تاریخ انتشار :دوشنبه ۴ دی ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۳۷
بندر اقیانوسی چابهار اگرچه به‌عنوان عامل رشد و شکوفایی سیستان و بلوچستان و حتی کشور از آن یاد می‌شود که در پناه خود حاشیه‌های خاکستری دارد که ساکنانش از داشتن آب و برق نیز محروم مانده‌اند.
رشد حاشیه‌نشینی در "قلب نهفته اقتصاد ایران"/ پایین ترین شاخص های زندگی را ساکنان حاشیه‌نشین چابهار دارند
به گزارش عصرهامون به نقل از چهاربهاران، ساکنان حاشیه‌نشین چابهار پایین‌ترین شاخص‌های زندگی رادارند، افرادی که از روستاها و شهرهای گوناگون به امید یافتن کار و درآمدی بهتر در منطقه آزاد تجاری به چابهار مهاجرت کرده‌اند، اکنون در مناطق حاشیه شهر ساکن هستند و توسعه نامتوازن و گسترش حاشیه‌نشینی یکی از پیامدهای ایجاد منطقه آزاد تجاری و صنعتی در چابهار است.

اگر سری به مناطق حاشیه بزنید عمق محرومیت را حس می‌کنید. مردم محروم و زیرخط فقر حاشیه چابهار فاقد حداقل امکانات رفاهی هستند و آب، برق و فضای بهداشتی و آموزشی ندارند.

نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی گفته است که ۶۳ درصد جمعیت این بندر در ۳۳۰ هکتار از اراضی حاشیه شهر شامل مناطق "جنگولک، کمب‌ مرادآباد، رمین، عثمان‌ آباد، میرآباد و نوک‌آباد" ساکن هستند که در این میان "کمب" بدترین وضعیت را دارد و بزرگ‌ترین منطقه حاشیه‌نشین کشور محسوب می‌شود.

کمب حاشیه خاکستری و محروم از امکانات اولیه
عبدالغفور ایرانژاد تسریع ساماندهی و برق‌رسانی به روستای کمب و مناطق حاشیه‌ای شهر چابهار را بسیار مهم دانسته و گفته عامل حاشیه‌نشینی در بندر پرحاشیه چابهارهرچه باشد ولی به دلیل اینکه جمعیت زیادی در آن زندگی می‌کنند نمی‌توان بی‌توجه از کنار آن عبور کرد و باید مردم از امکانات اولیه زندگی بهره گیرند.

به گفته وی، بیش از ۵۱ هزار نفر از جمعیت روستایی و حاشیه‌ای در مناطق مرادآباد، کمب، میرآباد، جنگلوک، عثمان آباد، رمین، نوک آباد و هوت آباد چابهار از امکانات برق، بهداشت، مدرسه و طرح هادی محروم هستند.

وی با اشاره به اینکه مردم روستای کمب در انتظار ارائه امکانات اولیه برای گذران زندگی هستند عنوان کرده است که از حدود چهار سال قبل سه هزار و ۹۱  پرونده برای خرید انشعاب برق تشکیل و از اهالی روستای کمب هزینه دریافت شده اما تاکنون هیچ اقدامی صورت نگرفته است.

ایرانژاد از پایین بودن شاخص‌های توسعه انسانی نظیر آب، امکانات ورزشی، بهداشتی، فرهنگی، آموزشی و راه مناسب آسفالته خبر داد و گفت است که راه های خاکی، کوهستانی و رودخانه‌ای روستاهای حوزه انتخابیه چابهار، نیک شهر، قصرند و کنارک به دلیل کمبود و نبود سوخت تا چندین ماه در انتظار رگلاژ و تسطیح هستند.

وی همچنین ساخت مجتمع آبرسانی، آب شیرین کن با ظرفیت یک میلیون مترمکعب از حوزه ساحلی زرآباد تا گواتر، تکمیل طرح های بزرگ نظیر راه آهن چابهار - سرخس، گازرسانی به چابهار، ساخت ۲۰۰ کیلومتر بزرگراه در حوزه ارتباطی چابهار و کنارک را از ضرورت های این منطقه عنوان کرد.

وعده رئیس سازمان ملی زمین و مسکن به حاشیه‌نشینان؛ به زودی ساماندهی می‌شوید
معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان ملی زمین و مسکن در سفری که اسفندماه سال گذشته به چابهار داشت در جمع حاشیه‌نشینان قول داد که در ۱۸ ماه آینده سکونتگاه‌های غیر‌رسمی چابهار ساماندهی می‌شوند.

محمدرضا عظیمیان عنوان کرده است که زمین‌های حاشیه‌ شهر چابهار که متعلق به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بود با مصوبه‌ای به وزارت راه و شهرسازی محول شد تا کار ساماندهی مناطق حاشیه‌نشین تسریع شود.

رئیس سازمان ملی زمین و مسکن به ساخت مدارس در حاشیه شهر هم اشاره‌ای داشت و گفته به ازای هر ۲ مدرسه‌ای که از سوی نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس سیستان وبلوچستان ساخته‌ می‌شود، یک مدرسه توسط وزارت راه و شهرسازی برای حاشیه‌نشینان احداث می‌شود.

هر چند 8 ماه دیگر به موعد وعده رئیس سازمان ملی زمین و مسکن برای ساماندهی حاشیه‌نشیان زمان باقیست اما همانطور که پیشتر اشاره شد با رشد سرطان‌گونه حاشیه‌نشینی و به ویژه اختصاص نیافتن 30 درصد اعتبارات استانی برای ساماندهی، حاشیه‌نشینان باید همچنان با امیدی واهی منتظر بمانند.

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcdsz0fjyt0zo6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما