کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

آخرین وضعیت ساخت خط لوله گازرسانی به جنوب سیستان و بلوچستان

گازرسانی به جنوب سیستان و بلوچستان توسط بخش خصوصی/ سرمایه گذاری 1100 میلیارد تومانی بخش خصوصی در پروژه

8 دی 1396 ساعت 7:57

مدیر عامل شرکت خط لوله انتقال گاز مکران از اختصاص هزار و 100 میلیارد تومان به پروژه خط لوله انتقال گاز مکران توسط شرکت(ساتا) خبر داد و گفت: در دوران احداث این خط، برای حدود هزار و 500 نفر اشتغالزایی ایجاد می شود.


نیکزاد قاسم پور در گفت و گوی اختصاصی با عصر هامون ضمن تبریک ایام به مناسبت روز صنعت پتروشیمی اظهار کرد: احداث پروژه خط لوله انتقال گاز مکران یکی از چند پروژه شرکت توسعه پتروشیمی نگین مکران است.
وی افزود: کلنگ پروژه شهرک پتروشیمی مکران در سال 1390 در راستای مصوبه هیات دولت مبنی بر انتخاب چابهار به عنوان سومین قطب توسعه صنعت پتروشیمی کشور بعد از ماهشهر و عسلویه، توسط شرکت توسعه پتروشیمی نگین مکران و نیز تبعیت از  منویات مقام معظم رهبری مبنی بر تسریع در توسعه و آبادانی سواحل مکران زده شد.
وی افزود: در همان سال شرکت توسعه پتروشیمی نگین مکران اقدام به تاسیس سه شرکت به منظور تامین زیر ساختهای شهرک پتروشیمی مکران نمود.
قاسم پور ادامه داد: شرکت خط لوله انتقال گاز مکران یکی از این سه شرکت است که وظیفه تامین خوراک مجتمع های پتروشیمی مستقر در شهرک پتروشیمی مکران را بر عهده دارد و از سال 1391 شروع به کار کرد و در انتهای سال 1394 انجام پروژه احداث خط انتقال گاز متان از ایرانشهر به چابهار که وظیفه تامین خوراک اصلی مجتمع های پتروشیمی مستقر در شهرک پتروشیمی مکران را به عهده دارد را از شرکت ملی گاز تقاضا نمود.
وی ادامه دارد: در آغاز  سال 1395 یک موافقتامه بین شرکت توسعه پتروشیمی نگین مکران با وزارت نفت امضا شد و بر اساس همین موافقتنامه مقرر شد این شرکت از خط لوله هفتم سراسری (صلح) که توسط قرارگاه خاتم در سال 88 از عسلویه تا ایرانشهر احداث شده بود، خطی به طول 290 کیلومتر از ایرانشهر به چابهار احداث کند.
وی تصریح کرد: در انتهای سال 1395 این پروژه با طول حدود 290 کیلومتر و دو سال زمان آغاز به کار کرد که تا بهار 98 به بهره‌برداری خواهد رسید.
وی گفت: کاری که تا به امروز در این پروژه انجام شده است اتمام کامل حدود 25 کیلومتر از خط است و در طول حدود 30 کیلومتر نیز مسیرسازی صورت گرفته، لوله کشیده شده و کانال کشی آغاز شده و انشالله تا یک ماه آینده این 30 کیلومتر نیز به اتمام خواهد رسید و در برنامه زمان بندی شده تا سال انتهای سال 97 و ابتدای سال 98 پروژه به اتمام خواهد رسید.
وی در خصوص اشتغالزایی مستقیم و غیر مستقیم این پروژه گفت: به طور قطع وقتی پروژه ای در منطقه ای آغاز می شود برای آن منطقه اشتغالزایی در پی خواهد داشت و می شود گفت تمام پروژه های که در کشور اجرا می شود به منظور رفع بیکاری است. در پروژه فوق در حالت اجرا 420 تا 450 نفر در فاز یک و در فاز دو، هزار و 200 و در زمان بهره برداری حدود 150 نفر مشغول به کار خواهند شد.
قاسم پور در خصوص همکاری مسئولان اظهار داشت: با همکاری مسئولان در منطقه آزاد مشکلی خاصی نداریم و مشکل زیست محیطی توسط استاندار فعلی و قبلی و فرماندار محترم شهرستان چابهار حل شده است.
وی میزان سرمایه گذاری در پروژه انتقال خط لوله گاز مکران را هزار و یکصد میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: این هزینه توسط شرکت (ساتا) سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح تامین شده است و قرارداد با شرگت گاز به صورت تهاتر گاز است، یعنی به عبارتی یعنی گاز را پیش خرید کردیم.
قاسم پور در خصوص عمده مشکلات پروژه در منطقه گفت: در پروژه های گسترده همچون انتقال خط لوله گاز مکران باید همه مسئولان همکاری و کمک کنند تا بتوان کار را به نحو احسن انجام داد. حمایت مسئولین منطقه پایه اساسی اجرای یک پروژه است و پشتیبانی تیم فرماندار و استاندار نقش اساسی در موفقیت یک پروژه دارد که مطمئنا همه مسئولان به وظیفه خود آگاه هستند.
وی در خصوص صادر کردن گاز به کشورهای همجوار گفت: این موضوع در حیطه کاری این مجموعه نیست، ولی خط لوله در حال احداث از لحاظ فنی توانایی صادر کردن گاز به خارج از کشور از جمله هند و پاکستان را دارد.
مدیر عامل شرکت خط لوله انتقال گاز مکران در پایان تاکید کرد: احداث این خط توسط شرکت توسعه پتروشیمی نگین مکران، علاوه بر تامین خوراک پتروشیمی های مستقر در شهرک پتروشیمی مکران، امکان تامین گاز شهری و بهره مندی شهرها و روستاهای در طول مسیر از نعمت گاز طبیعی و همچنین تامین سوخت نیروگاهها و کارخانجات منطقه را فراهم میکند.
انتهای پیام


کد مطلب: 100525

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/news/100525/گازرسانی-جنوب-سیستان-بلوچستان-توسط-بخش-خصوصی-سرمایه-گذاری-1100-میلیارد-تومانی-پروژه

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir