تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۹ ساعت ۰۹:۰۰
محمدعلی ابراهیمی گفت: سیستان و بلوچستان یادمان های تاریخی و فرهنگی زیادی دارد که نمادی ازتمدن کهن این منطقه است و به گواهی تاریخ، اولین و بزرگترین استقرار شهرنشینی در شرق فلات ایران مربوط به شهر سوخته سیستان است كه با پنج هزار سال قدمت و 151 هكتار وسعت، شناسنامه پرافتخار سیستانیان را به منصه ظهور می رساند.
جنوب شرق کشور؛ سرزمین فرهنگ، تمدن و ادب/ شهر سوخته سیستان اولین و بزرگترین استقرار شهرنشینی در شرق فلات ایران است
محمدعلی ابراهیمی، کارشناس مردم شناسی در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون بیان کرد: جای جای سرزمین وسیع سیستان و بلوچستان از شهر سوخته سیستان تا قلعه پرتغالی های بلوچستان نمادی از تاریخ كهن این خطه است.

وی ادامه داد: این آثار باستانی مجموعه ای از یادمان های تاریخی و فرهنگی این مرز و بوم از دورترین دوران تاریخ، پارینه سنگی، پادشاهان اشكانی و هخامنشی تا عصر حاضر را در خود حفظ كرده است.

کارشناس مردم شناسی اظهار کرد: به گواهی تاریخ، اولین و بزرگترین استقرار شهرنشینی در شرق فلات ایران مربوط به شهر سوخته سیستان است كه با پنج هزار سال قدمت و 151 هكتار وسعت، شناسنامه پرافتخار سیستانیان را به منصه ظهور می رساند.

ابراهیمی ادامه داد: مورخان شهر سوخته را نخستین شهر جهان می دانند، وجود برخی آثار مكشوفه آن از جمله چشم مصنوعی و قطعاتی از وسایل صنعتی بیانگر پیشرفت مردم این خطه در علم و صنعت در حدود سه هزار سال قبل از میلاد است.

وی اظهار کرد: بنای كوه خواجه سیستان با معماری زیبای خود از بزرگترین بناهای خشتی پیش از اسلام است كه در بین غیرمسلمانان به ویژه مسیحیان به علت حضور سه "مغ" و راهب مسیحی كه در انجیل متی از آن نام برده شده و داستانی خواندنی دارد، شهرت یافته است.


کارشناس مردم شناسی عنوان کرد: وجود قلعه های بمپور، ناصری، سب، كنت، سرباز، نیشكهر و حیدرآباد در منطقه بلوچستان كه قدمتی بیش از هزار سال دارند، معماری دوران هخامنشی، ساسانی و اسلامی ایرانیان را به نمایش می گذارند.

ابراهیمی گفت: سیستان سرزمین خداوندگاران شاهنامه و تمدن های كهن پارسی و بلوچستان سرزمین افسانه های عاشقانه و حماسه های ماندگار، مهد فرهنگ و ادب ایران، خاستگاه افسانه و حماسه است.

وی اظهار کرد: موسیقی سنتی و بومی سیستان و بلوچستان، با آواهای آشنا و برآمده از فرهنگ و مذهب این دیار و با سازهایی برگرفته از نیاز طبع درون و دست یافته های طبیعت بیرون داستان های كهن حماسی و عاشقانه را روایت می کند.

کارشناس مردم شناسی گفت: از روزگاران گذشته تاكنون مردمان این سرزمین با ابزاری چون قیچك، تنبورگ، بینجو و دهل از طریق موسیقی غم ها، شادی ها، آیین ها، افسانه ها و نبردهای قوم بلوچ با متجاوزان روایت شده است.

انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdccx0qss2bq1e8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما