تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۳۰
حسینعلی شهریاری با بیان این که عزم تولیدکنندگان داخلی برای تولید انبوه و صادرات واکسن کرونا جزم است، گفت: با وجود تاکید بر محدودیت پروازهای خارجی، موضوع به شوخی گرفته ایم، شعار می دهیم ولی اجرایی نمی کنیم.
محدودیت پروازهای خارجی؛ شعاری که عملی نشد/عزم جزم تولیدکنندگان داخلی برای تولید انبوه و صادرات واکسن کرونا
حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفت و گو با عصرهامون بیان کرد: از رئیس جمهور انتظار داریم که سلامت مردم در اولویت برنامه ها قرار گیرد، هر دولتی با هر تفکری 2 وظیفه حاکمیتی یعنی تامین سلامت و امنیت مردم را بر عهده دارد.

وی با بیان این که سلامت باید در اولویت اول باشد، ادامه داد: وقتی پروتکل هایی از سوی وزارت بهداشت و درمان اعلام می شود، رئیس جمهور باید دستور اجرای آن را به مسئولان دهد، اگر مسئولی تخطی می کند و وظیفه اش را درست انجام نمی دهد، باید با وی برخورد شود، چراکه به سلامت مردم برمی گردد و شیوع بیشتر بیماری را رقم می زند که افزایش تعداد مبتلایان، باعث مرگ و میر بیشتر می شود.

نماینده مردم زاهدان با اشاره به نقش نمایندگان مجلس در تصمیم گیری های ستاد کرونا، افزود: بعد از کش و قوس فراوان نائب رئیس اول مجلس پذیرفته شد تا در نشست های این ستاد حضور یابد، از من خواستند که در قرارگاه عملیاتی حضور داشته باشم، در حالی که ارتباطی به مجلس ندارد و به عنوان نماینده باید تصمیم گیرنده باشم نه مجری کار.
هیچ؛ تصمیم دولت برای اجرای محدودیت های جدید

وی با بیان این که هیچ تصمیمی برای اجرای محدودیت های جدید گرفته نشده است، گفت: با وزیر بهداشت و درمان و سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا در این باره صحبت کردم، هنوز هیچ چیزی قطعی نیست، نگرانی هایی وجود دارد، اما نمکی معتقد است که باید محدودیت ها به صورت جدی انجام شود، چراکه هنوز در برخی  نقاط کشور از جمله خوزستان مشکل وجود دارد.

شهریاری با اشاره به شلوغی پروازها و امکان وجود بیمارانی در میان آن ها، اذعان کرد: به نظر می رسد که هیچ چیزی به طور جدی رعایت نمی شود، در نیوزیلند یک مورد شناسایی شد همه پروازها را بستند، اما ما به شوخی گرفته ایم، شعار می دهیم ولی اجرایی نمی کنیم و سلامت مردم گاهی به بازی گرفته می شود که باید این مهم جدی گرفته و پروازهای خارجی محدود و حتی بسته شود تا مردم دچار بیماری نشوند.

وی افزود: مشکل جدی که در خوزستان شاهد آن بودیم به دلیل ترددهایی است که به آن سوی مرز صورت گرفت، هر چه وزارت بهداشت و درمان توصیه کرد که باید مرزها بسته شود، متاسفانه جدی گرفته نشد و ترددها صورت می گرفت.

کرونا آتش زیرخاکستر است؛ مردم مراقبت کنند

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اضافه کرد: کادر درمان و وزارتخانه در خوزستان پای کار هستند، اما کرونا مانند آتش زیر خاکستر است، اگر مراقبت نکنیم شرایط بحرانی می شود.

وی با اشاره به شروع واکسیناسیون کرونا، بیان کرد: ابتدا پرسنل آی سی یو مراکز درمانی واکسینه شدند، چراکه این افرادی مستقیم با بیماران کرونایی ارتباط دارند، تزریق واکسن به سالمندان، بیماران خاص شامل شیمیایی و ریوی کارشان هم انجام شده است.

شهریاری گفت: 220 هزار دوز واکسن از روسیه آمد که به 110 هزار نفر تزریق شد، 250 هزار دوز واکسن اهدایی نیز از چین رسیده که در دست بررسی است و هنوز دستور استفاده آن صادر نشده است، 200 هزار دوز دیگر هم قرار است از هند وارد شود.

 نماینده مردم زاهدان در مجلس ابراز امیدواری کرد: فاز دوم و سوم بالینی واکسن تولیدی بنیاد برکت ادغام و تسریع شود تا اردیبهشت ماه بتوانیم تولید داخلی را داشته باشیم.

وی با بیان این که فاز بالینی واکسن تولیدی رازی هم شروع شده است، بیان کرد: به واکسن های تولیدی کشور خیلی امیدوار هستیم، شرکت های دانش بنیان زیادی در ایران در رابطه کار می کنند و امیدواریم تا اوایل نیمه دوم سال آینده به اندازه ای تولید داشته باشیم تا علاوه بر تامین نیاز داخل بتوانیم صادر هم کنیم.

ایران دشمنان قسم خورده زیادی دارد؛ امروز کرونا و فردا شاید بیماری دیگر

شهریاری اذعان کرد: ایران دشمنان قسم خورده دارد، امروز کروناست و فردا شاید بیماری دیگری باشد، باید به اندازه ای توان داشته باشیم که بتوانیم به موقع اقدام و واکسن به صورت انبوه تولید کنیم.

به گفته وی، تاکنون برای تولید انبوه مشکل داشتیم که خوشبختانه زیرساخت ها آماده شده است و می توانیم از واکسن های داخلی به صورت انبوه تولید کنیم، برای انجام واکسیناسیون هم قرار است اولویت بندی بر اساس ضوابط بهداشت و درمان صورت گیرد و واکسن کرونا با شناسه ملی به افراد تزریق شود، تمام فرایند رصد و تحت نظارت مجلس انجام می شود.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان با بیان این که همه نسبت به سلامت جامعه حساسیت خاصی دارند، افزود: از مردم خواهش می کنم پروتکل های وزارت بهداشت را رعایت کنند، هر بیماری ویروسی باشد اگر افراد رعایت کنند امکان گرفتاری کم می شود، از مسئولان هم می خواهیم اگر ستاد پروتکلی را ابلاغ می کند، آن را جدی بگیرند و اجرایی کنند.

وی با بیان این که از ابتدای شیوع کرونا بیش از 300 نیرو شهید راه سلامت شدند، تاکید کرد: مردم رعایت کنند تا بیشتر از این توان نیروها از آن ها گرفته نشود، کادر سلامت علی الرغم تمام خستگی ها همیشه بر بالین بیمار حضور دارند و خدمات لازم را ارائه می دهند.

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdceen8zojh8xni.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما