تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۱۹
سهیلا خسروی گفت: میزان ذخایر خونی سیستان و بلوچستان نامطلوب است و در تعطیلات نوروزی هم با مشکل و معضل بیشتری درگیر هستیم.
بحران کمبود ذخایر خونی در تعطیلات نوروز تشدید می شود/ لغو جراحی های غیراورژانسی تا 20 فروردین در سیستان و بلوچستان
سهیلا خسروی، مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون بیان کرد: میزان ذخایر خونی سیستان و بلوچستان اصلا مطلوب نیست و تقریبا در حد سه روز نیاز استان، آن هم نه برای همه گروه های خونی را شامل می شود.

وی ادامه داد: تاکنون هم نیازهای سیستان و بلوچستان را از استان های معین تامین کرده ایم، میزان خونگیری در داخل استان پاسخگوی نیاز نیست.

این مقام مسئول ادامه داد: با توجه به اینکه به عید نوروز نزدیک می شویم، تعطیلات عید همواره با مشکل و معضل بیشتری درگیر بودیم و مطمئنا وضعیت وخیم می شود.

مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان تصریح کرد: فعلا وضعیت استان ما از لحاظ بیماری کرونا آبی اعلام شده و ممکن است سفرهای زیادی در نوروز به سیستان وبلوچستان انجام شود و هنوز ممنوعیت سفر اعلام نشده است.

خسروی اظهار کرد: تصادفات جاده ای هم همواره وجود دارد که این عوامل سبب می شود مصرف خون و فرآورده های خونی در عید بالاتر از دیگر ایام سال باشد.

تعداد مبتلایان به فابیسم در استان زیاد است

وی ادامه داد: در فصل برداشت باقلا هستیم و تعداد مبتلایان بیماری فابیسم در استان زیاد است که آن ها هم معمولا خونریزی دارند و نیازمند به دریافت واحدهای خونی که سبب افزایش چند برابری مصرف در استان می شود.

این مقام مسئول گفت: از بیمارستان ها درخواست شده جراحی های غیر اورژانسی تا 20 فروردین ماه 1400 لغو شود که در این زمینه همکاری های لازم انجام شده است.

مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان افزود: تلاش های زیادی برای ترغیب مردم به اهدای خون انجام و در همین ماه فقط پنج پویش برگزار شده است که باز هم با استقبال چندانی رو به رو نشد.

خسروی بیان کرد: دلیل عدم تمایل مردم به اهدای خون می تواند نگرانی از شیوع کرونا باشد، به ویژه با شیوع کرونای انگلیسی که امکان ابتلای کودکان هم وجود دارد مردم از خانه ها بیرون نمی آیند و به همین دلیل میزان مراجعات به پایگاه های اهدای خون استان هم کاهش یافته است.

وی ادامه داد: این در حالی است که همه پروتکل های بهداشتی به طور کامل در پایگاه های انتقال خون رعایت می شود و مردم نباید در این زمینه نگرانی داشته باشند.

این مقام مسئول تصریح کرد: در حال حاضر تمام کشور برای سیستان و بلوچستان خون می فرستند، خراسان های جنوبی، رضوی و شمالی، اراک، کرمان، کرمانشاه، تهران، آذربایجان شرقی و ... به استان خون می فرستند در حالیکه در گذشته 6 استان معین داشتیم.

وی خاطرنشان کرد: شبکه خون رسانی کل کشور در ستاد مرکزی تهران کمک های زیادی به سیستان و بلوچستان دارد، زیرا با تولیدات داخل استان امکان پاسخگویی کل نیاز را نداریم.

مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان افزود: بیمار تالاسمی، فابیسم، جراحی های اورژانسی، تصادفات، زنان و زایمان خون نیاز دارند و باید برای آن ها تهیه شود.

انتهای پیام/
 
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcdjk0fxyt0s56.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما