تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۱ دی ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۵۹
سرپرست امور اجتماعی دادگستری کل سیستان و بلوچستان مطرح کرد؛

آسیب شناسی سرقت در زاهدان/ پدیده ای که با اشتغال، سواد و جوانی جمعیت مرتبط است

غلامرضا باغ شیرین گفت: زاهدان به نسبت خیلی از مراکز استان های کشور شهر جوانی است و سرقت معمولا یک شغل مرد گزین، بی سواد گزین و جوان گزین است.
آسیب شناسی سرقت در زاهدان/ پدیده ای که با اشتغال، سواد و جوانی جمعیت مرتبط است
غلامرضا باغ شیرین سرپرست مدیریت امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون بیان کرد: زاهدان به نسبت خیلی از مراکز استان های کشور شهر جوانی است و سرقت معمولا یک شغل مرد گزین، بی سواد گزین و جوان گزین است.

این مقام قضایی بیان کرد: به واسطه این سه پارامتر سرانه سواد، جوانی جمعیت و کمبود فرصت های اشتغال باید سرقت در زاهدان آسیب شناسی شود.

وی عنوان کرد: مجاورت با نقاط صفر مرزی یکی از نکات آسیب شناسی ویژه زاهدان است، زیرا خیلی از مناطق و گذرگاه های مرزی فرصت تبانی سرقت های مقرون به آزار، خشن، گروگان گیری و آدم ربایی و از این دست را به صورت بالقوه برای فرد فراهم می کند و فرار کردن به آن سوی مرز حیاط خلوت است.

باغ شیرین بیان کرد: یکی دیگر از موضوعاتی که باید به آن توجه کرد فرصت دسترسی به سلاح و مهمات غیر مجاز و استفاده از آن در استان است، زیرا سرقت با آلات و ادوات سرقت و با استفاده از سلاح های سرد یا گرم رخ می دهد.

سرپرست مدیریت امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل سیستان و بلوچستان عنوان کرد: روشنایی معابر یکی از مهم ترین دلایل کاهش سرقت در شهرهاست، اساسا زاهدان علی رغم همه دغدغه ها و پیگیری های توزیع برق ضریب روشنایی بسیار پایین تری را در مقایسه با دیگر کلان شهرها دارد.

باغ شیرین گفت: کاهش ضریب روشنایی معابر در جرم شناسی پدیده ای به نام پنجره های شکسته را ایجاد می کند، یعنی مردم نسبت به ارتکاب فعل مجرمانه ای که در مجاورشان رخ می دهد بی تفاوت می شوند.

این مقام قضایی تصریح کرد: بی تفاوتی یا انفعال اجتماعی انگیزه های ارتکاب جرم مجرمان را افزایش می دهد و این یکی از عوامل موثر در زاهدان است.

انتهای پیام/
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcbaab85rhbfgp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما