> درگیری های طایفه ای؛ رسمی به جا مانده از اعراب پیش از اسلامتریبون های نماز جمعه باید محلی برای فرهنگ سازی و برچیده شدن ناهنجاری ها باشد | عصر هامون
تاریخ انتشار :شنبه ۲۳ اسفند ۱۳۹۹ ساعت ۱۳:۴۳
مولوی نذیر احمد سلامی گفت: تریبون های نماز جمعه باید محلی برای اصلاح و از بین بردن فرهنگ های ناسالم از جمله درگیری های طایفه ای و ناهنجاری های اجتماعی باشد.
درگیری های طایفه ای؛ رسمی به جا مانده از اعراب پیش از اسلام/تریبون های نماز جمعه باید محلی برای فرهنگ سازی و برچیده شدن ناهنجاری ها باشد
مولوی نذیر احمد سلامی، نماینده مردم سیستان و بلوچستان در مجلس خبرگان رهبری در گفت و گو با عصرهامون بیان کرد: در منطقه بلوچستان بیشتر زندگی عشایری حاکم است، در تمام دنیا وقتی زندگی به صورت قبایلی و عشایری باشد، متاسفانه هر از گاهی درگیری های طایفه ای رخ می دهد و منجر به قتل و کشتار می شود، به گونه ای که گاهی آمار کشته ها به بالای 50 نفر هم می رسد.
 
وی ادامه داد: متاسفانه این فرهنگ ناسالم و اشتباهی است که در برخی طایفه ها وقتی یک نفر کشته شد، به دنبال قاتل نمی گردند، بلکه هر کسی را که منسوب به طایفه قاتل باشد، نشانه می گیرند و می خواهند از وی انتقام بگیرند، فرهنگی که قبل از اسلام در میان اعراب به شدت رواج داشت و اکنون هم بین آن هایی که زندگی قبیله ای و عشایری دارند، این رسم بد و ناسالم رواج دارد که باید برای از بین بردن آن تلاش جدی کرد.
 
وی ادامه داد: تریبون های نماز جمعه بهترین راه برای اصلاح و از بین بردن این فرهنگ ناسالم است، چراکه بیشتر کسانی که دست به چنین اقدامی می زنند، افرادی هستند که نگاهشان به رسانه ها نیست و به این ابزار دسترسی ندارند، بلکه اطلاعات خود را از امامان جمعه و تریبون های مساجد کسب می کنند.
 
مولوی سلامی تاکید کرد: بیشتر مردمی که زندگی طایفه ای دارند چه خوب و چه شر، اهل مسجد هستند و برای اقامه نماز به مسجد مراجعه می کنند، بنابراین بهترین روش و مسیر برای جلوگیری از این فرهنگ نادرست این است که ائمه جمعه و جماعات در سخنرانی هایشان به این موضوع بپردازند.
 
وی با بیان این که علاوه بر تریبون نماز جمعه و اعیاد، مراسم ها هم می تواند مکانی مناسب و مثمر برای صحبت کردن درباره این موضوع مهم باشد، افزود: کسانی که تریبون دین و نماز جماعت را در دست دارند، لازم است که برای اصلاح جامعه عشایری و قبیله ای و از بین بردن این فرهنگ ناسالم از این ابزار به بهترین نحو و به صورت جدی استفاده کنند.
 
 نماینده مردم سیستان و بلوچستان در مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: علما و روشن فکران باید توجه به خصوصی به این مسائل داشته باشند، چراکه اگر نگاه ویژه ای به این مهم صورت بگیرد و به صورت جدی دنبال شود، امید است که خیلی زیاد طول نمی کشد تا این فرهنگ ناسالم اصلاح شود.
 
وی تاکید کرد: این فرهنگ بیشتر در طایفه ها و جوامعی حاکم است و افرادی به اعمالی چون درگیری ها و کشتار طایفه ای دست می زنند که از آموزش به دور و بیشتر چادرنشین هستند و زندگی عشایری دارند، در شهرها ابزارهای مختلفی همچون رسانه ها وجود دارند، اما عشایر دسترسی کمی به این ابزار دارند، بنابراین می  طلبد علما با راه اندازی گروه هایی مختص این موضوع و به وسیله سخنرانی و تبلیغ به منظور پایان دادن به این فرهنگ ناسالم و ناهنجاری ها تلاش کنند.

انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcaimn6w49nea1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما