلوچستان:

حمایت از پروژه های تولید واکسن ایرانی کرونا مثمر ثمر است/ تجربه زیاد انستیتو پاستور در تولید داروهای مختلف

3 دی 1399 ساعت 12:12

درمحمد کردی تمندانی گفت: پروژه هایی که برای تولید واکسن کرونا در داخل ایران در حال انجام است اگر به درستی حمایت شود و نتیجه‌های آزمایش های آن به درستی باشد قطعاً مثمرثمر خواهد بود.


درمحمد کردی تمندانی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون بیان کرد: این روزها موضوعات مختلفی برای واکسن کرونا مطرح می شود و یکی از آن ها در خصوص امکان تاثیرگذاری واکسن بر روی نسل‌های بعدی و یا روی تولید مثل است.
 
وی ادامه داد: در بررسی بیماری کرونا باید عفونت ویروس کووید 19 و واکسن آن به صورت مجزا بررسی نشود، در خصوص ویروس کووید 19 گزارشاتی وجود داشت مبنی بر این که این ویروس بر روی ناحیه دستگاه تناسلی مردان تجمع بیشتری دارد و پیامدهای منفی را می‌تواند در تولید مثل و فعل و انفعالات بیولوژیک اسپرم داشته باشد.
 
عضو هیئت علمی و استاد تمام ژنتیک مولکولی دانشکده علوم پایه دانشگاه سیستان و بلوچستان ادامه داد: همچنین گزارشاتی هم وجود داشت مبنی بر اینکه مردانی که مبتلا به بیماری کرونا شدند تا 6 ماه بعد از ابتلا، ویروس در بیضه آن ها مانده است و می تواند پیامدهای منفی در تولید مثل ایجاد کند ولی تحقیقات در این حوزه ادامه دارد.
 
کردی تمندانی تصریح کرد: برای واکسن کرونا با پایه mRNA تا امروز گزارشی مبنی بر اثرات منفی گزارش نشد، اما عفونت‌ها و موارد دیگر مثل فقر و سوءتغذیه می تواند با ایجاد تغییر اپی ژنتیک اثرات بسزایی روی نسل های بعدی بگذارد.
 
وی بیان کرد: گزارش علمی مبنی بر اثر منفی واکسن وجود نداشت و بعید می دانم تاثیر منفی در نسل‌های بعدی ایجاد کند، امروزه در سراسر دنیا سازمان های مختلف در حوزه‌های متفاوت از نظر داروسازی و پزشکی اثرات جانبی واکسن را رصد می‌کنند و گزارشی ارائه نشده است.
 
این مقام مسئول اظهار کرد: انتظار می رود همه همکاران در حوزه‌های مختلف بر اساس تاییدیه های سازمان بهداشت جهانی و گزارشات علمی اظهار نظر کنند.
 
وی خاطرنشان کرد: هر واکسنی مشخصات و پروتکل‌های خاص خود را دارد و همه این ها بر اساس پایه های علمی و فناوری نوین و استانداردهای بین المللی طراحی می شود.
 
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه سیستان و بلوچستان بیان کرد: هر واکسنی باید سیستم ایمنی را تحت تاثیر قرار دهد تا بدن را در مقابل عفونت مقاوم سازد، در واکسن هایی که پایه mRNA دارند تمام RNA ویروس پردازش نمی‌شود، بلکه بخش جزئی پردازش و شرایط را برای تولید آنتی بادی فراهم کند.
 
کردی تمندانی بیان کرد: پیامد منفی تا الان گزارش نشده و هیچ تحقیقاتی هم نشان نداده که واکسن بر روی نسل بعدی تاثیر می گذارد، شاید عدم استفاده از واکسن و عفونت مزمن و مستمر ویروس کرونا از لحاظ ژنتیکی در جمعیت ها پیامدهای منفی به مراتب بیشتر از واکسن داشته باشد.
 
وی ادامه داد: پروژه هایی که برای تولید واکسن کرونا در داخل ایران در حال انجام است اگر به درستی حمایت شود و نتیجه‌های آزمایش های آن به درستی باشد قطعاً مثمرثمر خواهد بود.
 
این مقام مسئول تصریح کرد: در صورتی که ایران واکسن تولیدی خود را بر اساس استانداردهای بین المللی ارائه دهد باعث افتخار جامعه علمی کشور است و باید گفت انستیتو پاستور تجربه و زیرساخت های مناسبی در این حوزه دارد و قطعاً اگر به این نتایج خوبی در این زمینه دست پیدا کند و بتواند استانداردسازی لازم را داشته باشد واکسن استاندارد با نتایج کلینیکی خوب ارائه بدهد می تواند در این مسیر موفق باشد.
 
انتهای پیام/
 
 


کد مطلب: 133415

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/interview/133415/حمایت-پروژه-های-تولید-واکسن-ایرانی-کرونا-مثمر-ثمر-تجربه-زیاد-انستیتو-پاستور-داروهای-مختلف

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir