تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۵۵
وحید پورمردان گفت: جنگل ها، گونه های جنگلی و معیشتی که به آنها بستگی دارد، در حال حاضر در تلاقی بحران های متعددی از جمله بیماری همه گیر کووید 19 قرار گرفته اند.
جنگل ها و معیشت وابسته به آن در تلاقی بحران کووید 19/ حفاظت از مناطق جنگلی معیشت پایدار را رقم می زند
وحید پورمردان، مدیرکل حفاظظت محیط زیست و بلوچستان در گفت و گو با عصرهامون بیان کرد: مجمع عمومی سازمان ملل متحد در شصت و هشتمین جلسه خود در سال 2013، روز سوم ماه مارس هر سال را که مقارن با روز امضای کنوانسیون تجارت بین المللی گونه های جانوری و گیاهان در معرض خطر است، به عنوان روز جهانی حیات وحش اعلام کرد تا ضمن پاسداشت و یادآوری ارزش های حیات وحش آگاهی عمومی در این خصوص نیز ارتقا یابد.

وی با بیان این که این روز امسال با عنوان جنگل ها و معیشت ها نام گذاری شده است، افزود: پایداری معیشت انسان و سیاره جشن گرفته می شود، راهی است برای برجسته کردن نقش اصلی جنگل ها، گونه های جنگلی و خدمات زیست بومی آن ها در تأمین معاش صدها میلیون نفر در سراسر جهان، به ویژه جوامع بومی و محلی که ارتباط تاریخی با مناطق جنگلی و مجاور جنگل دارند، این با اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد و تعهدات گسترده آنها در زمینه کاهش فقر، اطمینان از استفاده پایدار از منابع و حفاظت از سرزمین های حیاتی همسو است.

این مقام مسئول اظهار کرد: بین 200 تا 350 میلیون نفر در مناطق جنگلی در سراسر دنیا و یا در مجاورت آن زندگی می كنند و با تكیه بر خدمات مختلف زیست بومی از طریق جنگل و گونه های جنگلی برای تأمین معاش خود و تأمین اساسی ترین نیازهای خود از جمله غذا، سرپناه، انرژی و داروها تلاش می كنند.

جوامع محلی؛ پیشتاز رابطه همزیستی بین انسان و جنگل

به گفته وی، مردم بومی و جوامع محلی پیشتاز رابطه همزیستی بین انسان و جنگل، گونه های حیات وحش ساکن جنگل و خدمات زیست بومی ارائه شده توسط آنها هستند، مناطق جنگلی نه تنها در رفاه اقتصادی و شخصی مردم محلی، بلکه در هویت فرهنگی آنها نیز تاثیر گذار است.

پورمردان ادامه داد: جنگل ها، گونه های جنگلی و معیشتی که به آنها بستگی دارد، در حال حاضر در تلاقی بحران های متعددی که با آن روبه رو  هستیم، از تغییرات اقلیم، از دست دادن تنوع زیستی و اثرات بهداشتی، اجتماعی و اقتصادی بیماری همه گیر کووید 19 قرار گرفته اند.

وی گفت:  13 اسفند ماه همزمان با روز جهانی حیات وحش ضمن گرامیداشت امرار معاش مبتنی بر جنگل، به دنبال ارتقای مدل ها و شیوه های مدیریت حیات وحش و جنگل هستیم که هم سلامت انسان و هم حفاظت طولانی مدت از جنگل ها، گونه های جانوری و گیاهی جنگلی و زیست گاه های آنها را ارتقا می دهند، اهمیت و ارزش شیوه ها و دانش سنتی که به ایجاد یک رابطه پایدارتر با این سیستم های حیاتی طبیعی کمک می کنند، نیز بسیار حائز اهمیت تلقی می شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان اضافه کرد: جنگل های حرا در خلیج گواتر، زیستگاه های جنگلی کوه بیرک، جنگل های داز، پوشش سبز حاشیه رودخانه های باهوکلات و کاجو و پوشش گیاهی اطراف تالاب هامون از مهمترین مناطق جنگلی در  سیستان و بلوچستان به شمار می روند که در نوع خود دارای اهمیت های ویژه در سطح محلی، ملی و جهانی هستند.

وی افزود: حفاظت از این مناطق به دلیل پناه و پوشش مناسب و ایجاد منابع غذایی باعث حفظ گونه های جانوری و همچنین ایجاد معیشت پایدار می شود، بنابراین وظیفه همگانی ما حفاظت و نگهداشت آنها در بهترین شرایط ممکن است.

انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcdok0fjyt0sk6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما