تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۸ مرداد ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۳۰
علیرضا پرنده مطلق گفت: سال گذشته برای صنعت برق سیستان و بلوچستان موفق بود، زیرا بسیاری از اولین ها در این سال رقم خورد و زیرساخت های لازم برای حضور سرمایه گذاران خصوصی در استان فراهم شد.
نبود زیرساخت یکی از دلایل عدم توسعه انرژی های نو در سیستان و بلوچستان/ حضور سرمایه گذاران خصوصی آغاز شده است
علیرضا پرنده مطلق، مدیرعامل برق منطقه ای سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون بیان کرد: بین تولید برق که توسط نیروگاه ها و توزیع برق که به وسیله شرکت توزیع برق استان انجام می شود، شرکت برق منطقه ای وجود دارد که کار تبادل انرژی میان نیروگاه ها و شرکت توزیع برق و شبکه سراسری و استان را بر عهده دارد.
 
وی ادامه داد: ۹۹، سال بسیار موفقی برای صنعت برق استان بود زیرا در این سال بسیاری از اولین های ما رقم خورد از جمله اینکه خط ۴۰۰ کیلوولت زاهدان به بم بعد از ۱۴ سال به اتمام رسید.

این مقام مسئول تصریح کرد: در این زمینه اولین بار توانستیم هادی مربوط به خنده را از فروشنده به صورت اقساطی بخریم که این اتفاق تاکنون در صنعت برق رخ نداده بود و توانست به اتمام پروژه کمک کند، ارزش این پروژه نیز ۶۷۰ میلیارد تومان بود و پایداری شبکه استان را به همراه داشت.

نبود زیرساخت یکی از دلایل عدم توسعه انرژی های نو در سیستان و بلوچستان

مدیرعامل برق منطقه ای سیستان و بلوچستان عنوان کرد: سیستان و بلوچستان از مستعدترین استان در انرژی های نو است اما تاکنون نتوانستیم این انرژی ها را در استان گسترش دهیم که یکی از این دلایل آن نبود زیرساخت مناسب است.

پرنده مطلق اظهار کرد: برای اینکه سرمایه گذار در استان بتواند سرمایه گذاری کند باید بستر انتقال انرژی فراهم باشد، منطقه مستعد میل نادر را داریم که بیش از هزار مگاوات برق می تواند از باد در آنجا تولید شود، اما تاکنون بستر آن آماده نشده بود.

وی ادامه داد: در سال ۹۹ این بستر آماده شد و خط ۴۰۰ کیلوولت میل نادر به اتمام رسید و ۲۵ کیلومتر آن در همان سال آغاز و به اتمام رسید که برای اولین بار در صنعت برق این پروژه را به صورت epc انجام دادیم و در این زمینه هم ۹۰ میلیارد تومان هزینه شد.

این مقام مسئول تصریح کرد: یکی از پروژه های بسیار مهمی که در سال ۹۹ در استان برای اولین بار اتفاق افتاد راه اندازی اولین نیروگاه بخش خصوصی بود، نیروگاه ایرانشهر با توان تولیدی ۱۱ مگاوات در فاز اول توانست سرمایه گذار بخش خصوصی را تشویق کند که در همین زمینه چندین پروژه در استان کلید خورد و امیدواریم به زودی وارد مدار شوند.

مدیرعامل برق منطقه ای سیستان و بلوچستان عنوان کرد: برای این که بتوانیم کاری را انجام دهیم باید نگاه را عوض کنیم در سال ۹۹ نگاه عوض شد و این اقدامات برای اولین بار انجام گرفت.

پرنده مطلق تصریح کرد: در سال ۹۸ مناقصه خط ۴۰۰ کیلوولت برگزار و در ابتدای ۹۹ سیم را تحویل گرفتیم و بیش از ۳۰ درصد آن فقط در یک سال به اتمام رسید، در حالی که طی ۱۳ سال ۵۸ درصد آن انجام شده بود و باقی طی سال ۹۹ به اتمام رسید.

آغاز نصب توربین های بادی از سال گذشته

وی گفت: اولین توربین ۲۵ مگاواتی در سال ۹۹ نصب شد، زیرا زیرساخت تهیه شده بود و اولین سرمایه گذار توربین های خود را شروع به نصب کرد و این توربین در مدار قرار گرفت و امیدواریم سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ را با سرمایه‌گذاران متعددی به اتمام برسانیم.

این مقام مسئول افزود: دکتر دهمرده نماینده مردم سیستان برای تامین منابع مالی احداث زیرساخت‌ها تلاش زیادی انجام داد.

مدیرعامل برق منطقه ای سیستان و بلوچستان بیان کرد: در رابطه با نیروگاه سراوان هم باید گفت فاز دوم این نیروگاه در مدار قرار گرفت این یک نیروگاه دو وجهی بود و بسیار در پایداری شبکه سراوان مثمر ثمر بود و امیدواریم با تامین گاز در آینده بتوانیم نیروگاه های با ظرفیت بالاتر در سراوان احداث کنیم و بخش خصوصی هم در این زمینه ورود داشته باشد.

پرنده مطلق گفت: توسعه و احداث پست های جدید در صنعت برق هیچگاه متوقف نمی شود و این یک صنعت زنده است، در این راستا پست چانف را در سال ۹۹ به اتمام رساندیم، این منطقه دچار افت ولتاژ و خاموشی بود که اکنون شرایط آن پایدار شده است.

وی ادامه داد: توسعه پست ها را هر سال باید انجام دهیم تا در شرایط پیک بار بتوانیم مدیریت کنیم و برای آن آماده باشیم، در سال ۹۹ پست های نیکشهر رحمت آباد و خاتم در منطقه ایرانشهر سرباز توسعه یافت که توانست شرایط را بهتر از گذشته کند.

این مقام مسئول اظهار کرد: در منطقه میل نادر هم با توجه به اینکه پست ۴۰۰ کیلوولت میل نادر آماده نبود یک دستگاه پست موقت نصب کردیم که می‌تواند توان تولید توربین اول و ۹ توربین دیگر را به شبکه سراسری منتقل کند.

انتهای پیام/
  https://www.asrehamoon.ir/vdcex78zejh8eni.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما