تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۴ دی ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۱۸
در حالی این روز ها بحران بی آبی در کشور رخنه کرده که حفر چاه های غیر مجاز و خشکسالی باعث شده تا قنات های سیستان و بلوچستان خشک تر شوند.
خشکسالی در جنوب شرق جدی تر شد/ مرگ قنات ها در پی حفر چاه های غیرمجاز
به گزارش خبرنگار عصرهامون، در حالی خشکسالی در سیستان و بلوچستان به ۱۹ سالگی رسید که همچنان مصرف بی رویه آب و حفاری های غیر مجاز بحران بی آبی را تشدید می کند و باعث شده تا هر روز بر تعداد روستاها و شهرهایی که با بحران و قطعی آب روبرو می شوند افزایش یابد. 
 
در تماسی که برخی شهروندان سیستان و بلوچستان در روز های اخیر با پایگاه خبری عصرهامون داشتند، خواستار پیگیری این معضل با انتقال آب از دریای عمان به شهرهای استان شدند.
 
یکی از شهروندان خاش با بیان اینکه سال هاست آب شور مهمان سفره های مردم این شهرستان است، گفت: چندين سال است که قرار شده پروژه آب شرب كارواندر اجرا شود اما هنوز تكميل نشده است.
 
وی ادامه داد: روستاهای عشایری این شهرستان نیز سالهاست که با تانکر آبرسانی می شوند.
یکی از شهروندان میرجاوه نیز ضمن ابراز گلایه گفت: دهستان انده و ۱۵ روستای بخش لادیز نیز به دلیل کمبود امکانات و صعب العبور بودن ، با وجود دارا بودن بالای 10 خانوار فاقد آب شرب هستند.
 
یکی از شهروندان روستای بخش قرقری شهرستان هیرمند نیز با بیان اینکه در فصل تابستان با مشکل شدید آب شرب مواجه هستند، گفت: روستاهای بارانی ،کهخا ، اکبر آباد نیز در حال حاضر با افت فشار روبرو هستند.
 
شهروند دیگری از شهرستان سرباز با بیان اینکه بیشتر روستاهای شهرستان های قصرقندو سرباز آب شرب خود را از چاه، آب رسانی سقایی و یا گودال های آب و رودخانه ها تامین می کنند، تصریح کرد: وظیفه سقایی آب از رودخانه و گودال ها بر عهده زنان و کودکان است.
 
وی با بیان اینکه بیش از ۶۰  درصد مردم شهرستان دسترسی به آب شرب ندارند ، خاطر نشان کرد: بسیاری از روستاهای قصرقند نیز مجبور هستند اب شرب خود را از فاصله ای دور تهیه کنند.
یکی از شهروندان گشت با بیان اینکه شهر گشت، قبلا با تانکر ابرسانی می‌شد، افزود: هفته گذشته چند روز قطع بود.
وی با بیان اینکه اکثر روستاهای بخش بم پشت و شهر سیرکان  با مشکل کمبود آب مواجه هستند و با تانکر آب رسانی می شوند، ادامه داد: ۱۶۳ روستا در سراوان با مشکل آب روبرو هستند.
 
شهروند دیگری از روستای دهک گفت: این روستا بیش از ۱۰ سال است که آب ندارد و با تانکر آب رسانی می شود .
وی ادامه داد: اکثر روستاهای مهرستان با بحران آب مواجه هستند به ویژه بخش آشار ، که یکی از دلایلش انشعابات غیرمجاز است. 
 
این شهروند افزود: سال هاست نمایندگان و شوراهای شهر وعده پیگیری خط انتقال آب شرب از سد ماشکید علیا به مهرستان را می دهند  اما تاکنون محقق نشده است.
 
یکی از شهروندان سیب با بیان اینکه بيشترين مشكل اب را دهستان سيب دارد، اظهار کرد: در هفته دولت سال گذشته افتتاح اب شبانه روزي انجام شد ولي به دلیل بي كيفيتي زير ساخت همچنان مردم روزانه دو ساعت آب دارند.
 
یکی از شهروندان نگور چابهار گفت: تمامی بخش دشتیاری چابهار با مرکزیت نگور ،روستاهای پلان، عورکی ، پیرسهراب، ریمدان ، شیرگواز، باهوکلات، دمپک بازار علی رغم همجواری با دریای عمان با تانکر آبرسانی می شوند  و همیشه مشکل آب دارند.
وی ادامه داد: روستاهای چالدران، ناصر اباد، پزم تیاب و مچان شهرستان کنارک نیز با تانکرآبرسانی می شوند و از گودال های آب که هوتک نام دارد به شیوه قدیم استفاده میکنند.
 
این شهروند ضمن قدر دانی از مقام معظم رهبری گفت: چندروز قبل چند دستگاه کامیون اهدایی از مقام معظم رهبری به روستاهای چابهار و کنارک جهت آب رسانی به این منطقه انتقال داده شده است.
 
یکی از شهروندان دلگان نیز تصریح کرد: زنان منطقه گنبد شهرستان دلگان اب آشامیدنی خود را از فاصله یک کیلومتری و با گذر از روی یک جاده به سختی فراهم می کنند.
 
وی ادامه داد: مشکل قطعی آب در روستاهای چاه محمد، گنبد، سردشت، هیت کلیر، هودیان، بخش هایی از محلات چاه کمال و حسین آباد دلگان، و بخش هایی از خود مرکز بخش جلگه چاه هاشم نیز وجود دارد.
 
علی ای حال بحران بی آبی در سیستان وبلوچستان باعث انتقاد مسئولین نیز شده به طوری که جمشید نژاد معاون سیاسی اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان در مراسم تکریم و معارفه سرپرست فرمانداری شهرستان ویژه چابهار کم آبی را از بزرگترین مشکلات مردم استان عنوان کرده و گفته باید با ارائه روش های مختلف برای رفع این مشکل چاره اندیشی کنیم.
 
وی تاکید کرد: استفاده از انرژی های نو و بهره گیری از تکنولوژی های جدید می تواند بخشی از مشکلات این منطقه از جمله کم آبی را حل کند.
وی از مسئولان خواست هر چه سریعتر مشکل کم آبی روستاهای چابهار را با رهاسازی 90 میلیون مترمکعب آب ذخیره شده در پشت سد زیردان مرتفع کنند. 
انتهای پیام/
 
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcdkz0fsyt0z56.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها