تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۹ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۵۵
در حالی دریای عمان بیخ گوش سیستان و بلوچستان است که همچنان بسیاری از روستاهای این استان با بحران آب روبرو هستند.
بی آبی بیخ گوش تنها بندر اقیانوس ایران/ انتظار۱۲۰ ساعته روستای ۵ هزار نفره برای آب
به گزارش خبرنگار عصرهامون، این روز ها که بسیاری از کشور های حاشیه خلیج فارس آب شیرین خود را از دریای عمان تامین می کنند که بسیاری از شهرها و روستاهای سیستان و بلوچستان علی رغم همجواری با دریای عمان همچنان با مشکل کمبود آب شرب روبرو هستند.
 
کشورهای عربستان سعودی، کویت، امارات‌ متحده عربی، قطر، عمان و بحرین تا ٢٠٠٨ میلادی دستگاه‌های آب شیرین کن با ظرفیتی معادل ٢۶‌میلیون مترمکعب آب در روز در حاشیه خلیج فارس افتتاح کرده‌اند. عربستان سعودی که بزرگ‌ترین واحد‌های آب شیرین کن دنیا را در اختیار دارد، تقریباً حدود ٧٠‌ درصد نیاز خود را با شیرین کردن آب دریا تأمین می‌کند.
در روز های اخیر بسیاری از مردم سیستان و بلوچستان تماس های متعددی مبنی با مشکل کمبود آب با پایگاه خبری عصرهامون داشتند.
 
یکی از روستائیان شهرستان دلگان با بیان اینکه روستاهای چاه محمد، دوراهی هودیان، نعمت آباد سردشت و حسین آباد لدی آب لوله کشی دارند اما در ۲۴ ساعت تنها ۱۰ تا نیم ساعت آب دارند، اظهار کرد: روستاهای احمدآباد گوروک جلگه دلگان، محله چاه کمال دلگان و برخی از محلات بخش جلگه دلگان نیز همواره با قطعی آب مواجه است.
 
شهروند دیگری از ایرانشهر گفت: بسیاری از محلات ایرانشهر به دلیل بافت فرسوده شهری، شبکه لوله کشی آب و افزایش مشترکین با کمبود آب شدید مواجه هستند با وجود اینکه در طی دو سال اخیر اقدامات زیادی انجام شده اما همچنان نیازمند اصلاح و ترمیم شبکه آب هستند.
 
وی با بیان اینکه شهر بزمان هم همچون ایرانشهر مشکل فرسودگی شبکه لوله کشی آب و افزایش مشترکین را دارد، افزود: اقدامات لازم انجام شده اما کافی نیست و نیازمند اصلاح شبکه به میزان ۷۰درصد است.
این شهروند اضافه کرد: شهر بمپور هم نیازمند اصلاح شبکه لوله کشی شهری و انتقال آب از ایرانشهر به بمپور است که با توجه به افزایش جمعیت اقدامات لازم از سوی دولت و سپاه انجام شده اما بازهم نیازمند اصلاح و انتقال اب است.
 
یکی از روستائیان شادگان بزمان ادامه داد: این روستا فاقد شبکه لوله کشی و منبع آب شرب بهداشتی است و در حال حاضر از آب غیر استاندارد و چاه برای مصرف استفاده می شود و هیچگونه اقدامی تاکنون انجام نشده است.
 
این روستانشین بیان کرد: روستاهای چاه قربان، شهردراز ایرانشهر، جعفر آباد بمپور، چاه ترش بزمان، مکسان بزمان و ابتر ایرانشهر نیز نیازمند آب شرب بهداشتی و شبکه لوله کشی استاندارد هستند.
 
وی گفت: روستای مسجد ابوالفضل بزمان دارای آب آشامیدنی است اما فاقد شبکه لوله کشی می باشد و مردم با زحمت بسیار آب را به منازل خود انتقال می دهند. 
در ادامه یکی از شهروندان سراوان در تماسی که با این پایگاه خبری داشت، با بیان اینکه روستای دهک بیش از ده سال است که آب ندارند و باتانکر آب رسانی می شوند ،افزود: شهر گشت که با تانکر ابرسانی می‌شد هفته گذشته چند روز آب رسانی انجام نشد.
 
وی با بیان اینکه اکثریت روستاهای مهرستان با بحران آب مواجه هستند، ادامه داد: یکی از دلایل بحران آب بخش آشار ، انشعابات غیرمجاز است که علی رغم وعده های  انتخاباتی نمایندگان و شوراهای شهر و روستا مبنی بر پیگیری خط انتقال آب شرب از سد ماشکید علیا به مهرستان تا کنون این موضوع محقق نشده است.
 
این شهروند در ادامه گفت: ۱۶۳ روستای سراوان با مشکل اب مواجه هستند.
شهروند دیگری که از چابهار تماس گرفته بود، تصریح کرد: تمامی بخش دشتیاری چابهار با مرکزیت نگور ،روستاهای پلان، عورکی ، پیرسهراب با تانکر آبرسانی می شوند.
 
وی اضافه کرد: بسیاری از روستاهای چابهار و کنارک با مشکل و کمبود آب مواجه هستند و با تانکر آب رسانی می شوند.
یکی ازشهروندان نیمروز نیز با بیان اینکه شهرک گلخانی، لورگ باغ و ده دراز شهرستان نیمروز هم مشکل کمبود و قطعی شدید آب دارند ،خاطر نشان کرد: این روستاها با تانکر آبرسانی می شوند و برخی هم از 24 ساعت فقط یک ساعت اب دارند ان هم اندک و باید به سر چاه بروند و اب تهیه کنند.
 
وی ادامه داد: مخزن های ذخیره اب روستاها خراب است و مردم حتی اب برای استحمام و کارهای ضروری ندارند.
این شهروند تضریح کرد: سفره های آب زیر زمینی در حال خشک شدن است و کشاورزی هم انجام نمی شود به طوری که بسیاری از روستائیان زندگی بسیار سختی دارند  که در صورتی که این روند ادامه یابد در آینده مشکلات بسیار زیادی پیش می آید.
وی گفت: روستای شندک بارانی و ملا علی از هیرمند در تابستان اصلا اب ندارند و در زمستان نیز با فشار کم مواجهند.
یکی از شهروندان سرباز نیز با بیان اینکه  هرسه بخش کلات، راسک و پیشین مشکلات زیادی برای تامین آب دارند ،افزود: بسیاری از روستاهای این بخش ها با تانکر آب رسانی می شوند.
 
وی ادامه داد: بیش از۹۰درصدروستاها حتی آب رسانی سقایی ندارند و مجبور هستند از رودخانه ها و گودال ها آب مورد نیاز خود را تهیه کنند.
 
این شهروند تصریح کرد: در بخش بنت قصرقند نیز ۹۵ درصد روستائیان با مشکل مواجه هستند که در سقایی آب با تانکر نیز سهم هر نفر ۱۵ لیتر است.
 
شهروند دیگری از نیکشهر ادامه داد: روستائیان این شهرستان با مشکل کمبود آب مواجه هستند تانکرهای ابرسان سقایی هم به دلیل بدهی اداره اب روستایی آبرسانی انجام نمی دهند.
 
یکی از اهالی سفیدابه زابل گفت: به رغم وجود جمعیت پنج هزار نفره به شدت از مشکل بی آبی و کمبود آب رنج می برند به طوری که هر پنج روز یکبار آب در لوله ها جاری می شود که آن هم به سختی به همه می رسد‌.
 
وی اظهار کرد: بیشتر مردم منطقه از نان شب خود زده و پول آن را خرج خرید آب می کنند به طوری که گالن، گالن آب را خریداری و در منزل ذخیره می کنند. 
وی با بیان اینکه مردم اینجا توقع زیادی ندارند به طوری که حتی اگر با تانکر به آنان آبرسانی می شد باز هم راضی بودند، ادامه داد: علیرغم پیگیری های فراوان همچنان هیچ اقدامی نمی شود.
 
علی ای حال حبیب الله دهمرده نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی نجات سیستان و بلوچستان را در گرو انتقال آب ازدریای عمان ذکر کرد و گفت: تجربه استفاده از آب دریای عمان را داریم و راه‌اندازی آب‌شیرین‌کن چابهار از همین موارد است و چنانچه این طرح اجرا نمی‌شد مردم آن منطقه با بحران شدید آب آشامیدنی روبرو بودند.
 
وی بر لزوم دریافت حقابه هیرمند از افغانستان تأکید کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران باید تکلیف خود را با دنیا در رابطه با دریافت حقابه رودخانه هیرمند مشخص کند.
 
دهمرده با اشاره به این که استان کرمان با هدف تأمین آب شیرین منطقه شهداد از آب‌های جنوب طرحی با حجم ۳۰۰ میلیون مترمکعب در حال اجرا دارد که در آینده نزدیک به بهره‌برداری می‌رسد، تأکید کرد: پیوسته دنبال خواهم کرد تا آب‌های دریای عمان که در استان خود ماست، برای تأمین آب آشامیدنی استفاده شود و طرح انتقال آب در مدت زمانی کم همچون خط انتقال گاز از عسلویه به ایرانشهر عملی شود.
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcjoyev8uqeyvz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما