ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> جان دانش آموزان قربانی کمبود اعتبار وجود ۱۲ هزار کلاس غیر استاندارد در سیستان و بلوچستان | عصر هامون
تاریخ انتشار :شنبه ۱۶ دی ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۱۲
با توجه به وجود مدارس فاقد سیستم های استاندارد سرمایشی و گرمایشی در برخی از مدارس سیستان و بلوچستان و بهره گیری از بخاری های قطره چکانی و سیستم های غیر استاندارد، خطر در کمین جان دانش آموزان قرار دارد و هر لحظه امکان وقوع خطر وجود دارد.
جان دانش آموزان قربانی کمبود اعتبار/ وجود ۱۲ هزار کلاس غیر استاندارد در سیستان و بلوچستان
به گزارش عصرهامون، فصل زمستان و سردشدن هوا در نظام آموزشی کشور، یادآور بی‌ رمق شدن جان دانش‌آموزانی است که در اثر آتش گرفتن کلاس درس، هزاران آرزوی خود را به خاک سپردند.
خاطره‌های تراژدیک و حوادث دلخراش آتش‌سوزی در کلاس درس، همچون کابوس و خواب ترسناکی ذهن های دانش‌آموزان و متولیان تعلیم و تربیت را در بر می‌گیرد و سوختن تعدادی دانش‌آموز معصوم و آسیب دیدگی اعضای بدن جمعی دیگر، خاطره ها را آزار می دهد.
زمستان که می رسد یاد پدر و مادرانی می افتیم که با هزاران امید و آرزو، فرزندان خودرا روانه مدارس کردند و در قبل از پایان ساعت تعطیلی مدارس جان دادن و بدن سوخته فرزندشان را می بینند.
این اتفاقات از یاد رفتنی نیست، هیچ گاه از یاد مردم نمی رود که مادر و پدرها در حسرت دیدن دختر و پسر خود لباس سیاه به تن کرده و امید دیدن فرزندشان در آینده ای روشن از ذهنشان پرکشید.
هیچ گاه فراموش نمی شود دستان و صورت دانش‌آموزانی که در آتش سوخت و یا  قلب معلمان فداکاری که در تنوره‌های آتش در تلاش برای نجات دانش آموزان شعله ور شدند.
طی 20سال گذشته حوادث مختلفی در مدارس به دلیل استفاده از ابزار و وسایل غیر استاندارد به وقوع پیوسته که باعث مرگ و آسیب دیدگی تعدادی دانش آموز و معلم در سطح کشور شده است.
18  بهمن 1376، بر اثر وزش باد شدید و طوفانی بودن هوا، بخاری کلاس دوم یکی از مدارس شهرستان شفت استان گیلان آتش گرفت و منجر به آتش سوزی کلاس شد، حسن امید زاده، معلم فداکار گیلانی پس از نجات دانش‌آموزان حادثه دیده، دچار سوختگی شد و در نهایت پس از تحمل 15 سال درد و رنج ناشی از آن در سن 58 سالگی درگذشت.
آبان 1383،13 دانش‌آموز و یک معلم در مدرسه روستای سفیلان شهرستان لردگان استان چهارمحال بختیاری، بر اثر آتش سوزی بخاری نفتی دچار سوختگی شده و جان خود را از دست دادند.
آذر 1385، دانش‌آموزان کلاس دوم دبستان در کلاسی در مدرسه شهید رحیمی روستای «درودزن» استان فارس، بر اثر استفاده از بخاری علاالدین دچار حریق شدند و 8 دانش‌آموز در این حادثه دچار سوختگی شدید از ناحیه و سر و دست شدند.
آبان 1389، بر اثر وقوع آتش‌سوزی در یک خوابگاه شبانه‌روزی دانش‌آموزی در منطقه چاه رحمان سیستان و بلوچستان، یک دانش‌آموز جان خود را از دست داد.
15 آذرماه 1391 آتش سوزی در مدرسه «دخترانه انقلاب اسلامی روستای شین آباد شهرستان پیرانشهر» بود که آتش‌گرفتن بخاری نفتی مدرسه منجر به فوت دو دانش‌آموز و سوختگی 27 دانش‌آموز دیگر شد.
این موارد تنها بخشی از آتش سوزی ها ومشکلات ناشی از آن در فضاهای آموزشی سطح کشور می باشد.
12دی ماه جاری نیز دود زیاد بخاری حاضر در سالن مدرسه حضرت رسول اکرم(ص) زاهدان، دانش آموزان را به حیاط مدرسه کشاند و پای آتش نشانی را به این مدرسه باز کرد.
علی مرادی مسئول روابط عمومی آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان در این خصوص به خبرنگار ما گفته بود که: براثر ورود بیش از اندازه نفت به مخزن یکی از بخاری های مدرسه حضرت رسول اکرم(ص) ناحیه دو آموزش و پرورش زاهدان، دود فراوانی سالن و برخی از کلاسهای مدرسه را فرا گرفت که مسئولان مدرسه ضمن خارج کردن دانش آموزان از کلاسها، طی تماسی آتش نشانان را برای مهار دود و آتش احتمالی به مدرسه فرا خواندند.
علی ای حال ۱۶ هزار کلاس درس در سطح استان است که تنها ۴ هزار کلاس استاندارد وجود دارد.
۱۲ هزار کلاس درس در انتظار سیستم استاندارد سرمایش و گرمایش
علیرضا راشکی مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس سیستان و بلوچستان در این خصوص به خبرنگار عصرهامون گفته است: استاندارد سازی سیستم سرمایش و گرمایش استاندارد در چند سال اخیر در حال اجراست و تاکنون بیش از 4هزار کلاس درس از سیستم استاندارد بهره مند شده اند.
وی افزود: به دلیل عدم تخصیص کافی اعتبارات، روند اجرا به کندی پیش می رود و براین اساس در حال حاضر حدود ۱۲ هزار کلاس در انتظار نصب سیستم های سرمایشی و گرمایشی استاندارد می باشند.
راشکی ادامه داد: به دستور مقام عالی وزارت آموزش و پرورش، بخاری های چکه ای و خطر آفرین از سطح مدارس استان جمع آوری شده و در مدارس فاقد سیستم حرارت مرکزی، از بخاری های استاندارد و تیوست استفاده می شود.
وی ابراز امیدواری کرد: در صورت تخصیص مناسب اعتبارات، سرعت اجرا را بالا خواهیم برد و در صورت تامین اعتبار لازم،  می توانیم در کمتر از دو سال کار استاندارد سازی سیستم های سرمایشی و گرمایشی مدارس استان را تکمیل کنیم.

انتهای پیام//
https://www.asrehamoon.ir/vdcfjxdyew6dxva.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما