تاریخ انتشار :شنبه ۲ دی ۱۳۹۶ ساعت ۱۷:۳۴
گزارشی از تصمیم جدید دولت برای افزایش بهای حامل های انرژی;

افزایش قیمت سوخت شوکی بزرگ به پیکره نحیف اقتصاد و معیشت مردم/اشتغالزایی دولت از جیب ملت

تصمیم دولت برای افزایش بهای سوخت در سال ۹۷به بهانه ایجاد اشتغال باعث ایجاد نگرانی های بیشماری در مردم و مسئولین شده است.
افزایش قیمت سوخت شوکی بزرگ به پیکره نحیف اقتصاد و معیشت مردم/اشتغالزایی دولت از جیب ملت
به گزارش عصرهامون به نقل از لادیز؛ پس از تقدیم لایحه بودجه 97 به مجلس، گمانه زنی های فراوانی در رابطه با افزایش قیمت سوخت مطرح شده است وخبرها حاکی از تصمیم دولت مبنی بر افزایش قیمت حامل های انرژی در سال آینده است.
 پایگاه خبرگزاری دولت نیز از تعیین نرخ هزار و 500 تومانی بنزین و 400 تومانی گازوییل به عنوان قیمت های جدید سوخت خبر داده است و ادعا کرده است که دولت قرار است ماحصل از این تغییر نرخ سوخت را صرف اشتغال زایی در کشور کند و مهم ترین دلیل این افزایش قیمت حامل های انرژی را رسیدن قیمت بنزین و گازوئیل به قیمت فوب خلیج فارس است.
این در حالیست که مرکز پژوهش های مجلس نیز با انتشار گزارشی ایجاد ‌اشتغال با منابع ناشی افزایش قیمت‌های حامل‌های انرژی را رفتاری متناقض در ایجاد‌اشتغال قلمداد کرده و گفته است که برخی محاسبات نشان می‌دهد که افزایش قیمت حامل‌های انرژی موجب کاهش75 صدم تا یک درصدی رشد اقتصادی کشور در سال 1397 می‌شود که این کاهش رشد می‌تواند به کاهش 360 تا 480 هزار نفری‌اشتغال منجر شود.

دولت با افزایش قیمت بنزین به دنبال افزایش نقدینگی است

نماینده مردم خاش و میرجاوه در مجلس در گفت و گو با خبرنگار لادیز، اظهار کرده است که با توجه به افزایش قیمت جهانی نفت و تاثیر آن در افزایش قیمت نفت ایران، دولت باید بخشی از سود ناشی از افزایش قیمت نفت را برای اشتغالزایی و کاهش نرخ بیکاری به مصرف برساند.
علی کرد افزایش قیمت حامل های انرژی را کاری معقول، منطقی و به نفع قشرکم درآمد و آسیب پذیر به خصوص در استان های مرزی ندانست و به دولت توصیه کرد که در افزایش قیمت حامل های انرژی تجدید نظر کند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه افزایش قیمت سوخت سبب افزایش تورم و فشارمضاعف براقشارضعیف جامعه است، گفته است که به نظر می رسد دولت برای راحتی کار خود و برای دستیابی به نقدینگی، افزایش حامل های انرژی را در بودجه سال 97 درنظرگرفته است، اما نمایندگان مردم از حقوق ملت به خصوص قشر آسیب پذیر  دفاع می کنند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس ادعا کرده است که اگر این طرح تصویب شود تورم در قیمت اجناس بیداد خواهد کرد و معیشت و زندگی مردم فلج می شود ،افزایش قیمت سوخت بر فعالیت کارخانجات، کارگاه ها تاثیر گذاشته و باعث ورشکستگی کارخانجات و صنایع تولیدی و تبدیلی و بیکاری کارگران آنها خواهد شد.

افزایش قیمت سوخت افراد زیادی را بیکار می کند

امام جمعه اهل سنت میرجاوه نیز در گفت و گو با خبرنگار لادیز درباره افزایش قیمت حامل های انرژی ، عنوان کرده است که در شرایط اقتصادی کنونی جامعه، افزایش قیمت حامل های انرژی ضربه بزرگی به اقشار کم درآمد و آسیب پذیر جامعه است و باعث افزایش فاصله طبقاتی بین اقشار جامعه خواهد شد
مولوی ریگیان پور با اشاره به مشکلات تورم و بیکاری در کشور، تاکید کرد: در شرایطی که افزایش روز افزون بیکاری در کشور گریبان گیر بسیاری از مردم به خصوص جوانان سیستان و بلوچستان شده است افزایش قیمت حامل های انرژی ممکن است سبب تعطیلی کارگاه ها و کارخانجات کوچک شده و افراد بیشتری را بیکار کند بنابراین بهتر است دولت به جای افزایش قیمت حامل های انرژی با افزایش اشتغال از طریق توسعه بازارچه های مرزی و توسعه صادرات فکری برای حل مشکلات اقتصادی جامعه کند.
این تصمیم دولت در افزایش قیمت سوخت تاکنون باعث واکنش ها و اعتراضات بسیاری از سوی مردم،نمایندگان و بسیاری از اقتصادانان شده است تا جایی که نایب رییس کمیسیون انرژی مجلس گفته است که نگاه غالب نمایندگان مجلس مخالف با افزایش ۵۰ درصدی قیمت بنزین است، چرا که افزایش قیمت با این شدت می تواند شوک تورمی ایجاد کند و بسیار خطرناک است.
هدایت الله خادمی با بیان اینکه دولت باید هزینه های خود را کاهش دهد، عنوان کرده است که درآمدهای حاصل از هدفمندی یارانه ها که قرار بود بخشی از آن به تولید و اشتغال تخصیص داده شود، محقق نشد و حال آنکه با وجود دریافتی حقوق یک میلیون و نیم تا دو میلیون تومان چطور می توان چنین افزایش قیمتی را برای بنزین انتظار داشت؟


انتهای پیام / ش https://www.asrehamoon.ir/vdcez78zzjh87ei.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما