تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۹ ساعت ۰۹:۰۹
مهرداد جهاندیده گفت: نبود درآمد، یکی از دلایل حاشیه نشینی روستاییان در شهرهاست که اگر بتوانیم سهم درآمد روستاییان و کشاورزان را افزایش و سطح آسیب‌پذیری آنها را کاهش دهیم، از مهاجرت بی رویه آن ها جلوگیری می شود.
نبود درآمد؛ دلیل حاشیه نشینی روستاییان در شهرها/ پوشش بیمه ای آینده مردم روستاها را متحول می کند
مهرداد جهاندیده، رئیس شورای هماهنگی دستگاه های تابعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سیستان و بلوچستان در گفت و گو با عصرهامون بیان کرد: صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر یکی از صندوق‌های زیر مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است که فعالیت آن در راستای تحقق قانون اساسی و در رابطه با تامین پوشش بیمه‌ای جامعه هدف خود است تا بتواند عدالت بیمه‌ای را بین روستاییان و عشایر تعمیم و توسعه دهد.

وی تفاوت اصلی و مهم صندوق بیمه اجتماعی نسبت به سایر صندوق‌ها را نقش کارفرمایی دولت در آن و پرداخت دو سوم حق بیمه بیان کرد و افزود: در کشور دستگاه های بیمه گر مختلف از جمله بیمه تامین اجتماعی، بیمه سلامت و غیره را داریم، اما به دلیل اینکه غالب جمعیت استان سیستان و بلوچستان بالغ بر 52 درصد جمعیت روستایی و کشاورز است، بیمه صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر می‌تواند کارکردی متفاوت‌تر داشته باشد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان ادامه داد: با وجود این که با تلاش های فراوان در چند سال اخیر تعداد خانوارهای برخوردار از پوشش بیمه‌ای افزایش یافته است، اما تا به رسیدن به حد مطلوب و تعمیم و پوشش کامل بیمه‌ای فاصله داریم.

جهاندیده چالش اصلی در عدم توجه مردم استان به بیمه را جانیفتادن فرهنگ بیمه در بین جوامع روستایی و عشایری و کافی نبودن تبلیغات و اطلاع رسانی بر اعلام کرد و ادامه داد: به طور قطع پوشش بیمه‌ ای استان در این میزانی که وجود دارد مطلوب نیست و نشان دهنده این است که نتوانستیم خدماتمان در عرصه بیمه را به عنوان یکی از شاخصه‌ها و مولفه‌های توسعه بیمه‌های اجتماعی خوب پیش ببریم.

وی یکی از مهمترین راهکارها را اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به مردم ساکن در روستاها نام برد و افزود: اگر این آگاهی بخشی در سطح جامعه مردم این استان به خوبی انجام شود به طور قطع می‌توانیم خدماتی را درخور و شایسته مردم روستایی استان ارائه دهیم.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان تاکید کرد: با توجه به سطح درآمدی پایین مردم روستایی سیستان و بلوچستان نیاز است که در پرداخت حق بیمه سهم روستاییان نیز مجموعه ارکان دولت نگاه ویژه‌ای داشته باشند و برای این موضوع هم راهکاری را بیندیشند.

رییس شورای هماهنگی دستگاه های تابعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در استان با بیان اینکه بیمه در برخورداری از رفاه، عدالت اجتماعی و کاهش فاصله طبقاتی می‌تواند نقش اساسی داشته باشد، گفت: به طور قطع بیمه در ایجاد رفاه در زندگی و آینده مردم تاثیر مستقیم دارد و می‌تواند نوعی پشتوانه برای آن ها باشد، اما اگر روستاییان  از تمکن و توان اقتصادی خوبی برخوردار باشند، می‌توانند در تامین الزامات اولیه بیمه کمک کنند.

جهاندیده شفافیت و روان سازی موضوعات صندوق بیمه اجتماعی را از امتیازات این صندوق اعلام کرد و گفت: با آگاهی بخشی به جامعه روستایی، تمرکز بر خدمات صندوق بیمه اجتماعی و تبلیغات وسیع‌ تر آن شاهد افزایش بیمه‌شدگان استان خواهیم بود.

وی اظهار داشت: از طرف دیگر اگر بتوانیم سهم درآمد روستاییان و کشاورزان استان را افزایش و سطح آسیب‌پذیری آنها را کاهش دهیم، می توانیم از مهاجرت بی رویه روستاییان به شهرها که یکی از آثار نامطلوب آن ایجا حاشیه نشینی است جلوگیری کنیم، بر همین اساس می‌توانیم به روستاییان در توانمندسازی مسائل اقتصادی کمک کنیم تا در پرداخت حق بیمه مشکلی نداشته باشند به این ترتیب اثرات خوبی را در گسترش صنعت بیمه روستاها خواهیم دید.

مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان با اشاره به سه خدمت اصلی از کار افتادگی، بازنشستگی و فوت صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان روستاییان و عشایر گفت: بیمه شدگان می‌توانند از این خدمات استفاده کنند و با توجه به آنکه این صندوق نوعی صندوق نو پاست خدمات مناسبی را ارائه می‌دهد.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcene8zejh8x7i.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما