تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۰۵
صبح امروز و در نشست ​کارگروه رسیدگی به مسائل حاشیه نشینی زاهدان، ایجاد فرهنگ جدید در این مناطق به عنوان معضلی خطرآفرین در بلند مدت عنوان شد.
روند رو به رشد گسترش مناطق حاشیه نشین سلامت جامعه را تهدید می کند/ ایجاد فرهنگ جدید در حاشیه شهر زاهدان خطرآفرین است
 به گزارش عصرهامون، دومین کارگروه رسانه و مطبوعات معاونت پیشگیری از وقوع جرم استان به ریاست معاون رئیس کل دادگستری و با حضور رئیس و برخی از اعضای شورای شهر و مسئولین شهرداری زاهدان در راستای رسیدگی به مشکلات و مسائل حاشیه نشینی، بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری در ساختمان شهید نوری زاهدان برگزار شد.
در ابتدای این جلسه محمد علی حمیدیان معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه بیان مشکلات به تنهایی کافی نیست و باید به دنبال حل مشکلات و معضلات حوزه شهری بود ادامه داد: رسانه به عنوان مبدا آفرینش فرهنگ و سپهر اطلاعات مردم می تواند نقش خوبی در این خصوص ایفا کند.
 
ایجاد فرهنگ جدید در مناطق حاشیه نشین خطرآفرین است
وی افزود: برخلاف اینکه برخی مدیران از پاسخگویی و ارائه گزارش به رسانه ها خودداری می کنند یکی از کرسی های معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم را به رسانه ها اختصاص دادیم زیرا هیچ مورد پنهانی در کار  وجود ندارد.
معاون رئیس کل دادگستری حاشیه نشینی را ساخته دست بشر توصیف کرد و بیان داشت: امروز جمعیت زیادی در حاشیه شهر زاهدان سکونت دارند که این حاصل سهل انگاری و عمکلرد نامناسب مجموعه ای از مدیران است.
وی دلایل متعددی را زمینه ساز حاشیه نشینی در سیستان و بلوچستان دانست و افزود: حاشیه نشینی در این استان با دیگر نقاط کشور متفاوت است، به دلیل اینکه این استان با کشورهای افغانستان و پاکستان هم مرز است و همین باعث شده برخی از حاشیه نشینان از اتباع بیگانه باشند.
حمیدیان نبود اشراف فرهنگی در حاشیه شهر را معضلی اساسی دانست و گفت: نبود نظارت بر فرهنگ این مناطق زمینه ساز تولید و ایجاد فرهنگی متفاوت خواهد شد که این در آینده برای جامعه خطرآفرین است.
وی حاشیه نشینی را دغدغه اصلی اصحاب رسانه دانست و عنوان کرد: این مشکل از بین رفتنی نیست بلکه باید با مدیریت صحیح و کارآمد سازماندهی صورت گیرد تا مانع وقع مشکلات در آینده شویم.
 
به دنبال جابه جایی افراد حاشیه نشین به مناطق ایمن هستیم
 در ادامه این جلسه عبدالجلیل شهنوازی رئیس شورای شهر زاهدان، حاشیه نشینی را مشکلی همه گیر در دنیا دانست و بیان کرد: اما این حاشیه نشینی در گوشه وکنار جهان با یکدیگر متفاوت است.
وی خشکسالی در شمال استان و مشکلات اقتصادی در روستای جنوب را دلیل مهاجرت بی رویه به شهر زاهدان دانست و افزود: این افراد بعد از ورود به حاشیه شهر زاهدان با توجه به مشکلات عدیده مالی و اقتصادی، شروع به ساخت سازه های غیرایمن و استاندارد برای سکونت می کنند و فرهنگ جدیدی را نیز با خود به این مناطق می آورند که این موارد خطر ساز هستند.
وی افزود: حاشیه نشینی در گوشه و کنار شهر زاهدان از شیرآباد و کریم آباد و حتی مسکن مهر وجود دارد.
رئیس شورای شهر زاهدان ادامه داد: امروز برآوردها نشان می دهد 300 هزار نفر در حاشیه شهر زاهدان سکونت دارند.
وی به وجود مسکن های غیرمجاز و فاقد استاندارد در حاشیه شهر اشاره کرد و گفت: در محلات مختلف از جمله بلوار رسالت خانه هایی در روی کوه ایجاد شده که امکان حفر چاه در آنجا وجود ندارد، با برنامه ریزی به دنبال جانمایی مکانی مناسب برای جابه جایی این افراد هستیم.
وی توجه به اقتصاد روستا را راه حل اصلی برای جلوگیری از مهاجرت به کلان شهر ها دانست و ادامه داد: همه دستگاه های متولی باید دست به دست هم دهند و مشکلات حاشیه نشینی را به صورت ریشه ای حل کنند.
 
برنامه راهبردی شهرداری برای ساماندهی حاشیه نشینی در دست تدوین است
داود صفایی داوود صفایی کشتگر معاون شهرسازی و معماری شهرداری زاهدان در ادامه گفت: سیاست دولت حذف حاشیه نشین ها نیست بلکه برنامه های متعددی برای توانمند سازی این محلات در دستور کار قرار دارد.
وی با بیان اینکه دبیرخانه بازآفرینی شهر زاهدان در شهرداری مشغول به فعالیت است از تدوین برنامه راهبردی برای حاشیه نشینی در شهر زاهدان خبر داد و گفت: یک چشم انداز کلی برای حل معضل حاشیه نشینی در شهر زاهدان در دست اجرا است که در قالب برنامه های 5 ساله اجرایی می شود.
وی تعیین تکلیف اراضی بدون سند را از دستاوردهای مهم خدمت رسانی به ساکنین حاشیه شهر دانست و افزود: پلاک 2830 در شمال و شمال شرق زاهدان سالهاست با مشکل سند مواجه بودند که خوشبختانه این موضوع بعد از قریب به 70 سال حل و امروز مردم می توانند برای واحدهای خود در این مناطق سند تهیه کنند.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری زاهدان از افزایش حریم شهر زاهدان به 23 هزار هکتار خبر داد و بیان کرد: این موضوع باعث افزایش کنترل شهرداری در مناطق شهری می شود.
این مسئول ایجاد کمربند سبز در شهر زاهدان را از طرح های مهم برای ایجاد فضای سبز شهری دانست و گفت: البته به دلیل مشکلات مالی این طرح آنگونه که باید در دست اجرا نیست.
وی در پایان تدوین این سند راهبردی برای حل مشکلات حاشیه شهر را نسخه شفا بخش دانست و افزود: 5 الی 6 ماه زمان می برد تا این سند آماده شود و به عنوان یک سند بالادستی برای همه دستگاه مورد استفاده قرار گیرد.
 
تشکیل کمیسیون ویژه حاشیه نشینی در شورای شهر زاهدان
حبیب الله خوبفکر از اعضای شورای شهر نیز در این جلسه رسانه ها را چشم بینای جامعه دانست و بیان کرد: برنامه ریزان باید در سطح کلان زمینه مهاجرت معکوس را فراهم آورند.
وی از تشکیل کمیسیون ویژه حاشیه نشینی در شورای شهر خبر داد و افزود: در این راستا چندین جلسه نیز برگزار شده که امیدواریم نتایج آن گره گشای مشکلات این مناطق باشد.
 
شهرداری زاهدان 1000 نیروی مازاد دارد
در ادامه نیز یکی از خبرنگاران، برنامه شورای شهر در خصوص جمع آوری آب های سطحی در شهر را جویا شد که شهنوازی رئیس شورای شهر در این خصوص گفت: طرح جامع جمع آوری آب های سطحی اولویت اصلی بوده و در دست اجرا می باشد و در همین خصوص احداث چاه های جذب در نقاطی که آب های سطحی بیشتری جمع می شود، پیش بینی شده است.
شهنوازی در پاسخ به سئوالی دیگر در خصوص مازاد نیروی شهرداری زاهدان نیز گفت: در چارت سازمانی جدید شهرداری 800 کارمند تعریف شده که امروز بیش از 1814 نفر از شهرداری حقوق دریافت می کنند.
وی با تاکید به اینکه 1000 نیروی مازاد در شهرداری زاهدان وجود دارد افزود: این افراد در طول یک پروسه چندین ساله و به واسط رانت و یا موارد دیگر جذب شده اند که البته برنامه ای بر حذف آنها وجود ندارد بلکه به دنبال ساماندهی این افراد بوده البته انتقال آنها به شرکت های تحت قرارداد شهرداری یکی از راه های حل این موضوع است.
در ادامه محمد امیر براهوئی معاون خدمات امور شهری شهرداری زاهدان در پاسخ به سئوال عصرهامون در خصوص وجود باندهای زباله گرد که با هدایت افراد خاص در سطح شهر مشغول تفکیک زباله هستند، بیان کرد: زباله به عنوان طلای کثیف شناخته می شود در همین خصوص افراد فرصت طلب با همکاری برخی معتادین و در اختیار قرار دادن ملزومات لازم کار تفکیک زباله را در سطح شهر زاهدان انجام می دهند که علاوه بر شناسایی و مبارزه با این افراد، برنامه تفکیک زباله از مبدا به زودی در نقاط مختلف شهر اجرایی می شود.
وی از اجرایی شدن این طرح در مناطق 1 و 3 زاهدان خبر داد و افزود: با این کار تا حدود زیادی جلوی افرادی که به صورت سازمان یافته اقدام به تفکیک زباله می کنند گرفته خواهد شد و زمینه سودآوری نیز برای شهرداری زاهدان ایجاد خواهد شد.
 
انتهای پیام//  https://www.asrehamoon.ir/vdceo78zfjh877i.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما