تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۴ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۵۷
رئیس بهزیستی چابهار گفت: در جلسات برگزار شده با حضور معاونت پیشگیری از اعتیاد کشور مصوب شد تا مرکز دولتی ترک اعتیاد در چابهار ایجاد شود.
تصویب ایجاد مرکز دولتی ترک اعتیاد در چابهار/ آگاه سازی و پیشگیری از اعتیاد باید از سنین پایه آغاز شود
به گزارش عصرهامون، حسن تاوانه در گفت و گو با خبرنگار چهاربهاران، اظهارکرد: جلسه ستاد مبارزه با مواد مخدر به ریاست دکترافشار معاونت کاهش اعتیاد کشور برای ایجاد ماده 16 یعنی ایجاد مرکز ترک اعتیاد دولتی درچابهار با توجه به عدم بضاعت هزینه ترک اعتیاد مصوب شد، همچنین با پیگیری ستاد مبارزه با موادمخدر ریاست جمهوری با طرفهای بیمه برای محاسبه کردن هزینه ترک اعتیاد معتادان با دفترچه درمرکزترک و پرداخت هزینه توسط بیمه به مراکز ترک اعتیاد مانند سایر بیماران مراجعه کننده درمراکزدرمانی عقد قرارداد شد.
وی افزود: چابهار دارای یک مرکز سرپناه مردان (شلتر) ویک مرکزسرپناه  زنان (شلتر) می باشد که افراد بی خانمان وکارتن خوابها را پوشش می دهد همچنین برای اگاهسازی واطلاع رسانی محلات 3 پایگاه سلامت اجتماعی باهدف ظرفیت سازی، نیاز سنجی، حل مسائل و مشکلات، آسیب ها وپیشگیری از اعتیاد در3 منطقه شهری پیش بینی شده است که فعالیت 2 محل آغاز شده و دیگری تا ماه آینده افتتاح می شود.
وی ادامه داد: اعتیاد یک پدیده شوم ومعضل اجتماعی بزرگ درجامعه است که بایک ارگان، نهاد یا اداره ریشه کن نمی شود بلکه با تدابیر درست ومشارکت همگانی می توان از گسترش آن در جامعه جلوگیری کرد هم اکنون چابهار دارای دومرکز ترک اعتیاد مردان ویک مرکزترک اعتیادزنان است که بخش زنان آن دومین مرکز ترک اعتیاد بانوان استان واولین مرکز در جنوب شرق استان می باشد همچنین مرکزترک اعتیاد شهرنگور تا یکماه آینده افتتاح می شود.
تاوانه اظهار کرد: جهت کاهش آسیب های اجتماعی مرکز دی ای سی برای توزیع وسائل بهداشتی و یک وعده نهار به مجموعه مرکز اعتیاد و پیشگیری اضافه شده است همچنین درهفته گذشته برای حمایت اجتماعی وتوانمندسازی خانوادهها و کودکان بی سرپرست، یک پایگاه خدمات اجتماعی کمب چابهار ایجاد شد.
​رئیس بهزیستی چابهار تصریح کرد: عده دیگری هم درگروههای ان ای یا همان معتادان گمنام درچابهارفعالیت دارند و در جهت پیشگیری و درمان در دو گروه مردان وزنان فعالیت دارند همچنین درحدود ۱۰نفراز این دو گروه امسال بعد از فراگیری مهارت در کارگاهها با دریافت تسهیلات مختلف مشغول به کار شده اند اکنون هم کلیه نیروهای خدماتی از مسئول فنی تا روانشناس پزشک همه از افراد پاک شده از اعتیاد می باشند.
​وی هشدار داد: همه این مراکز برای اگاهسازی، پیشگیری و کاهش سن اعتیاد ایجاد شده است چون سن اعتیاد در دانش آموزان مدرسه راهنمایی هم رواج یافته و هرگونه سهل انگاری دراین زمینه اثرات زیانباری به بار خواهد آورد.
تاوانه خاطرنشان کرد: برای مقابله با این معضل باید قاطعانه با سوادگران مرگ (موادمخدر) مبارزه کرد همچنین آگاه سازی واطلاع رسانی از طریق رسانه های ارتباط جمعی، اجرای برنامه های جذاب وآموزنده، تامین نیازهای جوانان برای تحصیل، اشتغال، ازدواج، تامین  مسکن، فراهم سازی امکانات تفریحی و ورزشی دراین راستا، همیاری خانواده، مدرسه، مسئولین فرهنگی و ترویج فرهنگ ورزش دربین جوانان ونوجوانان ونقش بزرگان دینی برای پیشگیری از اعتیاد موثر و مهم است.
وی در خصوص انگیزه ترک اعتیاد گفت: انگیزه ترک معتادان شامل خستگی از زندگی تکراری، نجات اززندگی فلاکت بار و بازگشت به خانواده می باشد و امروزه عوامل مختلفی برای گرایش به اعتیاد وجود دارد در دوران جوانی وبلوغ دسترس اسان به مواد، دوستان ناباب، فشارهای  عصبی، نابسامانی زندگی، بیکاری، لذت های زودگذر نفسانی، اختلافات خانوادگی، نداشتن دوستان درست، عدم امکانات تفریحات سالم و ورزشی، اینها همه زمینه ساز اعتیاد است.
انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcbw8b9.rhbs9piuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما