تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۰۸:۵۷
قاسم سیاسر گفت: قدیمی ترین نسخه ای که در مرکز اسناد و کتابخانه ملی سیستان و بلوچستان نگهداری می شود کتاب "الرقاق" بوده که 710 سال پیش کتابت شده است.
"الرقاق"؛ قدیمی ترین نسخه مکتوب در مرکز اسناد و کتابخانه های ملی سیستان و بلوچستان
قاسم سیاسر، مدیر اسناد و کتابخانه ملی سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون به مناسبت 19 اردیبهشت و روز اسناد ملی و میراث مکتوب بیان کرد: قدیمی ترین سندی که در سیستان و بلوچستان نگهداری می شود مربوط به اوایل سلطنت ناصرالدین شاه است و به 200 سال پیش بازمی گردد.

وی بیان کرد: محتوای این سند فرمانی خطاب به یکی از بزرگان منطقه است، در آن دوران سیستان تجزیه نشده بود و ناصرالدین شاه از یکی از بزرگان منطقه برای همراهی با نیروهای نظامی منطقه تشکر کرده بود.

مدیر اسناد و کتابخانه ملی سیستان و بلوچستان عنوان کرد: این سند به صورتی دستی نوشته شده است و مهر مخصوص ناصرالدین شاه و طغرای سند را دارد.

این مقام مسئول تصریح کرد: در سیستان و بلوچستان حدود 6 میلیون برگ سند مکتوب از 200 سال پیش تا به اکنون نگهداری می شود.

مدیر اسناد و کتابخانه ملی سیستان و بلوچستان اظهار کرد: این اسناد مربوط به دوره های قاجار، پهلوی و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی است، همچنین به منابعی که در آرشیو ملی ایران نگهداری می شود هم دسترسی داریم و به منابعی که مربوط به این استان است و در سازمان اسناد و کتابخانه ملی وجود دارد دسترسی داریم.

سیاسرعنوان کرد: اگر فردی به سندی که در تهران نگهداری می شود نیاز داشته باشد می توانیم برای کارهای تحقیقاتی تصویر سند را تهیه کنیم، بدون اینکه نیاز به مراجعه داشته باشد.

نگهداری حدود 150 عنوان کتاب

وی ادامه داد: در تالار رقومی این کتابخانه هم به بیش از 100 هزار منبع کتابی و غیر کتابی از جمله پایان نامه ها، مقالات، عکس و ... دسترسی داریم و قابل استفاده افراد است.

این مقام مسئول بیان کرد: در کتابخانه مرکز اسناد استان هم حدود 150 هزار عنوان کتاب وجود دارد که علاقمندان می توانند آن ها را به امانت ببرند.

مدیر اسناد و کتابخانه ملی سیستان و بلوچستان گفت: در مرکز اسناد سیستان و بلوچستان علاوه بر اسناد، کتاب شامل نسخه های خطی، چاپ سنگی و سربی، قدیمی و جدید و منابع غیر کتابی شامل گزارش ها، مقالات، نقاشی های مربوط به تاریخ و فرهنگ استان و ... نگهداری می شود، هر چه که اطلاعاتی ارائه دهد اما کتاب نباشد.

سیاسر افزود: علاوه بر 6 میلیون برگ سند، 84 نسخه کتاب خطی، 44 نسخه کتاب چاپ سنگی و حدود 150 هزار عنوان در مرکز اسناد و کتابخانه ملی سیستان و بلوچستان نگهداری می شود.

وی ادامه داد: در کل کشور 13 مدیریت استانی مرکز اسناد و کتابخانه های ملی وجود دارد که در این میان مدیریت سیستان و بلوچستان از لحاظ منابع، امکانات و فضای نگهداری رتبه دوم را دارد و رتبه اول در اختیار استان فارس است.

این مقام مسئول گفت: قدیمی ترین نسخه ای که در مرکز اسناد و کتابخانه ملی سیستان و بلوچستان نگهداری می شود کتاب "الرقاق" بوده که 710 سال پیش کتابت شده است.

انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcbzzb8frhbffp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما