تاریخ انتشار :شنبه ۱۳ شهريور ۱۴۰۰ ساعت ۰۷:۵۹
اسماعیل حسین زهی گفت: در خصوص اجرای طرح جهش مسکن بنگاه های اقتصادی کلان و رانت خواران که پیش از این تسهیلات بانک ها را برای ساخت مسکن دریافت می کردند و آن ها را با رانت به فروش می رساندند، زمزمه هایی مبنی بر عدم موفقیت این طرح سر می دهند.
سنگ اندازی بنگاه های اقتصادی و رانت خواران برای اجرای طرح جهش مسکن/ هزینه تمام شده هر مترمربع خانه؛ ۲ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان پیش بینی شد
اسماعیل حسین زهی، نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار عصرهامون بیان کرد: بر اساس طرح جهش مسکن دولت موظف است تا سال ۱۴۰۴ سالانه یک میلیون واحد برای دهک های پایین بسازد و در اختیار متقاضیان حائز شرایط قرار دهد. 

وی ادامه داد: در این طرح پیش بینی های لازم شده و قرار است زمین به صورت رایگان باشد و بانک ها هم موظف هستند ۲۰ درصد از اعتبارات خود را برای اجرای این طرح اختصاص دهند. 

نماینده مردم خاش، میرجاوه و تفتان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در طرح جهش تولید مسکن دستگاه های اجرایی هم که املاک مازاد دارند باید ظرف مدت سه ماه آن ها را به نام راه و شهرسازی تغییر دهند و در غیر این صورت با درخواست وزارت راه و شهرسازی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور موظف است این اسناد را در اختیار آن قرار دهد. 

حسین زهی بیان کرد: حتی برای دستگاه های اجرایی پیش بینی شده در صورتی که زمین مازاد دارند و پرسنل آن مجموعه هم تاکنون از تسهیلات استفاده نکرده اند، وزارت راه و شهرسازی زمین را در اختیار این افراد قرار دهد. 

هزینه تمام شده هر مترمربع خانه؛ ۲ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان

وی ادامه داد: در این طرح که ۲ فوریتی بود و مصوب شد پیش بینی های لازم شده است که قیمت تمام شده خانه متری ۲ میلیون و هفتصد و پنجاه هزار تومان باشد.

نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: در این طرح صندوق ملی مسکن پیش بینی شده و هیئت امنا دارد که رئیس آن وزیر راه و شهرسازی است و بانک ها هم باید تسهیلات خود در مسکن را در این راه اختصاص دهند.

حسین زهی تصریح کرد: با توجه به اینه پیش خرید مصالح ساختمانی به ویژه سیمان و فولاد در بورس انجام می شود، در این طرح باید مصالح ساختمانی از جمله پروفیل و سیمان با قیمت تمام شده خارج از بورس، تامین شود زیرا داخل بورس رقابتی می شود، همه مجوزها توسط وزارت اقتصاد و دارایی پیش بینی شده که مصالح ساختمانی با هزینه تمام شده کمتر تامین شود. 

وی خاطرنشان کرد: این طرح اکنون به قانون تبدیل شده و توسط شورای نگهبان هم به تایید رسیده است و از سوی رئیس مجلس به رئیس جمهور ابلاغ می شود و وی نیز به دستگاه های اجرایی ابلاغ می کند.

نماینده مردم خاش، میرجاوه و تفتان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: طرح جهش مسکن می تواند از افزایش حباب قیمت مسکن جلوگیری کند و و مردم طبقه پایین هم می توانند صاحب خانه شوند، زیرا زمین رایگان است. 

سنگ اندازی بنگاه های اقتصادی کلان و رانت خواران حوزه مسکن

وی درباره زمزمه هایی مبنی بر اینکه طرح جهش مسکن نمی تواند امیدهای مردم برای خانه دار شدن را به واقعیت تبدیل کند اظهار کرد: این زمزمه ها بیشتر از سوی کسانی مطرح می شود که بنگاه های اقتصادی کلان دارند. 

نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: رانت در حوزه مسکن وجود دارد و پیش از این بسیاری از بانک ها تسهیلاتی که برای مسکن در نظر می گرفتند در اختیار دستگاه ها یا افراد خاصی قرار می دادند که مسکن بسازند و به صورت کالا و سرمایه خانه ها را برای خود نگه دارند و یا پیش فروش کنند و به قیمت رانت فروش برسانند.

حسین زهی تصریح کرد: در این طرح سه وزارتخانه حضور دارند که کوتاهی از سوی هر یک صورت گیرد توسط دستگاه های نظارتی بررسی می شود و دولت هم عزم جدی برای این کار دارد و وقتی رئیس جمهور اعلام می کند وزرای مربوطه هم در این زمینه با هم همکاری های لازم را خواهند داشت.

وی افزود: امیدواریم کار آغاز شود و همزمان با طرح جهش مسکن، اقدام ملی مسکن هم در حال اجراست که بیشتر برای دهک های بالای جامعه در نظر گرفته شده است. 

نماینده مردم خاش، میرجاوه و تفتان در مجلس شورای اسلامی گفت: در طرح جهش مسکن پیش بینی های لازم برای زمین رایگان در محدوده حریم قانونی شهرها شده است و گمان نمی کنم وزارت راه و شهرسازی بهانه ای برای انجام ندادن کار داشته باشد. 

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdccesqsx2bq018.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما