تاریخ انتشار :جمعه ۲۶ شهريور ۱۴۰۰ ساعت ۰۱:۲۵
ضیاء خزایی گفت: یکی از ویژگی های متمایز رهبران اسلامی با رژیم پهلوی تکیه بر حاکمیت و حمایت مردمی است که به زورگویی های خارجی ها توجه نمی کنند‌.
ذلت در برابر بیگانه نتیجه فعالیت های رضا شاه/مقبولیت مردمی دستاورد انقلاب اسلامی برای ایران
به گزارش عصرهامون، ضیاء خزایی، کارشناس مسائل سیاسی در گفت و گو با خبرنگار پهره بیان کرد: در سال ۱۲۹۹ رضا شاه با کودتایی که توسط انگلیسی ها هدایت می شد توانست به قدرت برسد و دولت پهلوی هم ادامه انقلاب مشروطه بود که از لحاظ اقتصادی تا حد بسیار ناچیزی به خواسته مردم توجه می شد ولی از نظر بعد سیاسی نسبت به خواسته های آنان بی توجه بودند.

رضا شاه به خواسته مردم توجه نداشت

وی افزود: خواسته مردم در انقلاب مشروطه این بود که حق حاکمیت داشته و دولت و حاکمان در برابر آنان مسئولیت قبول کنند و پاسخ گو باشند و رژیم پهلوی هر طور که دلش می خواهد با ملت ایران رفتار نکند.

این کارشناس مسائل سیاسی تصريح کرد: رضا شاه به خواسته مردم توجه نداشت و طبق خواسته خودش بدون اطلاع مردم با ابرقدرت ها در مورد کشور و امورات آن زد و بند می کرد.

وی با بیان اين که به خواسته های مردم در انقلاب مشروطه پهلوی ها هیچ توجهی نداشتند، اضافه کرد: بنابراین طبیعی است که دولتی فردی وقتی قدرت را به دست بگیرد و فاقد پایگاه مردمی باشد، مجبور است به قدرت های خارجی توجه کند.

خزایی خاطرنشان کرد: توجه به قدرت های خارجی با خواست تاریخی مردم ایران منافات دارد و ایرانیان از دخالت ابرقدرت ها خصوصا در دوره قاجار که انگلیس و روسیه و بعد از آن آمریکا می خواست در امور داخلی کشورشان ورود کند مخالف بودند.

رژیم پهلوی نتوانست در برابر قدرت های خارجی دوام بیاورد و سقوط کرد

وی با اشاره به این‌ که‌ رژیم پهلوی نتوانست در برابر قدرت های خارجی دوام بیاورد و سقوط کرد؛ گفت: طبق نیروی سومی که رضا شاه و محمد رضا شاه داشتند با شکست مواجه شدند و وجود این نیروهای خارجی همچون آلمان، آمریکا،  انگلیس، روسیه باعث اخراج آنان شد و این موارد نشان دهنده این هستند که نباید به قدرت های خارجی متکی بود بلکه همین مردم هستند که از نظام اسلامی در هر شرایطی دفاع و حمایت می کنند.

به گفته خزایی، حمایت از نظام اسلامی و کشور زمانی محقق می شود که به حاکمیت ملی توجه شود و بی اعتنایی به مردم مانند دوره رضا شاه باعث شد که با شکست مواجه شود.

وی تصریح کرد: در آن زمان رضا شاه و محمد رضا شاه و ناصر الدین شاه به دنبال نیروی سوم بودند و با این هدف پای یک کشور خارجی ابرقدرت را به کشورمان باز و تبادل قدرت بین شان ایجاد و برای این که از فشارشان در ایران کاسته شود به این کار روی آوردند، ولی بحث ملت این بود که نیازی به نیروی سوم نداریم و باید دولت ها متکی به مردم باشد.

انقلاب ۵۷ با شعار نه غربی نه شرقی به پیروزی رسید

این کارشناس مسائل سیاسی بیان کرد: نیرویی که می تواند حاکمان را در مقابل قدرت ها حمایت کند حاکمیت مردم ایران بود که به این مورد هیچ توجهی نشد.

وی گفت: در انقلاب اسلامی آن چیزی که خواسته مردم و رهبران انقلابی بوده مسئله استقلال سیاسی ایران است که در دوره قاجار و پهلوی دخالت های نارَوای انگلیسی ها، روسیه، آمریکا آنان را خسته کرد و غرور ملی شان را جریحه دار کرده بود.

وی تصریح کرد: انقلاب ۵۷ با شعار نه غربی نه شرقی به پیروزی رسید و حاکمان اسلامی به جای تکیه بر قدرت های خارجی بر قدرت لایزان مردم ایران توجه کردند‌.

خزایی خاطرنشان کرد: این مردم هستند که در شرایط سخت از دولت، حاکمیت، نظام سیاسی دفاع می کنند و امروزه ویژگی عمده حاکمان اسلامی این است که  به سراغ نیروی سوم بیگانه نمی روند.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcd5f0f9yt0o56.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما