تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۰ دی ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۴۵
عرصه های منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان به دلیل عدم وجود اعتبار لازم برای فعالیت نیروهای حفاظتی ، در خطر قرار گرفته است.
کمبود نیرو عرصه های منابع طبیعی را به خطر انداخته است/رفع مشکلات نیروی حفاظت با تامین اعتبار لازم محقق می شود
به گزارش عصرهامون، یکی از بخش هایی که با سلامت و زندگی آحاد جامعه در ارتباط است، عرصه های منابع طبیعی در بخش های آبخیزداری، مرتع و بیابان است که در راستای جلوگیری از تخریب و حفاظت از آنها باید همگان تلاش کنند. درهمین زمینه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان نیز با عقد قرارداد، افرادی را به این منظور و به مدت معین پای کار می آورد اما در سنوات اخیر با کمبود و نبود اعتبار در این بخش مواجه شده است.
براساس گزارش 27مرداد 1394روزنامه سیستان و بلوچستان، دو پاسگاه سیار منابع طبیعی به طور همزمان و با حضور فرمانده یگان حفاظت و مدیرکل ترویج وآموزش سازمان جنگل ها، مراتع وآبخیزداری کشور و جمعی از مسئولان منابع طبیعی افتتاح شد و با توجه به گفته فرمانده سابق یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان، این کانکس ها تجهیز و با استقرار نیرو به بهره برداری کامل رسید.
این پاسگاه ها برای جلوگیری از قاچاق چوب، زغال و فرآورده های محصولات مرتعی و جنگلی در دستور بهره برداری قرار گرفته و قرار بود پس از مدت کمی، این پاسگاه ها در تمامی شهرهای استان دایر شود منتهی این موضوع تحقق پیدا نکرد، بلکه دو پاسگاهی که در گلوگاه های زاهدان راه اندازی شده بود و قرار بود به بهره برداری کامل نیز برسد هم هیچ گاه فعال نشد.
کمبود اعتبار مانعی بر سر راه حفاظت موثر از عرصه های منابع ملی
معاون حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان در این خصوص گفت: کمبود و ناکافی بودن اعتبار و مزید بر علت، عدم تخصیص و نقدینگی و همچنین بازنشستگی بدون جایگزینی نیروهای رسمی که وظیفه حفاظت را به عهده داشته اند، باعث شده تا در چند سال اخیر موضوع حفاظت و نگهداری از انفال و پوشش های جنگلی و مرتعی متناسب با سطح و نیاز استان نباشد.
مصطفی دلخوش در گفت و گو با خبرنگارعصرهامون افزود:با توجه به وضعیت بد اعتباری اجباراً تمدید تعداد کمی از نیروهای حفاظت قراردادی این اداره کل طی امسال انجام نشد و آنها را نیز در کنارمان نداریم.
وی ادامه داد:اخیرا یک ریسکی انجام دادیم و مناقصه ای را درحال پیگیری هستیم تا حفاظت ازعرصه های منابع طبیعی و اراضی ملی را به شرکت های بخش خصوصی واگذار کنیم که درصورت برنده شدن شرکتی، از ابتدای بهمن ماه شاهد فعالیت آنها در راستای حفاظت از عرصه ها و جلوگیری از قاچاق چوب و بوته کنی و غیره خواهیم بود.
معاون حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خاطر نشان کرد: علیرغم تلاش های جهادی گونه و بی ادعای کارکنان منابع طبیعی خصوصا همکاران یگان حفاظت که باعث شده در شش ماه اول امسال بیش از هزار و 6هکتار از اراضی تصرف شده با ارزش بیش از 71میلیارد تومان از چنگان متصرفین خارج شود، اما متاسفانه همچنان خطر تخریب و تصرف اراضی ملی و قطع درختان از جمله درختچه تاغ به شدت استان را تهدید می کند و ضرورت دارد دستگاه های مربوطه در تخصیص اعتبار، اداره کل منابع طبیعی استان را یاری کنند.
این مسئول بیان کرد: به منظور جبران بخشی از کسری نیروی حفاظتی، پروژه ای تحت عنوان حفاظت مشارکتی در سطح اداره کل تعریف شده و اعتبار هرچند ناکافی به آن اختصاص داده شده که در مناطق بحرانی ضمن توزیع رایگان آبگرم کن خورشیدی و تنور گازی، تفاهم نامه حفاظتی با بهره برداران منعقد و تعهداتی برای آنها به منظور جلوگیری از بوته کنی و قطع درختان و اطلاع رسانی در خصوص آتش سوزی های احتمالی تعیین شده است.
شایان ذکر است سیستان و بلوچستان بزرگترین استان کشور می باشد و دارای پراکندی جمعیتی است.

انتهای پیام//
https://www.asrehamoon.ir/vdcbwgb89rhbg0p.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها