تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۳۰
پاسخ دانشگاه علوم پزشکی زاهدان درباره "طرح پوشش چادر در مراکز درمانی"؛

انعکاس غیر واقعی خبر باعث ایجاد شبهه و بزرگنمایی در کشور شد/ طراحی ایده از سوی دانشجویان انجام شده بود

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بابیان اینکه آئین رونمایی از نخستین پوشش چادر ویژه کادر درمانی شاغل در بیمارستان‌ها به خاطر معرفی یک ایده نوآورانه از سوی دانشجویان بود، گفت: دانشگاه محل ایده پردازی است و از هر ایده ای در جهت بهبود اوضاع استقبال می کند.
انعکاس غیر واقعی خبر باعث ایجاد شبهه و بزرگنمایی در کشور شد/ طراحی ایده از سوی دانشجویان انجام شده بود
به گزارش خبرنگار بهداشت و سلامت عصرهامون، هفته گذشته در مراسمی از نخستین پوشش چادر ویژه کادر درمانی شاغل در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی که در سالن همایش‌های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان برگزار گردید، رونمایی شد.
ماجرا از این قرار بود که جمعی از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با استفاده از نظرات جمعی از اساتید خود و با راهنمایی طراحان مد و لباس، پوششی ابتکاری را به عنوان مکمل روپوش طبی خود طراحی کرده  و آن را به عنوان یک ایده نوآورانه معرفی کردند،  که انتشار خبر این موضوع با واکنش‌های فراوانی از جانب کاربران فضای مجازی نیز مواجه شد و مطالب متعددی در کانال‌ها و گروه‌های مختلف تلگرامی در این رابطه منتشر شد که بخشی از آنها به دفاع از این اقدام و بخشی نیز به مخالفت با آن پرداختند.
در همین راستا محمود رضا میری رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی عصرهامون با اشاره به اینکه پیشنهاد رونمایی از پوشش چادر در مراکز درمانی ایده ای نو از سمت دانشجویان دانشکده های پزشکی و پیراپزشکی بود، اظهار داشت: دانشگاه محل ایده پردازی است و از هر ایده ای در جهت بهبود اوضاع استقبال می کند.
وی گفت: ارائه این ایده نشان از دغدغه دانشجویان به مسائل فرهنگی به ویژه حجاب دارد که در همین راستا این طرح با امضای 200-150 نفر از دانشجویان رشته های دندانپزشکی، مامایی، پرستاری و غیره ارائه شد.
این مسئول با بیان اینکه بررسی های کارشناسانه و تحلیل های زیادی انجام شد که برای تکمیل آن نیاز به رونمایی از چادر احساس گردید، گفت: بر همین اساس مراسمی ترتیب داده شد تا افراد در آن به ارائه نظرات کارشناسانه خود بپردازند.
وی خاطر نشان کرد: عدم اطلاع رسانی کامل در این زمینه باعث به وجود آمدن شبهه ای در بین افراد مبنی بر اینکه این چادر به منزله تایید نهایی وابلاغ در جهت عمومی است، شد.
رئیس دانشگاه علم پزشکی زاهدان در تکمیل مطلب فوق با اشاره به واکنش معاون پرستاری وزارت بهداشت در مراسم رونمایی از این طرح تصریح کرد: اطلاعات اشتباهی که از طریق فضای مجازی منتشر شده بود منجر به این مسئله شد، بر همین اساس از آنجایی که اطلاع رسانی از مسیر اداری تشکیلاتی انجام نشده بود و از جای دیگری مطلع شده بودند بر حسب وظیفه نظرشان را اعلام کرده که بلافاصله به وزارت خانه اطلاع دادیم که این طرح یک ایده دانشجویی بوده است.
وی تاکید کرد: طبیعی است وقتی اطلاع رسانی به صورت غیرواقعی و با اهداف خاصی انجام شود، نمی توان انتظار داشت مشکلی رخ ندهد.
وی با بیان اینکه این طرح فقط یک ایده نو از سمت دانشجویان بود که با مشورت و همکاری چند تن از اعضای هیات علمی و اساتید دانشگاه پیش رفته است، ادامه داد:  گرچه در این خصوص مشورت هایی با بعضی از اساتید گروه های میکروب شناسی و بیماری های عفونی نیز انجام شده که باید مسیر تکمیلی آن انجام شود تا در نهایت وزارت بهداشت و درمان نظر نهایی را اعلام و طرح وارد مرحله اجرا شود اما این امر طبیعی به نظر می رسد که در چنین مواقعی سایر پزشکان، پرستاران و افرادی که در مراکز بهداشتی درمانی مشغول به انجام وظیفه هستند باید نظر کارشناسانه خود را اعلام کنند.
 میری در ادامه ضمن تشکر و قدردانی از دانشجویانی که اقدام به ارائه ایده های نو می کنند، بیان کرد: این ایده نه دستورالعمل است نه ابلاغیه که به سایر دانشگاه ها توصیه شود، بلکه افراد و دانشگاه های دیگر می توانند نظرات خود را در این خصوص ارائه دهند.

علی ای حال در پى واکنش‌هاى گسترده در سطح کشور نسبت به رونمایى از این چادر مخصوص مراکز درمانى، روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکى زاهدان توضیحى منتشر کرد؛ در متن این توضیح طولانى به نقل از سرپرست معاونت فرهنگی و امور دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان آمده: ایده‌پردازی و نوآوری خصوصیت ذاتی جامعه دانشجویی است و هیچکس از مجموعه مدیریتی دانشگاه ها انتظار ندارد تا با ایجاد محیط بسته و خفقان فرهنگی، ایده‌ها و نوآوری‌های جامعه دانشجویی  را که در چارچوب قوانین جاری و هنجارهای اجتماعی مطرح می شود منکوب و سرکوب نماید.
علیرضا گنجعلی با اشاره به انعکاس غیر واقعی اخبار مربوط به رونمایی از طرح چادر قابل استفاده در مراکز درمانی که در برخی فضاهای مجازی و کانال های خبری صورت گرفته است، گفت: همانند هر طرح و ایده نو، اعلام واکنش های موافق و مخالف در پاسخ به این ایده جدید نیز کاملا قابل انتظار بود و این موضوع می تواند مایه مسرت و خرسندی طرفداران آزاد اندیشی در محیط های علمی باشد.
وی با تشکر از دانشجویانی که با استفاده از نظرات جمعی از اساتید خود و با راهنمایی طراحان مد و لباس، پوششی ابتکاری را به عنوان مکمل روپوش طبی خود طراحی کرده اند، گفت: به همین منوال لازم است تا از تمام کسانی که نظرات تخصصی و انتقادات سازنده خود را برای اصلاح این طرح پیشنهادی به طراحان پوشش مزبور و شورای فرهنگی دانشگاه منتقل می کنند تشکر و قدردانی کنیم.
دبیر شورای فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: متاسفانه برخی پیام ها با برداشت نادرست از طرح رونمایی پوشش مزبور، برگزاری این مراسم دانشگاهی و دانشجویی را مصداق تندروی، افراطی گری و عدم رعایت استانداردهای طبی عنوان کرده اند.
وی ادامه داد: همانگونه که در متن خبر رسمی منتشر شده از سوی دانشگاه اعلام گردیده است این مراسم، آئین رونمایی از طرح مزبور و معرفی یک ایده نوآورانه بوده است.
سرپرست معاونت فرهنگی و امور دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: طرح پوشش چادر در مراکز درمانی مانند همه ایده های نو مورد بررسی و تحلیل فنی و کارشناسی قرار خواهد گرفت، کما اینکه در مراسم رونمایی از پوشش مزبور نیز پیشنهاداتی از سوی شرکت کنندگان در مراسم مطرح گردید.
به گفته علیرضا گنجعلی بر خلاف شبهات مطرح شده هیچگونه ابلاغیه ای برای الزام رعایت پوشش جدید در مراکز درمانی ارسال نشده است و در حال حاضر پوشش رسمی و لازم الاجرا در مراکز درمانی و بیمارستانی صرفا دستورالعمل پوشش حرفه ای رسمی و ابلاغ شده از سوی وزارت متبوع است.
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcdfo0n.yt0kk6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما