تاریخ انتشار :جمعه ۸ اسفند ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۰۲
ملک فاضلی گفت: طرح رزاق به منظور توزیع عادلانه و فراگیر مزایای مرز راه اندازی شده است و اقتصاد و اشتغال منطقه را متحول می کند.
"رزاق"؛ توزیع عادلانه مزایای مرز برای مرزنشینان/طرحی که اقتصاد و اشتغال منطقه را متحول می کند
ملک فاضلی، رئیس مجمع نمایندگان سیستان و بلوچستان در گفت و گو با عصرهامون بیان کرد: طرح رزاق به منظور توزیع عادلانه و فراگیر مزایای مرز راه اندازی شد و برای جامعه به خصوص روستاییان و افراد نیازمند که ابزار حمل سوخت و توزیع آن را به صورت عام ندارند، طرح فوق العاده مناسبی است.
 
وی ادامه داد: مبنای این طرح در ابتدا بر این بود که برای ساکنان شعاع 20 کیلومتر از مرز انجام شود که در فاز اول محقق شد و توانمندی هایی را به روستاییان بخشید، همچنین باعث جلوگیری مهاجرت مردم روستاها به شهر شد.

پیگیری چند هدف در راستای توانمندی روستاییان
 
نماینده مردم سراوان با بیان این که رزاق چند هدف را در جهت توانمندی روستاییان دنبال می کند، اظهار کرد: روستا منبعی برای تولید است، وقتی روستایی به حاشیه شهر می رود، هم حالت مصرفی دارد، هم عوارض حاشیه نشینی را سبب و به جامعه شهری تحمیل می شود و تناقض به وجود می آید.
 
وی با اشاره به این که علاوه بر جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهر، تحرک اقتصاد جامعه و توزیع عادلانه مزایای مرز بین مردم از ثمرات آن است، افزود: وقتی این طرح آغاز شد و مردم مزایای آن را دیدند، افراد زیادی متقاضی بهره مندی از این مزیت ها شدند.
 
فاضلی اذعان کرد: درخواست دادیم شعاع را به فاصله 40 و 50 کیلومتر و در نهایت 100 کیلومتر از مرز افزایش دهند تا برای جمعیت کثیری فراگیری داشته باشد، این عین عدالت محوری و بر اساس برنامه های نظام است که خوشبختانه با این درخواست موافقت شد و گسترش را تا شعاع 50 کیلومتری داشتیم و خیلی از روستاها در این قالب رفتند.
 
وی گفت: قبل از اجرای این طرح خیلی از روستاییان به دلیل عدم درآمد به سمت شهر سرازیر می شدند، وقتی که می خواهیم این جمعیت را نگه داریم و مانع مهاجرتشان شویم، باید توانمندی روستاها و شهرهای کوچک را چندین برابر کنیم تا حاشیه نشینی که اطراف شهرهای بزرگ استان دیده می شود، به وجود نیاید که "رزاق" به خوبی این هدف را دنبال می کند.

 رزاق به صورت چند جانبه می تواند به تحول منطقه کمک کند
 
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: طرح رزاق به صورت چند جانبه می تواند به تحول منطقه کمک کند و خودکفایی را در روستاها به وجود می آورد، به طور قطع این طرح با همان اهدافی که شکل گرفته است، یعنی بهره مندی همه افراد جامعه هدف به صورت عدالت محور از مزایای مرز، پیش می رود.
 
وی با بیان این که در سیستان و بلوچستان اشتغال نداریم، اظهار کرد: دولت در مجموع فقط می تواند بین 2 تا پنج درصد در زمینه اشتغال کمک کند، بنابراین باید این مهم را در تولید جست، اما در این راستا در سیستان و بلوچستان به دلیل پایین بودن زیرساخت ها و عدم به کارگیری توانمندی ها آن گونه که شایسته نظام است، پیش نرفتیم.
 
فاضلی گفت: باید با راه اندازی واحدهای تولیدی در جهت جهش تولید و اقتصاد مقاومتی در راستای توانمندسازی و اشتغال مردم گام برداریم،  چراکه سیستان و بلوچستان سرشار از استعداد و ظرفیت است و می تواند جزو پنج استان اول برخوردار کشور باشد، هدف نظام و تدبیر مقام معظم رهبری و محبت ایشان نسبت به مردم این خطه این است که این مهم محقق شود.

اقتصاد مقاومتی؛ راه حل ریشه ای مشکلات
 
به گفته وی، طرح رزاق توانمندی به وجود می آورد، سیستم زندگی را تکان می دهد، وقتی فرد از این طریق درآمدی کسب کند، می تواند در آینده آن را در زمینه تولید هزینه کند، بنابراین هم درآمدزایی را به همراه دارد و هم تحول اشتغال و اقتصاد را سبب می شود.
 
نماینده مردم در سراوان در مجلس بیان کرد: مشکلات اقتصادی با توجه ویژه به اقتصاد مقاومتی به صورت ریشه ای حل می شود، موضوعی که رهبر معظم انقلاب نیز تاکید بسیار زیادی بر آن دارند، چراکه مقاومت، امنیت، نشاط و رفاه را به جامعه تزریق می کند.

انتهای پیام/ 
https://www.asrehamoon.ir/vdciwwazpt1ap52.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما