تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۰۷
در گفت و گو با سرپرست مدیریت امور اجتماعی دادگستری سیستان و بلوچستان مطرح شد؛

زاهدان؛ کلان شهری دارای حاشیه نشینی و بافت فرسوده / نقص سامانه های پایش تصویری انگیزه های سرقت را افزایش می دهد

غلامرضا باغ شیرین گفت: یکی از معضلات عمده زاهدان کثرت بافت های فرسوده شهری و حاشیه نشینی است که از مامن ها و مرجع های اصلی زندگی و شکل گیری جرم به ویژه در حوزه سرقت محسوب می شوند.
زاهدان؛ کلان شهری دارای حاشیه نشینی و بافت فرسوده / نقص سامانه های پایش تصویری انگیزه های سرقت را افزایش می دهد
غلامرضا باغ شیرین سرپرست مدیریت امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون بیان کرد: یکی از معضلات عمده زاهدان کثرت بافت های فرسوده شهری و حاشیه نشینی است که از مامن ها و مرجع های اصلی زندگی و شکل گیری جرم به ویژه در حوزه سرقت محسوب می شوند.

وی ادامه داد: سرقت که فرآیند مجرمانه آموزشی است در این بافت های ناکارآمد رخ می دهد، بنابراین بهسازی سکونتگاه ها اولویت یک است در این حوزه محسوب می شوند.

این مقام مسئول تصریح کرد: با توجه به اینکه سرقت در معتادان تبدیل به مواد مخدر و برای غیرمعتادان تبدیل به پول می شود، یکی از راهکارهای کاهش سرقت حذف بازارهای خرید و فروش اموال مسروقه است و با برهم زدن آن می توان این کار را انجام داد که اولویت دوم برای جلوگیری از وقوع سرقت در نظر گرفته می شود.

باغ شیرین گفت: بر این اساس اگر مقصد را حذف کنیم انگیزه مبدا هم از بین می رود، زیرا کالای مسروقه برای سارق بی ارزش است و قابلیت تبدیلی دارد.

کمبود گرمخانه در زاهدان

سرپرست امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل سیستان و بلوچستان بیان کرد: به علاوه زاهدان از کمبود مرکز نگهداری معتادان متجاهر غیر ماده 16 که حالت شلتر یا گرمخانه داشته باشد رنج می برد.

وی ادامه داد: مدت زیادی این موضوع در حال پیگیری است و به تازگی اعلام شده است که در حوزه مسئولیت اداره کل اوقاف و امور خیریه و شهرداری محسوب می شود که این کمبود خود به نوبه ای معضل است.

باغ شیرین تصریح کرد: عامل بعدی که اهمیت بسیار بالایی دارد این است که مردم ما با مهارت های مرتبط با پیشگیری از آماج جرم سرقت شدن آشنایی ندارند.

وی اظهار کرد: در تکنیک های انتظامی می گویند در حوزه سرقت های مقرون به آزار مانند موبایل و ... به هیچ عنوان فرد نباید مقابله کند و به دفع افسد به فاسد را انجام دهد.

نقص جدی زاهدان در پایش تصویری انگیزه ارتکاب به سرقت را افزایش می دهد

باغ شیرین گفت: متاسفانه سامانه های پایش تصویری در زاهدان و مرکز مانیتورینگ در کاهش فضاهای گمنام نقص جدی دارد به طور نمونه در چین یه ازای هر 2 نفر یک دوربین است و در زاهدان مرکز پایش تصویری نداریم و فضاهای بی دفاع زیاد است.

سرپرست امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل سیستان و بلوچستان بیان کرد: این قضیه ریسک پذیری و دستگیری افراد سارق بالقوه را کاهش و انگیزه های ارتکاب به سرقت را افزایش می دهد.

باغ شیرین افزود: توسعه سامانه های پایش تصویری در زاهدان اولویت مهم است، در زاهدان خیلی از دستگاه های حاکمیتی و اداری ما پیشگیری های حداقلی را رعایت نمی کنند، مثلا نصب دوربین و نگهبان در مراکز و مشاغل حساس مثل بانک ها و صرافی ها ریسک پذیری سرقت را به حداقل می رساند.

وی عنوان کرد: در طلافروشی ها با تنظیم ساعات فعالیت می توان در زمان های کم تردد میزان سرقت را کاهش داد، علی رغم در نظر گرفتن ظرفیت سیستم "مها" یا مرکز هشدارهای الکترونیکی انتظامی پلیس بسیاری از واحدهای صنفی از این استفاده نمی کنند و این موضوع را پیگیری نکردند و نخواستند که در این سیستم به راحتی با یک زنگ هشدار می توانند با پلیس تماس بگیرند.

ضریب روشنایی زاهدان پایین تر از کلان شهرهای دیگر

سرپرست امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل سیستان و بلوچستان عنوان کرد: روشنایی معابر یکی از مهم ترین دلایل کاهش سرقت در شهرهاست، اساسا زاهدان علی رغم همه دغدغه ها و پیگیری های توزیع برق ضریب روشنایی بسیار پایین تری را در مقایسه با دیگر کلان شهرها دارد.

باغ شیرین گفت: کاهش ضریب روشنایی معابر در جرم شناسی پدیده ای به نام پنجره های شکسته را ایجاد می کند، یعنی مردم نسبت به ارتکاب فعل مجرمانه ای که در مجاورشان رخ می دهد بی تفاوت می شوند.

این مقام قضایی تصریح کرد: بی تفاوتی یا انفعال اجتماعی انگیزه های ارتکاب جرم مجرمان را افزایش می دهد و این یکی از عوامل موثر در زاهدان است.

وی تصریح کرد: بخشی از سرقت ها هم به حوزه معتادان متجاهر مربوط است، بخش دیگری از سارقان عمده هم اتباع بیگانه هستند، متاسفانه غربالگری اتباع بیگانه، شناسه دار کردن و طرد اتباع بیگانه غیرمجاز دغدغه ای است که سالها طرح موضوع و پیگیری شده است.

سرپرست امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل سیستان و بلوچستان عنوان کرد: متاسفانه بخش عمده ای از سرقت ها خصوصا سرقت های مقرون به آزار در این حوزه انجام می شود.

انتهای پیام/
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcb0ab8grhbfgp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها