تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۳۷
در حالی سیستان وبلوچستان دروازه ورود مواد مخدر به سراسر جهان محسوب می شود که از ابتدای سال تاکنون بیش از 228 میلیارد و 900 میلیون تومان "توتون و تنباکو و بدل توتون و تنباکوي ساخته شده" وارد کشور شده است.
پای توتن و تنباکو در دروازه های ورودی کشور!/ دود سیگار چینی در ریه جوانان ایرانی
به گزارش خبرنگار عصرهامون، در حالی سیستان وبلوچستان به دلیل همجواری با کشورهای افغانستان و پاکستان دروازه ورود مواد مخدر به کشور و سراسر جهان محسوب می شود که طبق آمارهای موجود از ابتدای سال تاکنون بیش از 228 میلیارد و 900 میلیون تومان  "توتون و تنباکو و بدل توتون و تنباکوي ساخته شده" وارد کشور شده است هر چند این ها تنها آمار واردات مواد دخانی به کشور است و آمار دقیق از قاچاق این مواد به کشور در دسترس نیست.

علی ای حال این واردات در 63 محموله از 13 کشور دنیا وارد ایران شده به گونه ای که ترکیه، آلمان و امارات متحده عربی صدر نشین جدول واردات هستند ما در این میان جالب است بدانید در حالی این 13 کشور وارد کننده توتون و تنباکو و بدل توتون و تنباکوي ساخته شده هستند که پای چشم بادامی ها هم در واردات این کالاها به کشور ایران دیده می شود.

آنچه مسلم است اعتیاد هر ساله تعداد زیادی از جوانان را به کام مرگ کشانده و افراد زیادی را به این بلای خانمان سوز مبتلا می کند که در برخی از شهرهای سیستان وبلوچستان بیشترین جرائم به علت فقر و اعتیاد به وقوع می پیوندند.
 

 
کشفیات مواد مخدر در برخی از نقاط سیستان و بلوچستان
اگر چه روزانه خبرهایی مبنی بر کشف چند کیلو مواد مخدر در نقاط مختلف استان به گوش می رسد اما این مهم می طلبد تا مسئولان مربوطه عزمی راسخ از خود نشان داده و از واردات بی رویه این دست از کالاها جلوگیری به عمل آورند زیرا اعتیاد و مواد مخدر علاوه بر اینکه یک جامعه را به آتش می کشانند باعث تهدید سلامت جسم و روان افراد هم شده و بر جنبه های اجتماعی و اقتصادی نیز اثرات سویی بر جای می گذارد.

در همین راستا در شهرستان دلگان از ابتدای سال تاکنون ۹۰ هزار نخ سیگار و هزار و 766 کیلو مواد مخدر از نوع تریاک کشف شده است که این مهم نشان از آن دارد که 40 درصد از جرائم مربوط به حوزه اعتیاد است.
از ابتدای سال تاکنون در شهرستان میرجاوه 6 تن مواد مخدر و در شهرستان خاش پنج تن مواد مخدر کشف شده که بیش از ۸۰ در صد جرایم اعتیاد مربوط به شهرستان میرجاوه و ۴۵ درصد جرائم مربوط به خاش است.

در ادامه این معضل بزرگترین مشکل اجتماعی شهرستان های سرباز، قصرقند و نیکشهر هم اعتیاد به شمار می رود به گونه ای که دادستان شهرستان سرباز و نیکشهر در مصاحبه های پیشین اعلام کرده بودند 90درصد جرائم این دو شهرستان ناشی از فقر و اعتیاد است؛ در این راستا حتی آمارهایی به صورت غیررسمی اعلام می شود که از هر 10 نفر حداقل 8 نفر معتاد هستند به گونه ای که فحشای زنان در زمینه اعتیاد هم در شهرستان های سرباز و قصرقند وجود دارد.
در شهرستان چابهار هم از ابتدای سال تاکنون حدود ۳ تن مواد مخدر  و در کنارک هم  ۱.۵ تن مواد مخدر  کشف شده است که 65 درصد جرائم این شهرستان ها هم به حوزه اعتیاد بر می گردد.

 


علیرضا خانی دادستان ایرانشهر  هم در این خصوص با اشاره به اینکه بخش عمده ای از جرایم ارتکابی در سطح شهرستان ریشه در فقر اقتصادی، فقر فرهنگی و اعتیاد دارد، بیان کرد: وجود برنامه های مدون و کارشناسی شده در تقویت سطح فرهنگی مردم از طریق آموزش در مدارس، آموزش های عمومی، جلب اعتماد مردم نسبت به حاکمیت و همچنین تلاش در راستای اشتغال زایی، کاهش بیکاری، ترویج فرهنگ شهر نشینی و الزامات آن و استفاده از ظرفیت جمعیت دانشگاهی شهرستان با توجه به وجود دانشگاه های متعدد در سطح شهرستان و نیز ایجاد و تقویت سازمان های مردم نهاد و مشارکت دادن  مردم در امور اجتماعی و فرهنگی تاثیر بسزایی در کاهش آسیب های اجتماعی از جمله اعتیاد و به تبع آن کاهش جرایم دارد.
 
 
به گزارش عصرهامون مصرف بي‌رويه و روزافزون مواد مخدر يكي از بزرگترين مشكلات قرن حاضر  به شمار می رود که زيان‌‌هاي ناشي از آن در زمينه‌هاي اجتماعي و اقتصادي در هر نقطه ای از جهان که باشد بسيار سنگين و غیرقابل جبران است، به گونه ای كه اكثر كشورهاي جهاني تلاش می کنند تا برنامه های خود را در جهت پيشگيري از گسترش اعتياد و درمان معتادان به اجرا بگذارند چراکه گرانبهاترين سرمايه‌ هر جامعه‌ پویا و سالم، نسل جوان و نیروی سازنده با توانایی فکری و اندیشه باز است.
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcdnz0fkyt0zf6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما