تاریخ انتشار :شنبه ۲۱ فروردين ۱۴۰۰ ساعت ۰۸:۴۷
حسینعلی شهریاری گفت: طبق قانون متولی سلامت وزارت بهداشت و درمان است و مسئول اینکه یک دارو و واکسنی تایید یا رد شود بر عهده سازمان غذا و داروست و باید آن ها به جد مراقبت های لازم را انجام دهند، برای مقابله با بیماری کرونا باید تمام امیدمان به واکسن تولید داخل و واکسن مشترک با کوبا باشد.
سازمان غذا و دارو مسئول تایید یا رد "آسترازنکا" / امیدمان به واکسن تولید داخل یا مشترک با کوباست
حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون بیان کرد: حدود 780 هزار دوز واکسن آسترازنکا از سبد کوواکس وارد ایران شده که تولید کره جنوبی است و تولید انگلستان نیست.

وی بیان کرد: البته در تعدادی از افرادی که این واکسن را تزریق کرده اند لخته شدن خون و درصد کمی مرگ و میر گزارش شده و این واکسن در اکثر کشورهای دنیا در حال استفاده است.

نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگرچه یک مقام ارشد آژانس دارویی اتحادیه اروپا ارتباط میان تزریق واکسن آسترازنکا و خون‌لختگی را تایید کرد، اما هنوز تصویب نشده است و سازمان جهانی بهداشت هنوز این واکسن را قبول دارد و ما هم در این زمینه به وزارت بهداشت و درمان اطلاع دادیم.

باید امیدمان به واکسن تولید داخل و مشترک با کوبا باشد

شهریاری اضافه کرد: واکسن هایی که در دنیا برای بیماری کرونا تولید می شود شامل آسترازنکا و فایزر آمریکایی است که ما آن را در اختیار نداریم، سه نوع واکسن در آمریکا تولید می شود که ما آن ها را وارد نمی کنیم، واکسن هایی هم که در داخل انگلیس تولید می شود را وارد نمی کنیم.

وی ادامه داد: یکی از مراکزی که می توانیم از آن ها واکسن وارد کنیم هندوستان است که این کشور هم از 500 هزار دوز واکسنی که باید به ایران تحویل می داد، 125 هزار دوز را تحویل داد و 375 هزار دوز باقیمانده طبق دستور دادستان هندوستان مبنی بر اینکه ما خودمان به این واکسن نیاز داریم و لازم نیست به کشورهای دیگر ارسال شود از فرودگاه مرجوع و جلوی آن گرفته شد.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی بیان کرد: چین هم مقداری واکسن به ما می دهد که باز هم محدودیت هایی وجود دارد، اسپوتنیک روسیه هم کمک هایی برای واکسن به ما کرده است و تمام امیدمان به واکسن تولید داخل و واکسن مشترک با کوبا باید باشد.

شهریاری بیان کرد: امیدواریم بین نیمه دوم اردیبهشت و اوایل خرداد فاز سه واکسن کوبرکت آغاز شود و بنده هم از افرادی هستم که فاز سه بالینی این واکسن را تزریق می کنم و امید است تعداد قابل توجهی تولید و تزریق شود تا نگرانی ها کاهش یاید.

تزریق واکسن کرونا به معنای مصونیت کامل نیست

وی گفت: تا آن زمان از مردم خواهش می کنم پروتکل ها را رعایت کنند، فاصله گذاری ها از بین نرود و ماسک زدن را فراموش نکنند و دست های خود را مرتب بشویند، یعنی حفاظت های فردی و شخصی مهم است.

نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: واکسن زدن به این معنا نیست که 100 درصد در مقابل این بیماری مصونیت یافته اید و دیگر احتیاجی به مراقبت نیست، زیرا افرادی بودند که واکسن دریافت کردند و دوباره به کرونا مبتلا شدند.

شهریاری ادامه داد: در انگلیس درصد قابل توجهی از مردم واکسن دریافت کرده اند، اما باز هم میزان مرگ و میر ناشی از گرونا در این کشور بالاست.

وی عنوان کرد: در آمریکا هم بیش از یک سوم جمعیت کشور واکسن تزریق کرده اند، اما باز هم مرگ و میر ناشی از کرونا بالاست، بنابراین نباید تصور کرد با دریافت واکسن مشکل حل شود، باید مراقبت ها باشد زیرا امکان ابتلای دوباره وجود دارد.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی بیان کرد: ممکن است سوش ویروس جهش یابد و واکسن دیگر اثر گذار نباشد و باید پروتکل های بهداشتی به جد رعایت شود.

سازمان غذا و دارو مسئول تایید یا رد یک واکسن

شهریاری گفت: طبق قانون متولی سلامت وزارت بهداشت و درمان است و مسئول اینکه یک دارو و واکسنی تایید یا رد شود بر عهده سازمان غذا و داروست و باید آن ها به جد مراقبت های لازم را انجام دهند و اگر ثابت شود واکسنی مشکل دارد آن ها نباید اجازه دهند تزریق شود که جزو وظایف تخصصی آن هاست.

وی ادامه داد: اطلاعاتی هم که ما داریم همانی است که از رادیو و تلویزیون پخش می شود و این واکسن در تعدادی از تزریق کنندگان موجب بروز لخته شده و در همه افراد باعث مرگ و میر نمی شود، اما ممکن است در برخی از افراد لخته شدن خون در مغز و قلب سبب مرگ و میر شود ولی می گویند تعداد آن خیلی کم است و به اندازه ای نیست که به نتیجه برسند که این واکسن حذف شود.

 انتهای پیام/
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdca6in6049nem1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما